محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830574847
مرجعیت عراق؛ سدی محکم پیش روی تکفیری ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرجعیت عراق؛ سدی محکم پیش روی تکفیری ها تهران- ایرنا- تروریست های اجاره ای که با دامن زدن به جنگ رسانه ای و روانی تلاش می کردند طرح پشتیبانان خود را در عراق عملی سازند، اکنون با ورود مرجعیت به عرصه و یکپارچگی علمای شیعه و سنی دچار ناکامی شده اند.
بسیاری از رسانه های کشورهای مخالف دولت «نوری مالکی» نخست وزیر عراق، پس از سقوط «موصل» مرکز استان نینوا و دومین شهر پرجمعیت عراق، به دست گروه تروریستی- بعثی «دولت اسلامی عراق و شام» موسوم به «داعش» جنگ روانی شدیدی را علیه ارتش و دولت این کشور به راه انداختند.
این رسانه ها و پشتیبانان آنها طی این مدت، تلاش کرده اند اقدام های ویرانگرانه تروریست ها در عراق را جنگی مذهبی میان شیعه و سنی معرفی کنند و دولت مالکی را عامل برجسته چالش های عراق بخوانند و به این ترتیب، به کمک داعش بشتابند.
در حالی که ماجراجویی گروه های تکفیری و پشتیبانان داخلی و خارجی آنان در سوریه به اوج خود رسیده بود، این گروه ها پس از چند ماه اشغال استان الانبار، در شهرهای شمالی و غربی عراق پیشروی کردند.
اینک اما گروه های دهشت افکن و پشتیبانان آنان با ورود آیت الله «سیدعلی سیستانی» مرجع شیعیان عراق و دیگر علمای برجسته شیعه و سنی به عرصه و درخواست از مردم برای دفاع از کشور و پرهیز از تفرقه مذهبی، دچار سرخوردگی شده اند.
بر پایه گزارش سی و یکم خرداد تارنمای «سومریه نیوز» عراق، پس از فتوای آیت الله سیستانی برای جهاد و دفاع از کشور تاکنون بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر برای رویارویی با گروه دهشت افکنی داعش اعلام آمادگی کرده اند.
** جنگ روانی داعش در عراق
داعش و دیگر گروه های دهشت افکن تلاش می کنند با استفاده از جنگ روانی و ابزارهای رسانه ای اقدام های خود در عراق را بزرگ جلوه دهند. آنها با ایجاد ترس و وحشت در میان مردم و رسانه ای کردن کشتارها به تکاپو افتاده اند ملت و ارتش عراق را از ادامه نبرد ناامید و در شهرهای گوناگون پیشروی کنند.
به تصویر کشیدن رخدادهای خونبار و غیرانسانی، اعدام های دستجمعی، بریدن سر اسیران جنگی، تجاوز به دختران و زنان و ایجاد فشار روانی میان شهروندان همه از راهبردهای داعش در این کشور است تا برنامه خود را در منطقه پیش ببرد.
در این پیوند، تارنمای رادیو «صدای عراق» سی و یکم خرداد در گزارشی به قلم «شه مال عادل سلیم» نوشت: تصاویر دقیق و برنامه ریزی شده ای از یورش ها و اقدام های تروریستی فرماندهان گروهک دهشت افکنی داعش و گروه «نقشبندیه» در شهر موصل و کرکوک و برخی مناطق استان صلاح الدین و نیز برخورد خمپاره به اهداف مشخص وجود دارد.
به نوشته این رسانه، گروه های تروریستی از شیوه «ایجاد شوک روانی» و به وحشت انداختن شهروندان عراق استفاده می کنند تا با ایجاد ترس و نگرانی، مردم و ارتش عراق را از ادامه نبرد ناامید کنند.
هدف برجسته این گروه ها آن است که با شتاب در شهرهای عراق پیشروی داشته باشند.
در راهبرد رسانه ای داعش که بر نظریه شوک روانی، ترس و وحشت استوار است با استفاده از شیوه های گوناگون تلاش می شود میان نیروهای مسلح عراق شکاف ایجاد شود.
همچنین این گروه ها تلاش می کنند با دامن زدن به جنگ های طایفه ای و مذهبی از درگیری ها به سود خود بهره ببرند تا برنامه های خود در این کشور را پیاده کنند.
افزون بر این، تارنمای «بوصلة» عراق بیست و نهم خرداد به نقل از «سالم مشکور» عضو هیات امنای مرکز ارتباطات و رسانه های عراق، نوشت: جنگ رسانه ای فراگیری از سوی رسانه های وابسته به استکبار علیه عراق آغاز شده که هدف آن، لطمه زدن به اراده مردم عراق برای مبارزه با گروه داعش است.
به گفته وی، دلیل افزایش هجمه های تبلیغاتی علیه عراق این است که اوضاع امنیتی این کشور در شرایط ناگوار قرار گیرد و ترس و وحشت در دل مردم پراکنده شود.
** باج خواهی آمریکا از دولت عراق
دشمنان دولت مالکی مدت ها است تلاش می کردند در روند سیاسی این کشور سنگ اندازی و زمینه برکناری نوری مالکی را فراهم کنند.
با این همه، انتخابات چندی پیش عراق و پیروزی ائتلاف «دولت قانون» به ریاست نوری مالکی نشان داد تغییر دولت در این کشور از نظر سیاسی چندان امکان پذیر نیست. دشمنان داخلی و خارجی دولت عراق که در عرصه سیاسی شکست خورده اند با شدت بخشیدن به دامنه جنایت تروریست های اجاره ای به بحران آفرینی روی آوردند تا به خیال خود، دولت عراق را به زانو درآورند.
در صدر دشمنان دولت مالکی، آمریکا قرار دارد. اشغال عراق به دست آمریکا به چالش های عراق دامن زد اما کاخ سفید می کوشد با متهم کردن نوری مالکی، مشکلات عراق را گردن او بیندازد.
در این پیوند، شبکه خبری «المنار» لبنان سی و یکم خرداد در گزارشی نوشت: داعش در ساعت صفر، شهر موصل را گرفت و با پیشروی در استان نینوا و نیز تهدید سامرا مردم را تهدید کرد جنگ را به بغداد، کربلا و نجف خواهد کشاند.
شبکه خبری المنار افزود: درگیری ارتش عراق و گروه های تکفیری ادامه دارد و شورای امنیت سازمان ملل متحد نظاره گر این آوردگاه است اما برای کاهش اقدام های ویرانگرانه دهشت افکنان هیچ گونه تحرکی نشان نمی دهد و مسوولان این سازمان فقط از خطرناک بودن این یورش ها سخن به میان می آورند.
بر پایه گزارش المنار، «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، مانند همیشه و در ظاهر رخدادهای دهشت افکنی را محکوم و اینگونه وانمود کرد از پشت پرده توطئه اتاق های فکر کشورهای عربی و آمریکا علیه عراق هیچ اطلاعی ندارد.
به نوشته این رسانه لبنانی، آمریکا اعلام کرده پشتیبانی این کشور از عراق در نبرد با دهشت افکنان مشروط به کنار رفتن نوری مالکی است و این درخواست از سوی واشنگتن یک باج خواهی به شمار می رود.
این شبکه خبری افزود: اوباما می خواهد اینگونه وانمود کند که مالکی در تحقق یکپارچگی عراق با شکست روبرو شده است و با این اقدام، طرح مبارزه با دهشت افکنی را از بین ببرد و جنایت های داعش را به مشکلات سیاسی در این کشور پیوند دهد.
تحلیلگران بر این باورند که ایالات متحده آمریکا در رویارویی با دهشت افکنان سیاست یک بام و دو هوا را دنبال می کند. این کشور در همه مسائل فقط به فکر منافع خود و همپیمانان منطقه ای است.
در این زمینه، روزنامه «الایام» فلسطین، بیست و هشتم خرداد در گزارشی نوشت: آمریکا با استفاده از شعار جنگ با تروریست ها می خواهد اشغال عراق و ویرانی این کشور را توجیه کند. این شعار بهانه ای برای دخالت نظامی و غیرنظامی آمریکا در کشورها است.
این روزنامه تاکید کرد «آمریکا در برخورد با گروه های تکفیری، سیاست یک بام و دو هوا را دنبال می کند. هنگامی که این گروه ها منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی را با چالش روبرو کنند آنها را تروریست می خواند و زمانی که همسو با اهداف آمریکا عمل کنند با نام گروه های انقلابی و جهادگر خوانده می شوند.
به نوشته روزنامه الایام، آمریکا به سبب رضایت خدا با دهشت افکنان به مبارزه بر نمی خیزد، بلکه این کشور تلاش می کند آنان را ابزاری قرار دهد تا برای اشغال دیگر کشورها بهانه ای داشته باشد.
همچنین نشریه «المنار» فلسطین یکم تیرماه نوشت: با وجود اینکه ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی توانسته است بیشترین کرسی های پارلمان عراق را به دست آورد باز هم ایالات متحده آمریکا می کوشد مالکی را برکنار کند.
این روزنامه نوشت: آمریکا به زودی کمک به عراق در مبارزه با تروریست ها را با شرایط سیاسی مشروط می کند که به احتمال زیاد کنار رفتن نوری مالکی از قدرت یکی از این شرایط است. همچنین آمریکا تلاش خواهد کرد دولت آینده عراق را درباره حضور سربازان آمریکایی و مصونیت حقوقی آنان قانع کند.
نوری مالکی در سال 1390 با این خواسته غیرقانونی آمریکا موافقت نکرد و پس از آن، روابط وی با دولت اوباما تیره شد. به همین دلیل کاخ سفید نوری مالکی را به طایفه گرایی متهم می کند و همه شکاف های سیاسی در عراق را به گردن وی می اندازد. آمریکا فراموش کرده است خود باعث شد در این کشور شکاف به وجود آید.
همچنین «شاکر الدراجی» نماینده ائتلاف دولت قانون، بیست و هشتم خرداد در گفت و گو با تارنمای «سومریه نیوز» عراق گفت: ایالات متحده آمریکا به قراردادهای راهبردی که میان این کشور و عراق بسته شده، پایبند نیست.
وی افزود: مردم عراق به وسیله سلاح های آمریکایی کشته می شوند که در اختیار دهشت افکنان داعش قرار گرفته است.
به نظر می رسد آمریکا می خواهد به عرصه ناآرامی های عراق وارد شود تا بلکه با توجه به احتمال بالای پیروزی دولت مالکی بر تکفیری ها به پشتوانه مرجعیت و مردم، سهمی در آینده این کشور داشته باشد و امتیازهایی بگیرد.
** نقش پررنگ مرجعیت در رهایی عراق
ورود مرجعیت به صحنه سبب شد گروه بعثی- تروریستی داعش و پشتیبانان منطقه ای و فرامنطقه ای آن ناکام شوند. آنان که با تکیه بر محاسبات نادرست، عراق را هدف قرار داده بودند این بار با فتوای آیت الله سیستانی و دیگر علمای جهان اسلام روبرو شدند.
زمانی که آیت الله سیستانی فتوای جهاد برابر تروریست ها را داد دیو داعش همانند تلی از برف، آب شد و طراحان پشت پرده این یورش نیز دچار سرخوردگی شدند.
این گروه در سوریه نیز به درگیری با دیگر مخالفان دولت روی آورده بود و از سوی آنان و همپیمانان غربی- عربی- عبری خود در فشار بود؛ نکته ای که اوباما نیز در سخنان تازه خود درباره اشتباه بودن محاسبات درباره سرنگونی نظام سوریه و پشتیبانی از مخالفان او به آن اذعان کرد.
به هر روی، داعش از سوریه به سوی عراق آمد اما به سد محکم مرجعیت برخورد کرد.
