واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آسیب های اجتماعی در کمین زنان سرپرست خانوار همدان-ایرنا-به گفته کارشناسان، برخی معضلات اجتماعی از جمله افزایش آمار طلاق، موجب افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار در جوامع کنونی شده است که این امر، ضرورت حمایت از این قشر آسیب پذیر را دوچندان می کند.
به گزارش ایرنا در عصر حاضر یکی از شاخص های مهم برای سنجش توسعه در هر کشور، وضعیت زنان و سطح توانمندسازی این قشر می باشد.
به گفته کارشناسان امور اجتماعی، افزایش نرخ طلاق، افزایش نرخ جرائم اجتماعی، افزایش تعداد زندانیان، اعتیاد یا مهاجرت باعث شده که تعداد زنان سرپرست خانوار روندی صعودی داشته باشد.
این گروه از زنان اغلب با عوامل آسیب زایی همچون، ضعف دسترسی به فرصت های شغلی، بی سوادی یا کم سوادی، نداشتن درآمد مستمر و مشکلات روحی و روانی مو اجه هستند که در صورت فقدان حمایت های همه جانبه هزینه های هنگفتی را به جامعه تحمیل خواهند کرد.
با این وجود، وفاق عمومی که بر سر مسأله ی آسیب پذیر دانستن زنان سرپرست خانوار وجود دارد، موجب شده که بسیاری از دستگاه های محلی، ملی و جهانی، خود را دست اندرکار گره گشایی از مسائل این زنان و خانواد ه های آ ن ها بدانند و در جهت توانمندسازی و حمایت از آنان تا رسیدن به سطح توسعه اقتصادی و اجتماعی مطلوب فعالیت کنند.
یک پزشک روانشناس در این ارتباط گفت: توانمندسازی سبب ایجاد قابلیت در افراد و گروه های محروم برای مشارکت فعال و آگاهانه در تأمین رفاه فردی و اجتماعی می شود.
ˈمریم خاکسارˈ افزود: اگرچه برنامه توانمندسازی افراد و جوامع، در قلمرو حمایت های اجتماعی است، اما با توجه به اینکه هدف نهایی آن منجر به فقر زدایی می شود، نیازمند طراحی و اجرای برنامه های توانمندسازی است.
وی بیان کرد:در سال های اخیر با روند رو به رشد تعداد زنان سرپرست خانوار مواجه بوده ایم که یکی ازمهم ترین دلایل آن افزایش آمار طلاق است و این در حالی است که بسیاری از این زنان در فقر شدید به سر می برند.
وی ادامه داد: این امربه این معنا است که آسیب های جدی در کمین خانواده هایی است که سرپرست آنها زنان می باشند و در صورت عدم حمایت و تأمین مالی این خانواده ها باید منتظر پدیده هایی همچون آسیب های روانی و بالا رفتن میزان جرایم باشیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان همدان نیز گفت: در حال حاضر دو هزار و 859 زن سرپرست خانوار در همدان تحت پوشش این سازمان هستند.
ˈجمشید شیرانˈ افزود: این تعداد با خانواده های تحت سرپرستی خود حدود شش هزار و 650 نفر می باشند که 353 نفر این تعداد، دانشجو و 964 نفر دانش آموز هستند.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی استان همدان به دنبال توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است افزود: برای اجرایی شدن این طرح ، برنامه خوداشتغالی بانوان، مهارت آموزی و کارهای خدماتی در قالب گروه های همیار زنان سرپرست خانوار اجرا می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 22 گروه همیار در استان همدان فعال است که به کارهای تولیدی خدماتی همچون قالی بافی می پردازند.
وی با بیان اینکه برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار فقط اقتصادی نیست افزود: برای توانمندسازی زنان، واحد مددکاری در بخش های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت کرده تا این اشخاص در جامعه دچار آسیب نشود.
وی با اشاره به اجرایی شدن بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار نیز گفت: در این طرح تفاهمنامه ای با سازمان هدفمندی یارانه ها و سازمان بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی منعقد شده است و در این طرح ، افراد واجد شرایط پس از مدتی از تمام مزایای قانون کار استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه یک هزار و 43 مددجو در استان همدان که بین 30 تا 50 سال سن دارند شامل این طرح می شوند گفت: همچنین یک هزار و 208 نفر در روستاها تحت پوشش صندوق بیمه عشایری هستند.
وی تصریح کرد: سال گذشته 300 زن سرپرست خانوار براساس طرح توانمندسازی اشتغال از چرخه حمایتی سازمان بهزیستی خارج شده اند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هفت کلینیک مددکاری در استان همدان، فعال است که امور تخصصی مربوط به مددکاران را انجام می دهند و پرونده هایی که در زمینه بازتوانی زنان سرپرست خانوار است را انجام می دهند.
وی ادامه داد: همچنین پنج موسسه خیریه در استان همدان با مشارکت بهزیستی فعالیت دارند و پرونده هایی که غیرقابل بازتوانی است به این موسسات ارجاع داده می شود و کمکهایی به این خانواده ها انجام می شود.
7533/576
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]