تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844545037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران در گفت و گو با دو چهره موافق و مخالف


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران در گفت و گو با دو چهره موافق و مخالف تهران-ایرنا-«ماشاءالله شمس الواعظین» و «مهدی فضایلی» دو روزنامه نگاری هستند که درباره ی بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران نگاهی متضاد با هم دارند؛ یکی آن را «خانه روزنامه نگاران» می داند و دیگری «خانه فتنه گران». در گفت و گو با این دو چهره موضوع احتمال بازگشایی انجمن را بررسی کردیم.


نزدیک به 5 سال از بسته شدن «انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران» می گذرد؛ انجمنی که دفتر آن در سال 1388 با دستور «سعید مرتضوی» دادستان وقت تهران، بسته شد اما از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم، بارها زمزمه ی بازگشایی آن به گوش رسیده است.
«علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته ی پیش در مراسم رونمایی از جلد اول «دانشنامه مطبوعات ایران» سخنانی را بیان کرد که بار دیگر مساله ی بازگشایی «انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران» را بر سر زبان ها انداخت. جنتی در بخشی از سخنان خود گفت: دولت هیچ مشکلی در زمینه ی بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران ندارد.
این نخستین بار نیست که وزیر فرهنگ دولت یازدهم سخن از ممنوع نبودن فعالیت دوباره ی انجمن صنفی روزنامه نگاران می زند. با وجود این، هنوز اقدام عملی در راستای بازگشایی آن صورت نگرفته است.

***بایدها و نبایدهای بازگشایی انجمن
انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در سال 1376 و بعد از تشکیل دولت «سید محمد خاتمی» تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 87 و بعد از بیش از یک دهه فعالیت، این انجمن از طرف دادستان تهران و دیوان عدالت اداری و به بهانه ی برخوردار نبودن از «پایه های تاسیس معتبر» منحل و دفتر مرکزی این انجمن نیز در سال 88 پلمپ شد.
«ماشاءالله شمس الواعظین» روزنامه نگار اصلاح طلب که در زمان بسته شدن دفتر انجمن، ریاست آن را برعهده داشت در خصوص احتمال بازگشایی این انجمن و سخنان اخیر جنتی گفت: طی ماه های گذشته و بعد از روی کار آمدن دولت، تلاش های خوبی در این زمینه صورت گرفته است و ما امیدوار هستیم که بزودی انجمن فعالیت خود را آغاز کند.
وی افزود: در زمان حاضر وزارت اطلاعات شکایت خود در این خصوص را پس گرفته است و ما منتظر هستیم تا با توجه به این قضیه بزودی فک پلمپ صورت بگیرد و انجمن آغاز بکار کند.
موسس روزنامه های توقیف شده ی «جامعه»، «توس»، «نشاط» و «عصر آزادگان» به فشارهایی که طی سال های گذشته با هدف جلوگیری از فعالیت انجمن بر اعضا و هیات مدیره ی آن وارد شده است و همچنین به امید برای اقدام های قطعی و محکم از طرف دولت یازدهم اشاره کرد.
شمس الواعظین در بخش دیگر گفت و گوی خود با ایرنا ضمن اشاره به تلاش های رییس جمهوری و وزیر فرهنگ در زمینه ی بازگشایی انجمن صنفی، این تلاش ها را تاکنون بی نتیجه و بی تاثیر دانست.
به گفته ی این فعال رسانه یی شکایت مطرح شده علیه انجمن به دلیل ارتکاب جرم از طرف انجمن نبوده است و هیچ مدرکی دال بر خلاف قانون بودن فعالیت های آن وجود ندارد. با توجه به این موضوع و با در نظر گرفتن حرف های آقای جنتی که از عزم دولت برای پیگیری هرچه بیشتر این مساله خبر می دهد، دولت باید با حمایت از انجمن و اعضای آن، این پرونده را به سرانجام برساند و آن را به ما تحویل دهد تا در اسرع وقت با برگزاری انتخابات، هیات رییسه ی جدید را انتخاب و فعالیت این انجمن را که در زمان حاضر 4 هزار عضو دارد، آغاز کنیم.
«حسن روحانی» رییس جمهوری بارها بر ضرورت فعالیت آزادانه ی مطبوعات و مخالفت با محدود سازی و توقیف در عرصه ی مطبوعات تاکید کرده است.