تارنمای «کتابات» عراق یکم تیرماه نوشت: پس از فتوای آیت الله سیستانی، هزاران نفر داوطلبانه برای رویارویی با گروه دهشت افکنی داعش به نبرد تن دادند. این فتوا کفه ترازو را به سود عراقی ها سنگین کرد و سبب شد ارتشی بر پایه باورهای دینی شکل گیرد.
به نظر می رسد بخش مهمی از چالش های عراق به دلیل نارضایتی برخی کشورهای غربی- عربی و هواداران داخلی آنها از نتایج انتخابات چندی پیش عراق شکل گرفته چرا که پیروزی ائتلاف دولت قانون در این انتخابات باعث شده است این 2 جریان برای بر هم زدن امنیت عراق بسیج شوند تا در راه تشکیل دولت تازه سنگ اندازی کنند.
در این میان، آنچه تاکنون عراق را از غلتیدن به ورطه جنگ داخلی تمام عیار نجات داده، هوشیاری مرجعیت و علمای شیعه و سنی در برابر این دسیسه چینی و نیز پایگاه ژرف مردمی آن بوده است.
از اصغر یوسفی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**9278**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
حامیان غربی تکفیریها جایگاه مرجعیت عراق را پیشبینی نکرده بودند
نماینده مردم آذربایجانشرقی در مجلس خبرگان حامیان غربی تکفیریها جایگاه مرجعیت عراق را پیشبینی نکرده بودند خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم آذربایجانشرقی در مجلس خبرگان گفت حامیان غربی تروریست های تکفیری هیچگاه در محاسبات خود جایگاه مرجعیت عراق را پیش بینی نکرده بودند حجت الاسلایک کارشناس ریلی در گفتوگو با فارس تشریح کرد چالشهای پیشروی توسعه حمل ریلی کالا/ لزوم رفع مشکلات مقاصد تخلیه
یک کارشناس ریلی در گفتوگو با فارس تشریح کردچالشهای پیشروی توسعه حمل ریلی کالا لزوم رفع مشکلات مقاصد تخلیه و نوسازی ناوگانیک کارشناس حمل و نقل ریلی با بیان اینکه فرسودگی ناوگان و زمان زیاد حمل کالا در سیستم ریلی موجب شده است 90 درصد بار کشور از طریق جاده جابهجا شود گفت بایسرکرده جبهه النصره در منطقه القلمون زخمی شد/ پیشروی ارتش در حومه شمالی حمص
بین الملل آفریقا و خاورمیانه تحولات امنیتی سوریه سرکرده جبهه النصره در منطقه القلمون زخمی شد پیشروی ارتش در حومه شمالی حمص منابع امنیتی در سوریه از زخمی شدن یکی از سرکردگان مهم گروه تروریستی جبهه النصره در منقطه القلمون که در حومه دمشق قرار دارد خبر می دهند به گزارش خبرگزاریمشکلات پیشروی تبلیغ دینی در استان فارس بررسی شد
در دیدار مدیران تبلیغات اسلامی با استاندار فارس مشکلات پیشروی تبلیغ دینی در استان فارس بررسی شد خبرگزاری رسا ـ مدیران تبلیغات اسلامی استان فارس نبود امکانات مناسب و نیرو و بودجه کافی را از مهم ترین مشکلات پیشروی تبلیغ دینی در این استان دانستند به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درعموزاده خلیلی در گفتوگو مشروح با فارس: جذب اهالی قلم با رویکرد حداکثری در انجمن نویسندگان کودک/ نویسندگان مطر
عموزاده خلیلی در گفتوگو مشروح با فارس جذب اهالی قلم با رویکرد حداکثری در انجمن نویسندگان کودک نویسندگان مطرح و پیشکسوت دعوت میشوندرئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان گفت باید از تمام ظرفیتها و توانهای اعضای این انجمن با هر فکر سلیقه و رویکرد حرفهای استفاده کرده و با شناسای-
گوناگون
پربازدیدترینها