واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
دومین سمینار گفتوگوی اسلام و مسیحیت در رومانی برگزار شد خبرگزاری رسا ـ دومین سمینار گفت وگوی اسلام و مسیحیت با موضوع «تأثیر سکولاریزه شدن بر ارزش های دینی و اخلاقی در جامعه معاصر» با همکاری جامعةالمصطفی و کلیسای ارتدکس رومانی در دانشگاه بخارست برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، وارلام پلویشته، معاون اسقف اعظم کلیسای ارتدکس رومانی در بخش افتتاحیه دومین سمینار گفت و گوی اسلام و مسیحیت که با حضور، محققان، صاحب نظران و اندیشمندانی از کشور ایران و رومانی برگزار شد، گفت: برگزاری این اجلاس گام بسیار مثبتی برای درک، فهم و همکاری میان ادیان آسمانی است.
وی برگزاری سمینار گفتوگوی اسلام و مسیحیت را افتخاری بزرگ برای جامعه علمی و دینی رومانی عنوان کرد و افزود: برگزاری اینگونه سمینارها، فرصتی مناسب برای شناخت صحیح ادیان از یکدیگر است.
وارلام پلویشته با تأکید بر اینکه صلح ملتها در گرو همکاری و صلح ادیان است، خاطرنشان کرد: در گفتمانهای دینی میان اسلام و مسیحیت ارتدکس، به مشابهات و ارزشهای دینی مشترک زیادی بر می خوریم. مفهوم ارزشمندی چون؛ حقوق انسانی به عنوان رکن سازنده جامعه سالم انسانی، یکی از مهمترین اشتراکات ارزشمند میان ادیان توحیدی است.
سخنران این سمینار با بیان اینکه نتیجه این کنفرانسها باید گامی جلو برای بسط و گسترش ارزشهای الهی و انسانی مشترک میان ادیان توحیدی باشد، ابراز داشت: اسلام و مسیحیت در مقایسه با سایر ادیان جهان، پیروان فراوانی دارند؛ به همین سبب، هرگونه تفاهم میان این دو دین بزرگ، نقش مؤثری در تعامل ملل مختلف جهان داشته، میتواند به فهم عمیقتر پیروان ادیان و زندگی مسالمت آمیز ملتها کمک کند.
معاون اسقف اعظم کلیسای ارتدکس رومانی در ادامه ضمن تشریح نحوه شکل گیری اسلام در رومانیف به تفاهم تقابل ادیان در این کشور اشاره کرد و افزود: دنیای معاصر تنها گفتوگوی میان مردم نیست؛ بلکه گفتوگوی میان فرهنگها و مذاهب نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی اظهار داشت: تمام نمایندگان ادیان الهی باید با گفتوگو و احترام متقابل مسائل جهانی را حل نموده و نباید بگذاریم افراد فرصت طلب و افراطی در جامعه ادیان توحیدی مشکل ساز شوند. عالمان ادیان ابراهیمی باید درباره وجوه مشترک ادیان، همکاری های نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
وارلام پلویشته در پایان سخنان خود سکولاریزه شدن را تهدیدی برای ادیان فعال در حوزه کشورهای اروپایی دانست.
امینیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در رومانی، سخنران بعدی دومین سمینار گفتوگوی اسلام و مسیحیت، با اشاره به اهمیت برگزاری این نشست، ضمن تشریح جایگاه گفتوگوی اسلام و مسیحیت، اظهار امیدواری کرد که مراکز دینی ایران و رومانی بتوانند در گفتوگوها و برنامه های مختلف دینی و مذهبی، نقش مهمی را در گفتوگوی میان ادیانی ایفا کنند.
وی ضمن تأکید بر جایگاه مهم همکاری و تفاهم میان ادیان توحیدی، اظهار داشت: این نشستها میتواند عامل رشد و توسعه معنویت در جامعه دو کشور باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه روابط مراکز دینی ایران و رومانی میتواند به عنوان یک الگو برای سایر کشورها محسوب شود، خاطرنشان کرد: اسلام و مسیحیت محورهای مشترک فراوانی دارند و میتوانند در دنیا تأثیرگذار باشند.
دکتر امینیان در پایان سخنان خود، با بیان اینکه اندیشمندان دینی باید درباره وظایف مشترکشان کوشا باشند، افزود: عالمان دینی ادیان الهی، باید ضمن ایستادگی در مقابل حملهها و هجمههای اعتقادی و اخلاقی علیه بشریت، نباید اجازه دهند تا با کمرنگی ارزشهای اخلاقی در جهان کنونی، نظام خانواده از هم پاشیده شود.
گفتنی است، در این سمینار دو روزه، جمعی از اساتید، محققان و اندیشمندان دو کشور ایران و رومانی سخنرانی کرده، مقالات خود را در رابطه با موضوع این سمینار ارائه کرد.
از مهمترین مقالات ارائه شده میتوان با مواردی چون، «زندگی دینی و سکولار در جامعه اروپای معاصر نوشته دکتر نیکلای اکیمسکو»، «تأثیر سکولاریسم بر روی جرایم ارتکابی و ناهنجارها در جوامع دینی معاصر به تحریر حجتالاسلام محمد علی حاجی دهآبادی» و نیز مقاله «سکولاریزه کردن جوامع از سوی تهاجم فرهنگی و رسانه ها و تأثیر آن بر جوامع مومنان به نویسندگی حجتالاسلام سید امیر رضا طاهائی» اشاره کرد./907/ب102/د
۱۳۹۳/۳/۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]