تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخاوت از اخلاق پيامبران و ستون ايمان است . هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه بخشنده است و تنها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802243443




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حزب حاکم ترکیه در تکاپوی دوران پس از اردوغان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

حزب حاکم ترکیه در تکاپوی دوران پس از اردوغان آنکارا – ایرنا - حزب حاکم ˈعدالت و توسعهˈ ترکیه درحالی که احتمال نامزد شدن ˈرجب طیب اردوغانˈ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور افزایش می یابد از هم اکنون خود را برای دوران بعد از وی آماده و در پی افکار سنجی با استفاده از آرای مردم ترکیه است.


به گزارش ایرنا، درحالی که یک هفته به آغاز مهلت اعلام نامزدان احزاب و گروههای سیاسی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه باقی مانده و احزاب مخالف در صددند با یک نامزد مشترک به نام ˈاکمل الدین احسان اوغلوˈ دبیرکل پیشین سازمان همکاری اسلامی در مقابل حزب حاکم ترکیه صف آرایی کنند ، حزب حاکم عدالت و توسعه ترجیج داده است نامزد خود را در آخرین روز مهلت تعیین شده، اعلام کند.
رهبری بلامنازع ˈرجب طیب اردوغانˈ بر حزب حاکم ترکیه در بیش از یک دهه اخیر و موفقیت های وی در هر انتخاباتی که در این دوره برگزار شده، او را به مرحله ای رسانده است که اکنون محافل حزب حاکم ریاست جمهوری را برای اردوغان به عنوان ˈفرایند تکمیلیˈ این رهبری ارزیابی کرده و تاکید دارد، تنها نامزد ریاست جمهوری این حزب در انتخابات 10 اوت آینده( نوزدهم مرداد ) ، اردوغان است.
براساس این گزارش ، با توجه به شرایط موجود ، باور عمومی در جامعه ترکیه به ویژه نزد طرفداران حزب حاکم در راستای نامزدی ریاست جمهوری اردوغان شکل گرفته است.
احزاب مخالف که به شدت با ریاست جمهوری اردوغان مخالفند بعداز مدتها رایزنی با نهادهای مدنی و تشکل های مختلف سیاسی و اجتماعی ترکیه نامزدی را برخاسته از جامعه محافظه کار ترکیه می خواهند در مقابل اردوغان قرار دهند.
ˈاکمل الدین احسان اوغلو ˈ دبیرکل پیشین سازمان همکاری اسلامی فردی است که با معرفی و تلاشهای دیپلماتیک گسترده دولت حزب حاکم ترکیه دو دوره و به مدت 8 سال به عنوان دبیرکل این سازمان فعالیت کرده ولی به لحاظ عدم حمایت از سیاست خارجی دولت اردوغان به ویژه در موضوع رخدادهای مصر و عدم مخالفت با کودتاگران در این کشور ، مورد بی مهری حزب حاکم ترکیه قرار گرفته است.
احزاب مخالف دولت ترکیه با انتخاب احسان اوغلو محافظه کار به رغم تناقض هایی که با تفکر حاکم بر حزب مخالف جمهوریخواه خلق دارد، به نوعی سعی کرده اند ˈآهن را با آهن ببرندˈ. از هم اکنون مخالفت های جدی در درون حزب جمهوریخواه با این رویکرد در رهبری حزب ایجاد شده و حتی ادعا شده است که مخالفان درون حزبی با به چالش کشیدن جهان بینی احسان اوغلو نسبت به حفظ حریم نظام لائیک ترکیه، برآنند تا نامزد مستقل خودرا معرفی کنند.
به هر روی تحلیل گران سیاسی معتقدند امکان عرض اندام جدی نامزد مشترک احزاب مخالف در مقابل اردوغان ضعیف است. اما آنچه که چالش جدی پیش روی سیاست در آنکاراست، دوران بعداز ریاست جمهوری اردوغان در ترکیه می باشد.
به عقیده این تحلیل گران، نظرسنجی های انجام شده از جامعه ترکیه نشان می دهد به احتمال زیاد اردوغان می تواند در دور اول انتخابات با بیش از 50 درصد رای مردم به ریاست جمهوری انتخاب شود.
اما پرسش این است با توجه به اینکه درست یک سال دیگر قرار است انتخابات عمومی در ترکیه برگزار شود، چه کسی سکاندار حزب قدرتمند حاکم خواهد شد تا بتواند این حزب را همانند اردوغان برای چنین انتخابات حساس و سرنوشت سازی آماده کند تا بتواند حداکثر کرسی های لازم را برای تدوین قانون اساسی جدید احراز و نظام سیاسی ترکیه را از پارلمانی به نظام ریاستی و یا نیمه ریاستی تغییر دهد؟
اکنون حزب حاکم ترکیه این دغدعه را دارد که آیا با دور شدن اردوغان از رهبری حزب حاکم و رییس جمهوری شدن ، حزب حاکم همچنان قدرت خودرا در جامعه ترکیه حفظ خواهد کرد؟
حزب حاکم ترکیه بدین منظور با نظرسنجی های مختلف در آستانه تصمیم سازی برای نامزدی اردوغان، می خواهد نبض جامعه ترکیه را گرفته و روشن کند که آیا آرای این حزب با دور شدن اردوغان از رهبری حزب تغییر می کند؟
در این نظرسنجی ها از داوطلبان پرسیده شده که در صورت رییس جمهوری شدن اردوغان، چه کسی را در مسند نخست وزیری ترکیه می خواهند ببینند؟
یکی از مهمترین شگردهای حزب حاکم ترکیه در 12 سالی که در این کشور بر سر قدرت باقی مانده و تقریبا در هر انتخاباتی نیز توانسته آرای خودرا یا افزایش داده و یا حداقل حفظ کند، جامعه شناسی سیاسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم با انجام نظرسنجی های مختلف است.
بنابر نتایج این نظرسنجی ها که رسانه های نزدیک به دولت اردوغان منتشر کرده اند 42 درصد داوطلبان شرکت کننده در این نظرسنجی ها گفته اند همچنان به حزب حاکم رای خواهند داد. این نسبت در میان طرفداران و اعضای حزب حاکم 79 درصد است.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی عنوان کرده اند که بعداز اردوغان مایلند به ترتیب ˈعبدالله گلˈ رییس جمهوری فعلی، ˈبلند آرینچˈ معاون اردوغان و سخنگوی دولت آنکارا، ˈاحمد داوداوغلوˈ وزیر خارجه، ˈعلی باباجانˈ معاون اقتصادی اردوغان و یا ˈبنالی یلدرمˈ وزیر ارتباطات سابق ترکیه را در مسند نخست وزیری ترکیه ببینند.
ناظران سیاسی در آنکارا می گویند که اردوغان به معاونان و مقامات بلندپایه دولت و حزب متبوع خود هشدار داده است تا 10 اوت زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، از تلفظ نام کسی که قرار است به جای وی بر مسند رهبری حزب حاکم و به طبع آن بر مسند نخست وزیری ترکیه بنشیند، جدا خودداری کنند.
به باور این ناظران حزب حاکم از آن واهمه دارد علنی شدن نام کسی که می خواهد به رهبری حزب حاکم و نخست وزیری ترکیه انتخاب شود، موجب به حاشیه رانده شدن انتخابات ریاست جمهوری شده و این امر نامزدی اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری را تضعیف می کند.
کارشناسان با یادآوری اینکه برای حزب حاکم مساله بسیار حیاتی است که بداند با رییس جمهور شدن اردوغان آیا آرای این حزب در انتخابات عمومی آینده کاهش پیدا خواهد کرد یا نه؟ می گویند واقعیت این است که کاریزمای اردوغان در حزب حاکم و حرص و عزم وی برای پیشبرد اهداف سیاسی در دورن حزب همواره نقش بسیار تعیین کننده ای در پیروزی های این حزب در انتخابات متعددی که در طول بیش از یک دهه اخیر در ترکیه برگزار شده، داشته است.
مردم ترکیه در 10 اوت آینده به پای صندوقهای رای خواهند رفت که برای اولین بار رییس جمهوری خودرا بطور مستقیم انتخاب کنند.
تاکنون رییس جمهور توسط نمایندگان مجلس ترکیه انتخاب می شد که وظایف و اختیارات آن براساس ماده 104 قانون اساسی این کشور تعریف شده است.
براساس قانون اساسی جاری ترکیه در صدر قوه مجریه نخست وزیر قرار دارد . اما با اصلاح قانون اساسی در سال 2010 میلادی اختیار انتخاب رییس جمهوری از مجلس گرفته شده و به خود مردم واگذار شد. براساس این اصلاحات رییس جمهوری برای یک دوره پنج ساله انتخاب و یک نفر حداکتر می تواند برای دو دوره رییس جمهور شود.
اردوغان گفته است که اگر رییس جمهوری شود، رییس جمهور تشریفاتی نخواهد بود. در عمل نیز باید گفت: با اصلاح قانون اساسی ترکیه عملا راه را برای گذار به نظام ریاستی و یا نیمه ریاستی هموار خواهد شد.
لذا مهمترین چالش پیش روی حزب حاکم ترکیه بعداز رییس جمهوری اردوغان، پیروزی قاطع در انتخابات عمومی آتی است و روشن نیست با شدت مخالفتی که با رویکردهای سیاست داخلی و خارجی دولت اردوغان وجود دارد، رهبران حزب حاکم چگونه خواهند توانست جامعه ترکیه را به پشتیبانی بیشتری نسبت به گذشته از سیاست های خود دعوت کنند.
خاورم/2011**230 **1010

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




31/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن