واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
گزارش فارس از تاثیر حضور آوارگان عراقی بر اقلیم کردستان
حضور حدود 400 هزار آواره عراقی در اقلیم کردستان عراق و نیز تصرف بزرگترین پالایشگاه نفت عراق در بیجی تاثیراتی بر این منطقه گذاشته که مقامات کردی در حال مدیریت آن هستند.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به عراق، اقلیم کردستان عراق نیز از ناآرامی ها و درگیری های رخ داده در استانهای سنی نشین این کشور بی تاثیر نبوده و اوضاع این مناطق نیز متاثر از حضور آوارگان عراقی است. به دلیل اینکه آوارگان عراقی عمدتاً به خانه و کاشانه خویشاوندان خود در اقلیم کردستان رفته اند و برخی از آنها دائما بین موصل و اقلیم در تردد هستند آمار دقیقی از آنها در اقلیم وجود ندارد اما گفته منابع خبری و مقامات تعداد این افراد را حدود 400 هزار نفر تخمین می زنند. نکته قابل توجه اینکه تعدادی از این آوارگان شبها و با استفاده از تاریکی هوا به خانه های خود در موصل مراجعه کرده و صبح زود دوباره به اقلیم باز میگردند تا اسیر گروه تروریستی داعش نشوند. از سوی دیگر بخشی از این آوارگان نیز به واسطه داشتن همسر ایرانی به کردستان ایران رفته و در شهرهای این استان برای مدتی ساکن شده اند. حضور عراقی های آواره باعث تشدید فضای امنیتی در اقلیم شده است و نیروهای امنیتی عمدتا با لباس های شخصی در خیابانهای سلیمانیه و اربیل در تردد هستند تا از بروز هر گونه مشکل امنیتی ناشی از درگیریهای اخیر یا حضور آوارگان جلویگری کنند. با وجود بروز جنگ در جنوب اقلیم و حضور آوارگان در این منطقه آثار اجتماعی چندانی مترتب این منطقه نیست چراکه این منطقه با ترکیه و ایران هم مرز بوده و بسیاری از نیازهای خود را از این طریق تامین میکند و نیروهای امنیتی این منطقه نیز مانع انتقال بحران به داخل اقلیم شده اند. در حال حاضر می توان گفت که تنها مشکلی که از بحران عراق برای اقلیم به وجود آمده است کمبود بنزین می باشد که به دلیل وجود درگیری و تصرف شهر بیجی و به تبع آن بزرگترین پالایشگاه بنزین عراق و شاید خاورمیانه توسط داعش رخ داده است.
صفهای کیلومتری برای بنزین بنزین کردستان عراق عمدتا از بیجی تامین می شد و با اشغال این شهر، اقلیم با مشکل کمبود بنزین مواجه شده به نحوی که از 6 روز پیش (سه شنبه) این مشکل ابتداً برای اربیل و بعد برای سلیمانیه بوجود آمد. سلیمانیه به دلیل داشتن ذخایر بنزین چند روز بعد با این مشکل روبرو شد. یکی دیگر از دلایل کمبود بنزین در اقلیم، خرید آن از سوی شهروندان موصل و فروش آن در مناطق مورد مناقشه است که سود زیادی را عاید این افراد کرده و بر کمبود بنزین در کردستان نیز دامن زده است. آنها بنزین 500 دیناری را در کردستان خریده و آن را به بهای 2000 تا 2500 دینار در شهرهای درگیر جنگ به فروش می رسانند. مقامات برای فائق آمدن بر این مشکل دست به اقداماتی در حال حاضر و آینده نزدیک زده اند که طرح زوج و فرد و سهمیه بندی 30 لیتری برای خودروها از چند روز پیش به اجرا گذاشته شده و همچنین طرح کوپنی کردن بنزین و واردات آن از ترکیه طی روزهای آینده به مرحله اجرا در خواهد آمد. یکی از نکات جالب توجه در این خصوص افزایش نیافتن قیمت بنزین است که با وجود کمبود آن هنوز با قمیت گذشته یعنی 500 دینار عرضه می شود و از بازار سیاه نیز خبری نیست. مردم برای مدیریت این وضعیت نیز ترجیح میدهند کمتر با ماشین های شخصی خارج شوند و بر همین مبنا شاهد خلوت بودن خیابانهای شهرهای اقلیم هستیم. مردم این شهرها به خوبی می دانند که برای هر بار سوخت گیری ماشین های خود باید بین 2 تا 5 ساعت در صفهای چند کیلومتری منتظر بمانند، بر همین اساس ترجیح می دهند که کمتر از وسایل شخصی استفاده کنند و بیشتر از تاکسی استفاده کنند. انتهای پیام/
93/04/02 - 02:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]