واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس هیات مدیره بنیاد ملی بازی های رایانه ای: 18 میلیون نفر کاربر بازی های رایانه ای در کشور وجود دارد قم - ایرنا - رییس هیات مدیره بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: حدود 18 میلیون نفر کاربر بازی های رایانه ای در کشور داریم که روزانه بیشتر از یک ساعت از این بازی ها استفاده می کنند.
به گزارش ایرنا، ˈبهروز میناییˈ روز پنجشنبه در دومین همایش سالانه ˈآسیب شناسی بازی های رایانه ای غربی با محوریت فرهنگ اسلامی - ایرانیˈ در قم اظهار کرد: بازی رایانه ای واقعیتی در جامعه ما و اقتضای زندگی شهری امروز است.
وی، صنعت بازی های رایانه ای را سومین صنعت پردرآمد دنیا برشمرد و گفت: در این صنعت و در آمریکا 120 هزار نفر و در کانادا 29 هزار نفر، فرصت شغلی به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه در ایران بازی های رایانه ای در دهه 60 با کنسول هایی همچون آتاری، سگا و میکرو وارد شد، گفت: از دهه 70 نیز اولین بازی های رایانه ای در کشور ساخته شد که در حال حاضر 200 بازی رایانه ای در داخل کشور تولید شده است.
مینایی، از ورود بی رویه و بدون کنترل بازی های رایانه ای خارجی در کشور انتقاد کرد و گفت: شاهد رشد قارچ گونه ˈگیم نت هاˈ و عدم نظارت بر آنها هستیم که البته حمایت از تولیدات داخلی کم است.
وی در بخش دیگر سخنانش به آسیب شناسی بازی های رایانه ای غیر ایرانی پرداخت و گفت: یکی از این آسیب ها نقض ارزش های دینی و اسلامی است به طوری که در برخی از این بازی ها مسلمانان را تروریست معرفی می کنند.
وی، وجود خشنونت، المان های ترس و وحشت، ترویج سبک زندگی غربی، استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی، نقض هنجارهای اجتماعی، ناسزاگویی، ایجاد نا امیدی و افسردگی، دعوت به خودکشی و محرک های جنسی را از دیگر آسیب های بازی های رایانه ای غربی برشمرد.
مینایی با بیان اینکه بسیاری از این بازی های رایانه ای جزو بازی های محبوب بین کودکان ایرانی است، این امر را زنگ خطری برای جامعه دانست.
وی اعلام کرد: از سال 88 یک نظام بومی به نام ˈنظام ملی رده بندی سنی بازی های رایانه ایˈ برای محتواسنجی و مشخص کردن بهترین سن برای هر بازی راه اندازی شده است.
وی گفت: تاکنون سه هزار بازی غیر ایرانی رده بندی شده است که 40 درصد آنان برای بازار ما مناسب نیست و حدود 30 درصد نیز باید با ویرایش منتشر شود.
مینایی خاطرنشان کرد: در سایت ˈنظام ملی رده بندی سنی بازی های رایانه ایˈ به نشانی اینترنتی www.esra.org.ir ، فضای امنی برای استفاده از بازی های رایانه ای خارجی برای خانواده ها ایجاد شده است.
وی در ادامه گفت: متوسط سن استفاده از بازی های رایانه ای چهار سال قبل در ایران 13 سال بود که در سال 92 به 16 سال رسید.
وی همچنین گفت: ایران در حال حاضر در میان کشورهای منطقه و جهان اسلام در طراحی و تولید بازی های رایانه ای در جایگاه اول قرار دارد و در این زمینه کشورهای عربستان، اردن، ترکیه و مالزی از رقیبان ایران محسوب می شوند.
وی میزان مصرف بازی های رایانه ای ایرانی را در داخل کشور کمتر از 10 درصد دانست و ابراز امیدواری که این رقم در سال 1404 به 50 درصد برسد.
مینایی با بیان اینکه 17 موسسه در استان قم در تولید بازی های رایانه ای فعال هستند، گفت: حدود 150 موسسه با ایجاد دو هزار فرصت شغلی در کشور در صنعت بازی های رایانه ای فعالیت می کنند.
وی گفت: سال گذشته پروانه ساخت 58 بازی رایانه ای صادر شد و محصولات ایرانی در 22 نمایشگاه داخلی و خارجی حضور داشت.
ˈسعید گلچیˈ دبیر این همایش نیز در این آیین با بیان اینکه در مساله فرهنگ همه افراد جامعه احساس مسوولیت می کنند، گفت: سازمان بسیج مهندسین استان قم به منظور ایفای نقش در فرهنگ سازی صحیح فضای سایبری و رسانه های دیجیتال و مقابله با تهاجم فرهنگی غربی و تاثیرگذاری آن در قشر جوان جامعه، اقدام به برگزاری این همایش کرده است.
این همایش با حضور جمعی از کارشناسان رسانه های دیجیتال، تولید کنندگان بازی های رایانه ای و دانش آموزان نخبه استان قم از سوی سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع) و سازمان بسیج مهندسین استان قم با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و بنیاد ملی بازی های رایانه ای در تالار شهید سید مرتضی آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد. ک/2
7406/ 553
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]