با وجود این به نظر می رسد تحقق بخش مهمی از شعارها و وعده های دولت، به رفتار دیگر نهادها از جمله قوه ی قضاییه مرتبط است.

*** مانع های قانونی یا ملاحظه های سیاسی؟
انجمن صنفی روزنامه نگاران در دوران اصلاحات و با حمایت های آن دولت تشکیل شد ولی به گفته ی مدیران انجمن، این مجموعه همواره تلاش کرده است تا از موضع گیری های سیاسیِ یک طرفه و ورود به جناح بندی های سیاسی پرهیز کند.
این در حالی است که برخی از اصولگرایان و مخالفان دولت همواره تلاش کرده اند این انجمن را به نوعی جایگاه اصلاح طلبان نمایش دهند. از این رو، حس بی اعتمادی که در گذشته از طرف این افراد نسبت به انجمن وجود داشت اکنون نیز وجود دارد.
«مهدی فضایلی» روزنامه نگار اصولگرا و مدیر عامل پیشین «خبرگزاری فارس» در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا در خصوص بازگشایی دوباره ی انجمن صنفی گفت: در این ارتباط چند مساله وجود دارد که باید به آن ها پاسخ داده شود و شفاف سازی لازم انجام شود.
فضایلی ادامه داد: نخستین مساله، علت های بسته شدن انجمن و اعتراض هایی است که نسبت به فعالیت های این نهاد وجود داشت. یکی از اصلی ترین دلیل های بسته شدن انجمن، ناتوانی مدیران آن در برگزاری انتخابات در زمان تعیین شده بود؛ این انجمن موظف بود در مدت تعیین شده انتخابات هیات رییسه را برگزار کند که این اقدام را انجام نداد.
این روزنامه نگار اصولگرا در توصیف یکی دیگر از دلیل های بسته شدن انجمن گفت: نکته ی دیگر، فعالیت عده یی در این انجمن بود که دارای سابقه ی سیاسی غیرقابل قبولی هستند و به گروه ها و شخصیت های سیاسیِ بد سابقه یی نیز وصل هستند و حتی عده یی از اعضا را می توان به فتنه ی 88 مرتبط دانست.
فضایلی با رد هرگونه ادعا مبنی بر شکایت وزارت اطلاعات از این انجمن گفت: دلیل اصلی بسته شدن انجمن این نبوده است و فعالیت های سیاسی و مواضع جناحی این مجموعه بیش از همه سبب بروز مشکل برای آن ها شده است. موردهای ذکر شده در کنار یک سری از مساله های جانبی سبب جلوگیری از فعالیت انجمن صنفی روزنامه نگاران شده است.
قرار گرفتن سخنان فضایلی و شمس الواعظین به عنوان نمایندگان دو طیف متفاوت در مقابل یکدیگر و تناقض موجود در آن ها نشان می دهد که دو گروه در گذشته تعامل قابل توجهی با یکدیگر نداشته اند و در ظاهر امروز نیز این تعامل برقرار نشده است؛ نکته یی که ممکن است در کُندیِ روند بازگشایی تاثیرگذار باشد.
شمس الواعظین در پاسخ به انتقادهای مطرح شده به انجمن صنفی گفت: دوستان و همکارانی که انجمن را متهم می کنند و ادعاهای خلاف واقع را در خصوص فعالیت های ما مطرح می کنند چرا نمی آیند تا در انتخابات هیات رییسه شرکت کنند؟
وی ادامه داد: مسوولیت انجمن بقدری سنگین است که من و سایر اعضا مایل هستیم بعد از برگزاری انتخابات، خیلی سریع آن را به افراد اصلح واگذار کنیم. همکاران من که این حرف ها را می زنند باید بدانند که انجمن صنفی روزنامه نگاران در اصل خانه ی آن هاست. چرا برخی علیه حرفه و خانه ی خود شایعه سازی و دروغ پردازی می کنند؟ چنین افرادی نباید نام روزنامه نگار را بر خود بگذارند.
موسس روزنامه ی توقیف شده ی «جامعه» ادامه داد: من می توانم اینجا و در هر دادگاه دیگری شهادت دهم که این انجمن پاکیزه ترین نهاد از لحاظ مالی و قانونی بوده است. وقتی انجمنی با این وسعت که اکنون 4 هزار عضو دارد، چنین فعالیت سالم و به دور از حاشیه یی را انجام می دهد باید مورد تقدیر قرار گیرد نه اینکه محکوم شود.
