واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اعتبارمورد نیاز برای اجرای سد خرسان 3 بیش از یکهزارمیلیارد تومان است یاسوج - ایرنا- مجری طرح سد ملی خرسان 3 گفت: میزان اعتبار پیش بینی شده برای اجرای کامل این سد افزون بر یکهزار میلیارد تومان است.
رامین شیروردی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش زیادی از این اعتبار مورد نیاز از طریق روش های نوین مالی همچون فایناس داخلی و خارجی از سوی وزارت نیرو تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه حدود 450 میلیارد ریال نیز در سال 93 برای اجرای این طرح اختصاص یافته است، افزود: زیرساخت های لازم از جمله احداث جاده دسترسی و تجهیز کارگاه در این سد به اتمام رسیده است.
شیروردی آغاز عملیات اجرایی سد خرسان 3 را از سال 87 و میزان پیشرفت فیزیکی این طرح را نیز هم اکنون چهاردرصد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه عزم وزارت نیرو برای اجرای این سد ملی راسخ است، افزود: برخی معارضان محلی و اهالی منطقه تاکنون مانع شتاب بخشی در اجرای این سد شده اند.
شیروردی ابراز داشت: این در حالی است که مطالعات اجتماعی و اقتصادی سد به طور کامل انجام شده و نقشه ها و استعلام های لازم مبنی بر رضایتمندی مردم در راستای اجرای این طرح انجام شده است.
وی ابراز داشت: با توجه به درخواست ویژه سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه وبویراحمد مبنی بر بازنگری مجدد و اجرای طرح مطالعات اجتماعی و بررسی کامل حق و حقوق مردم نیز این کار انجام شده و فیلم ها و نقشه ها کامل ان نیز موجود است.
مجری سد خرسان 3 تولید انرژی برق آبی به میزان بیش از یکهزارو 100 گیگا وات ساعت، افزایش ظرفیت تولید و ذخیره انرژی در سدهای پایین دست، افزایش جاذبه های گردشگری، اشتغال بیش از دو هزار و 500 نفر از در حین اجرای طرح و رونق پرورش آبزیان را از مهمترین اهداف اجرای این سد عنوان کرد.
وی افزود: سد بتنی دو قوسی خرسان 3 با ارتفاع 195 متر، دریاچه ای به حجم 1.2 میلیارد متر مکعب خواهد داشت و نیروگاه 400 مگاواتی آن دارای چهار واحد 100 مگاواتی است.
طرح سد و نیروگاه خرسان 3 بر روی رودخانه خرسان و در فاصله حدود 50 کیلومتری از مرکز شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است.
با اجرای این سد بیش از 20 روستا در دو شهرستان دنا و لردگان به طور کلی زیر آب خواهند رفت.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: احقاق حقوق مردم منطقه سادات محمودی و محاسبه دقیق میزان خسارات وارده به این منطقه یکی از دغدغه های و اولویت های اساسی برای اجرای این طرح ملی است.
سید موسی خادمی افزود: با وجود ارایه طرح های مطالعاتی از سوی مجری و مشاور اما هنوز محاسبه دقیقی از وضعیت و آثار زیست محیطی و آسیب های اجتماعی ناشی از اجرای آن برای مسوولان و خود مردم منطقه مشخص نشده است.
وی ابراز داشت: یکی از توجیهات و در عین حال وعده های مجری و مشاور طرح تخصیص میزان آب از پشت این سد برای آبیاری اراضی کشاورزی و اجرای طرح های آبزی پروری است ولی تجربه گذشته و اجرای برخی سدها از جمله سد کوثر و مارون نشان می دهد که اجرا و عملیاتی کردن این وعده ها بسیار سخت و ناممکن خواهد بود.
خادمی تصریح کرد: مجری و مشاور طرح نیز باید تمامی جوانب و آثار و تبعات اجتماعی ناشی از جا به جایی و مکان یابی روستاهای در معرض غرق شدن را نیز به طور دقیق و شفاف اعلام کند.
وی افزود: فرایند جابه جایی روستاها، اشتغال ، محاسبه آثار زیست محیطی و اقتصادی ، مسایل میراث فرهنگی و از بین رفتن آثار تاریخی و حتی کاوش های باستان شناسی قبل از اجرای طرح باید در قالب انقعقاد تفاهم نامه ای بین مسوولان اجرایی کهگیلویه وبویراحمد و مردم منطقه با مجری این طرح انجام شود.
خادمی افزود: نمی توان برای اجرای یک طرح یکهزار میلیارد تومانی موضوعات مهم اجتماعی و احقاق حقوق مردم را نادیده گرفت.
وی ابراز داشت: در صورتی که مسوولان اجرایی استان و مردم منطقه سادات محمودی به اقناع لازم برای اجرای این سد برسند آماده همکاری و حتی رایزنی برای تامین اعتبار برای شتاب بخشی این طرح ملی خواهند بود.
671/7530
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]