واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ تير ۱۳۹۳ (۱۴:۳ب.ظ)
هرآنچه که بايد در مورد اولين ويروس تلفن همراه بدانيد نويسندگان ويروس کبير گروهي از هکرها با نام 29A بودند که به ساخت ويروسهاي پيچيده و جديد کامپيوتري شهرت داشتند.
به گزارش خبرگزاري موج، درست 10 سال پيش اولين ويروس نوشته شده براي تلفن هاي هوشمند آن زمان (گوشيهايي نظير نوکيا N-Gage) شناسايي شد. اسم اين ويروس کبير "Cabir" بود که دنياي جديدي را پيش روي کارشناسان و تحليلگران بدافزارها، ويروس نويسان و حتي کاربران ساده باز کرد.
در ادامه اطلاعات جالبي را در مورد اين ويروس ده ساله ميخوانيم:
۱- دلايل نامگذاري اين ويروس به نام کبير نسبت دادن آن به ماهي Caribe بود به دليل قدرت نفوذي که داشت و همچنين اينکه درست زماني که آزمايشگاه کسپرسکي مشغول تحليل و بررسي اين ويروس بود عضوي جديد بنام Elena Kabirova به اين تيم پيوست.
۲- کبير بين محبوبترين گوشيهاي تلفن همراه سال ۲۰۰۴ يعني گوشيهاي نوکياي تحت سيستم عامل سيمبين منشر ميشد.
۳- تنها کانال انتشار اين ويروس بلوتوث بود، لذا دريافت و يا ارسال ناخواسته اين ويروس در هر مکاني نظير رستورانها، کنسرتها، ورزشگاهها و... امکانپذير بود، و بزرگترين آمار انتشار اين ويروس در مسابقات ورزشي هلسينكي پايتخت فنلاند بود.
۴- براي محافظت در برابر ويروس کبير افراد ميبايست بلوتوث گوشي خود را خاموش نگه ميداشتند و يا حداقل آن را در حالت invisible نگه ميداشتند.
۵- کارشناسان آزمايشگاه کسپرسکي براي آزمايش اين ويروس در شرايط عادي اقدام به تهيه دو گوشي همراه نوکيا نمودند که در آن زمان چندان هم ارزان نبود و از آن پس اين کارشناسان کسپرسکي هر گوشي محبوب موجود در بازار را خريداري نموده تا براي پلتفرم مربوطه آن اقدام به بررسيهايي دقيقتر نمايند.
۶- براي بررسي اين ويروس در آزمايشگاه قديمي کسپرسکي بمنظور تهيه ضدويروس مناسب، اتاق ويژهاي ساخته شد که ديوارهاي آن عايق امواج راديويي و بلوتوث بودند و يکي از اهداف ساخت اين اتاقک حفظ امنيت تلفنهاي همراه ساير کارکنان مجموعه بود.
۷- درست چند ماه پيش از شناسايي و انتشار ويروس کبير،از Alex Gostev محقق ارشد آزمايشگاه کسپرسکي طي مصاحبهاي پرسش شد که چرا تابحال ويروسي براي تلفنهاي همراه نوشته نشده است و وي در پاسخ گفت که احتمالاً تا سال آينده شاهد انتشار ويروس در اين حوزه نيز خواهيم بود و ديديم که اين پيشبيني نيز به حقيقت پيوست.
۸- اگر دقيقتر به اين موضوع بپردازيم، کبير را نميتوان اولين ويروس در پلتفرمهاي تلفن همراه دانست چراکه پيش از آن ويروسهايي هم براي PDA دستگاههاي (circa ۲۰۰۰) نيز نوشته شده بود، ولي کبير اولين ويروس گوشيهاي هوشمند بود که با از قدرت نفوذ و انتشار قابل توجهي برخوردار بود.
۹- نويسندگان ويروس کبير گروهي از هکرها با نام 29A بودند که به ساخت ويروسهاي پيچيده و جديد کامپيوتري شهرت داشتند.
۱۰- فردي که نمونهاي از اين ويروس را براي آزمايشگاه کسپرسکي بمنظور آزمايش و تحليل و يا ارائه راهکار و ساخت آنتيويروس مناسب ارسال نموده بود، به پنج يا شرکت ديگر نيز اين ويروس را فرستاده بود اما آزمايشگاه قدرتمند کسپرسکي اولين و تنها مجموعهاي بود که موفق شد سريعاً ماهيت اين کد را شناسايي نمايد و ديتابيسهاي ضدويروسهاي خود را با ابزار شناسايي اين ويروس بهروزرساني کند؛ و جالبتر آنکه Roman Kuzmenko که موفق شد طي شيفت شب کاري خود در آزمايشگاه کسپرسکي (که ۲۴ ساعته و تمام روزهاي هفته کار ميکردند) به کشف و حل معماي اين کد پيچيده بپردازد، يک گوشي جديد و قدرتمند نوکياي تحت سيمبين از اين شرکت هديه گرفت!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]