در مقابل، فضایلی ادعاهایی مغایر با نظرهای شمس الواعظین را مطرح کرد و وجود 4 هزار عضو در انجمن صنفی روزنامه نگاران را «دروغ» دانست و گفت: اگر این ادعا درست بود چرا این اعضای چند هزار نفری در هیچ یک از مجمع ها و جلسه های این انجمن شرکت نکردند و این جلسه ها دو بار به حدنصاب نرسید.
فضایلی ادامه داد: برای بازگشایی انجمن، لازم است دلیل هایی که در گذشته به لغو مجوز آن و بی اعتمادی نسبت به اعضا و فعالیت های آن منجر شدند، شناسایی و رفع شوند.
این روزنامه نگار اصولگرا با دفاع از ادعاهای مطرح شده مبنی بر حضور افراد بدسابقه از نظر سیاسی و مرتبط با «فتنه» در این انجمن گفت: افرادی که در زمان حاضر بدنبال بازگشایی انجمن هستند همان افرادی هستند که در گذشته در آن حضور داشتند و دست به اقدام هایی زدند که در بسته شدن انجمن موثر بود. چطور می توان به این افراد دوباره اعتماد کرد؟
در مقابل، شمس الواعظین در ادامه ی گفت و گو با ایرنا و در پاسخ به این ادعا که برخی از اعضای انجمن مرتکب جرم شده اند، گفت: با چنین توجیهی همه ی صنف های کشور باید منحل و تعطیل شوند. بله ما قانون داریم ولی حتی در خصوص جرم های صورت گرفته در جامعه ی پزشکان و مهندسان و ... نیز در صورت ارتکاب جرم، این جرم در کمیته های انضباطیِ صنف های مربوط به آن ها مورد بررسی قرار گرفته و بعد از احراز جرم، در صورت لزوم به دادگاه قانونی فرستاده می شود.
رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران همچنین گفت: انجمن صنفی نیز کمیته ی انضباطی دارد. علاوه بر این، انجمن صنفی روزنامه نگاران با تشکیل کمیته های رفاهی، تعاونی، مسکن، آموزشی و ... در راستای بهره مندی جامعه ی روزنامه نگاران از خدمت های مختلف تلاش می کند. درست مانند سایر نهادهای صنفی. اگر دولت به تنهایی می توانست مسوول همه ی این حرفه ها شود، هیچ صنفی اقدام به تاسیس انجمن نمی کرد.
وجود یک انجمن صنفی بدون شک به سامان مشکل های مطبوعات و تلاش برای رفع آن ها کمک خواهد کرد. علاوه بر این انجمن ها از دخالت یا اعمال نظر افرادی خارج از حوزه ی صنف خود جلوگیری می کنند و خود مساله های این صنف را حل می کنند؛ مساله هایی که در صورت ورود دولت یا نهادهای حکومتی ممکن است برخوردی تند یا غیر حرفه یی با آن ها صورت بگیرد.
روحانی نیز از زمان روی کار آمدن، بارها بر لزوم فعالیت آزادانه تر انجمن های صنفی و سازمان های مردم نهاد و لزوم واگذاری مسوولیت این نهادها به خودِ آن ها تاکید کرده است.
به گفته ی شمس الواعظین، نگرانی عده یی از فعالیت درست انجمن در راستای رفع مشکلات مطبوعات ایران که کوتاه شدن دست آن ها از اعمال نظر و نفوذ در این حوزه را بدنبال خواهد داشت، یکی دیگر از دلیل های مخالفت با بازگشایی انجمن است.
این روزنامه نگار اصلاح طلب افزود: یکی دیگر از دلیل هایی که عده یی با وجود از میان رفتن مانع های مختلف بر سر راه آغاز فعالیت انجمن، بدنبال مانع تراشی جدید و اخلال در فعالیت این نهاد هستند این است که زیر سایه ی نبود انجمن و نظارت و همچنین نقص های قانون مطبوعات، سرنوشت روزنامه نگاران و مطبوعات ما در دست افرادی است که با اعمال نظر و نفوذ می توانند هدف های خود را در این حوزه اجرایی کنند و جلوی فعالیت درست و سالم مطبوعات را بگیرند.
وی ادامه داد: متاسفانه عده یی مایل هستند انجمن بسته بماند تا بتوانند بیش از پیش حقوق روزنامه نگاران را پایمال کنند. دولت است که باید جلوی این تلاش ها را بگیرد.
دولت بارها از موافقت خود در راستای بازگشایی انجمن سخن گفته و از انجام این عمل در مدت کوتاه آینده خبر داده است. ولی آیا اقدام های درست و معقول در این زمینه از سوی همه ی افراد و نهادهای مربوطه صورت گرفته است؟
شمس الواعظین در این خصوص گفت: دولت باید گام درستی را که برداشته و کاری را که شروع کرده به پایان برساند و انجمن را بازگشایی کند و به مسوولان آن تحویل دهد تا انتخابات هیات رییسه انجام شود و انجمن فعالیت خود را آغاز کند.
وی با اشاره به اینکه زمزمه های مبنی بر بازگشایی انجمن پیشتر هم مطرح شده بودند اما موفق نبودند گفت: دولت اگر موافق بازگشایی است باید در این ماجرا ورود کند و مانعی را که بر سر راه فعالیت دوباره ی انجمن وجود دارد، پیدا و آن را رفع کند. حالا که شرایط لازم و ایده آل در راستای بازگشایی انجمن فراهم شده است، لازم است که دو قوه ی مجریه و قضاییه با یکدیگر همکاری و هماهنگی لازم را انجام دهند تا این کار هرچه سریعتر و از راه اصولی و قانونی انجام پذیرد.
به گفته ی شمس الواعظین، مسوولیت هرگونه کم کاری و تعلل در این ماجرا بر عهده ی دولت خواهد بود؛ چرا که انجمن به عنوان یک صنف کارگری که مجوز خود را از وزارت کار اخذ کرده است در حوزه ی مسوولیت دولت قرار دارد.
موسس روزنامه ی توقیف شده ی «نشاط» یکی دیگر از آفت هایی را که زیر تاثیر نبود انجمن های مادر و اصلی رخ می دهند، ایجاد نهادهای موازی برای پر کردن جای خالی فعالیت های انجمن های اصلی عنوان کرد و گفت: آیا یک سازمان مادر و حرفه یی بهتر است یا 10 سازمان غیرحرفه یی و فاقد ریشه؟ متاسفانه در زمان حاضر انجمن های صنفیِ موازی در حوزه ی مطبوعات رشدی قارچ گونه پیدا کرده اند و دلیل آن چیزی نیست جز افت تراز مطبوعات کشورمان.
رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران ادامه داد: یکی از دلیل های اصلی این اُفت را می توان نبود انجمن صنفی روزنامه نگاران که دارای هیات مدیره و 4 هزار عضو فعال است دانست. یک انجمن به نوعی اعتبار و آبروی صنفی خاص محسوب می شود و در قبال رشد و کاهش کیفیت آن صنف مسوول است. بدون شک در صورت وجود انجمن صنفی روزنامه نگاران طی سال های اخیر، مطبوعات ما دچار افت کیفیت نمی شد.
البته فضایلی نیز در بخش دیگر گفت و گوی خود با گروه پژوهش های خبری ایرنا ضمن حمایت از فعالیت های صنفی در عرصه ی مطبوعات، از گروهی با عنوان «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران» یاد کرد که از نظر وی فعالیت های مفیدی در این راستا دارد. وی در این ارتباط توضیح داد: در زمان حاضر این انجمن با مدیران جدید در همین زمینه مشغول فعالیت است و وظیفه های خود را به خوبی انجام می دهد.
با در نظر گرفتن عزم دولت برای حمایت از انجمن های صنفی و در صدر آن ها انجمن صنفی روزنامه نگاران و البته باقی بودن اختلاف ها و بدبینی ها در میان فعالان رسانه یی، باید دید آیا این انجمن بزودی بازگشایی خواهد شد یا خیر.
افزون بر این به اعتقاد بسیاری از کارشناسان ضروری است که دولت با اتخاد تدبیرها و تصمیم های درستی از تکرار رخدادهایی چون بسته شدن انجمن های صنفی جلوگیری کند و امنیت فعالیت قانونی این انجمن ها را تضمین کند.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**ع.م**2054

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




01/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن