محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827379074
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009
1) 29 خرداد سال 1356 هجري شمسي : دكتر علي شريعتي جامعه شناس ، مورخ و دانشمند مسلمان معاصر كشورمان به طرز مرموزي در لندن به شهادت رسيد . وي از اهالي مزينان خراسان بود و بعد از تحصيلات متوسطه به دانشگاه تهران راه يافت . او كه از مبارزان سالهاي سياه ديكتاتوري پهلوي بود در سال 1326 شمسي دستگير و زنداني شد، ولي بعد از آزادي به قصد ادامه تحصيل به فرانسه رفت و در آنجا مبارزه عليه ظلم را با پيوستن به سازمان آزادي بخش الجزاير ادامه داد . سرانجام پس از اخذ درجه دكتري در رشته هاي جامعه شناسي و تاريخ اسلام به ايران مراجعت نمود و مبارزه با ظلم ستمشاهي پهلوي را با برگزاري جلسات سخنراني و بحث در حسينيه ارشاد دنبال كرد. امااين شيوه مبارزاتي چندان به طول نيانجاميد و مأموران رژيم شاه مانع از برگزاري اين جلسات شدند. از دكتر شريعتي بيش از200 اثر شامل كتاب ، مقاله و سخنراني باقي است . تشيع سرخ ؛ تاريخ تمدن ؛ اسلام شناسي ؛ علي تنهاست ؛ و حسين وارث آدم ؛ از جمله اين آثار گرانقدر و ارزشمند به شمار مي روند .
2) خلع يد غارتگران انگليسي از صنعت نفت ايران و روز خلع يد (1330 ش): پس از تصويب قانون ملي شدن صنعت نفت ايران در 29 اسفند 1329، هيئتي متشكل از كارشناسان ايراني، اداره امور اجرايي شركت ملي نفت ايران را به عهده گرفت. با تشكيل اين هيئت، بنا به پيشنهاد آيتاللَّه كاشاني و دكتر مصدق و تصويب مجالس شوراي ملي و سناي ايران، از شركت نفت انگليس خلع يد شد. بدين ترتيب در 29 خرداد ماه 1330، اين روز، روز خلع يد از شركت نفت انگليس نام گرفت. در اين روز، مردم مسلمان ايران پس از مبارزه و فداكاري بسيار به يك پيروزي درخشان دست يافتند و استعمار خارجي و استبداد داخلي را وادار به عقب نشيني كردند. در پي خلع يد از شركت نفت انگليس، كاركنان خارجي اين شركت كه بيش از چهار هزار و پانصد نفر بودند، به طور دست جمعي از ايران خارج شدند. در پي آن، دولت انگليس، دست به اقدامات سياسي وسيعي زد و ايران را تهديد نظامي كرد.
3) سقوط منطقه مهران توسط منافقين و با پشتيباني ارتش عراق در اواخر جنگ (1367ش): منطقه استراتژيك مهران، يكي از جبهههاي مهم ايران در استان ايلام بود كه طي دوران جنگ، چندين بار از جانب دو طرف، دست به دست شد. عراق كه در اواخر جنگ با پشتيباني بسيار غرب و به ويژه آمريكا، به پيشرفتهترين تسليحات نظامي مجهز شده بود، تصميم گرفت تا بار ديگر اين منطقه را اشغال نمايد. از اين رو، ارتش عراق در اقدامي مشترك با منافقين، در 29 خرداد 67 به مهران حمله كرد و اين شهر را به اشغال خود درآوردند. پس از آن نيروهاي منافقين با برخورداري از حمايت يگانهاي دشمن، وارد شهر مهران شدند. 4) 25جمادي الثاني سال938هجري قمري: « نورُ الدّين عليّ بن عَبدُالعالي» معروف به محقق ميسي عاملي ازبزرگان علماي اماميه بدرود حيات گفت. به نوشته حُرّعاملي محقق ميسي درشماربزرگترين و معروفترين علماي جَبَل عامل بود. وي ازاستادان شهيد ثاني محسوب مي شد و اثري با عنوان «شرح جعفريه و رسايلي درباره عقود، ايقاع، عبادات و فروع دين» نوشت.
5) تصرف بغداد توسط "شاه اسماعيل اول" بدون جنگ و درگيري(914 ق)
6) اعلام لغو حكم تحريم تنباكو از جانب "ميرزاي بزرگ شيرازي"(1309 ق): پس از درگذشت شيخ مرتضي انصاري، شاگردان و بزرگان روحانيت شيعه، ميرزاي شيرازي را به عنوان مرجع تقليد شيعيان معرفي نمودند. يكي از بزرگترين قسمتهاي زندگاني وي، مبارزه با استعمار انگليس و واگذاري تنباكو است. ميرزاي شيرازي با ارسال پيام براي ناصرالدين شاه قاجار، وي را از مفاسد امتياز انحصار تنباكو، برحذر نمود. ولي تذكرات ناصحانهي وي تأثيري در شاه نداشت. سرانجام ميرزاي بزرگ براي نجات اسلام و مسلمانان و حفظ مملكت ايران از شرّ دشمنان، فتواي تاريخي خود را در تحريم تنباكو به شرح ذيل صادر نمود: "اليوم، استعمال تنباكو و توتون بأيّ نحو كان در حكم محاربه با امام زمان(عج) است." مردم مسلمان پس از اطلاع از اين فتوا، مغازههاي توتون فروشي را بستند و تمام قليانها را جمع كردند. حكومت وقت با اين حكم شرعي به مبارزه برخاست و سرانجام، همگام با نهضت عمومي مردم، ناصرالدين شاه به ناچار تسليم شد و قرارداد امتياز تنباكو را لغو كرد.
7) رحلت شيخ الفُقهاءِ و المُجتَهدين، آيتاللَّهالعظمي "محمدعلي اراكي" در قم(1415 ق): آيتاللَّه محمد علي اراكي در سال 1312 قمري در "اراك" ديده به جهان گشود. پدرش از علما و اوتاد عصرخويش و مادرش از سلالهي پاك رسول خدا(ص) بود. وي از سن 20 سالگي و همزمان با تأسيس حوزهي علميهي اراك به مدت 8 سال از محضر آيتاللَّه العظمي حائري كسب فيض نمودو سپس با تأسيس حوزهي علميهي قم از سوي آيتاللَّه العظمي حائري، به قم هجرت كرده و از اصحاب خاص او به شمار آمد. آيتاللَّه اراكي به مدت 35 سال در حوزهي علميهي قم به امر تدريس اشتغال داشت و بسياري از بزرگان حوزه، از محضر درس ايشان مستفيض شدند. وي پس از وفات آيتاللَّه خوانساري در حدود 30 سال، نماز جماعت را در مدرسهي فيضيه اقامه نمود و پس از رحلت آيتاللَّه گلپايگاني(ره) به مرجعيت عاليهي شيعيان نائل آمد. سرانجام اين عالم سترگ و فقيه فرزانه پس از عمري پر بار و پُربركت در سن 103 سالگي در تاريخ 8 آذر 1373 ش بدرود حيات گفت و پس از تشييعي با شكوه، در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه(س)، دفن شد.
8) 19ژوئن سال 1979ميلادي: انقلاب نيكاراگوآ پس از يك دوره مبارزه قهر آميز با دولت دست نشانده آن كشور به پيروزي رسيده با روي كار آمدن مجدّد سوموزا مستبد سر سپرده آمريكا در نيكاراگوآ در سال 1947ميلادي اعتراضات سراسري در آغاز شد و چريك هاي مبارز ساندينيست ها بر مبارزات مسلحانه خود شدت بخشيدند .از آن پس شهرها توسط ساندينيست ها، و با حمايت بي دريغ مردم از نيروهاي دولتي ، باز پس گرفته شد؛ و در نهايت انقلاب نيكاراگوآ پيروزي را بدست آورد. قابل توجه است كه طي انقلاب نيكاراگوآ حدود چهل هزار تن كشته و بيش از دويست هزار نفر بي خانمان شدند. 9) 19 ژوئن سال 1841ميلادي: نيروهاي چيني در جنگ ترياك از قوامي انگليس شكست خورند. با اين شكست راه براي و نفوظ و سلطه انگليس بر سرزمينهاي شرقي هموار گشت دوران استعمار بر اراضي پهناور چين آغاز شد. اما اين دوران شروع مبارزات مردم چين عليه دولت انگليس را در پي گرفت ، بطوريكه مردم اين كشور پهناور با تحريم ترياك سالها در مقابل استعمارگران انگليسي ايستادي كرند. بعدها به موجب معاهده اي كه استعمارگران بر چيني ها تحميل كردند آنان مجبور شدند پنج بندر مهم خود را براي تجارت ترياك به انگليسي ها واگذار نمايند. انعقاد اين پيمان در حقيقت نفوذ دوباره استعمار را بر اين سرزمين وسيع مسجل ساخت .
10) كشف سرزمين پاناما در امريكاي مركزي (1501م): در 19 ژوئن 1501م، سرزمين پاناما در مركز قاره امريكا، توسط باستيداس، دريانورد و كاشف اسپانيايى كشف شد و به دنبال آن، ديگر كاشفان نيز براي شناسايى اين منطقه، به آن سرزمين اعزام گرديدند. سرزمين پاناما به سرعت ارزش استراتژيكي مهمي پيدا كرد و به مركز تجاري عمدهاي تبديل شد. پاناما كه از ديرباز، تمدن كهن چيبچا را در خود داشت، تا سال 1717م بخشي از نايب السلطنه پرو بود و در آن سال، تحت نظارت اداري نايب السلطنه گرانادا كه آن هم از مستعمرات اسپانيا بود، قرار گرفت. پس از آنكه كلمبيا در سال 1821م از اسپانيا استقلال يافت، پاناما نيز به آن ملحق شد و ده سال بعد، در سال 1831م به خودمختاري رسيد. (ر.ك: 3 نوامبر)
11) تولد "بِلْز پاسكال" فيلسوف و رياضيدان مشهور فرانسوي (1623م): بلْزْ پاسكال دانشمند و رياضيدان فرانسوي در 19 ژوئن 1623م در ناحيه كِلِرمون فرانسه به دنيا آمد. وي از كودكي علاقه زيادي به رياضيات داشت به طوري كه در 12 سالگي، پس از شنيدن صدايى كه از برخورد كارد و بشقاب چيني به وجود آمد، مشغول تهيه كتابي درباره مبحث صوت گرديد. وي در همين سال، مسائل و قضاياي هندسه اقليدس را بدون كمك از كتاب، حل كرد. پاسكال در سالهاي بعد تحقيقات مهمي در رياضي و فيزيك به انجام رساند كه تنظيم قوانين فشار و تعادل مايعات با نام خود او، از شهرت جهاني برخوردار است. وي در 31 سالگي به همراه يكي از رياضيدانان زمان، حساب احتمالات را كه امروزه در فيزيك از اهميت خاصي برخوردار است به وجود آورد. او همچنين 180 درجه بودن مجموع زاواياي مثلث را اثبات كرد ودر 18 سالگي نوعي ماشين حساب ساخت. پاسكال در جواني مسير تحقيقاتي خود را از مسائل فيزيك به جانب فلسفه سوق داد و بقيه عمر خود را در اين علم صرف نمود، زيرا چنانكه ميگفت دل نيز براي خودش دلايلي دارد كه مغز قادر به فهم آنها نيست. او به عنوان يك فيلسوف معتقد به تسامح و التقاط افكار بود و تلاش، كوشش و مناظره براي اثبات صحّت نظرات خود و بطلان نظريات را قبول نداشت. پاسكال معتقد بودكه مقام و ثروت، نه حق الهي است نه حق طبيعي، بلكه صرفاً زاده تصادف ميباشد. پاسكال با آنكه خود از هواخوهان مسيحيت بود، با اين حال با هرگونه اقدام جابرانهاي براي مسيحي كردن ديگران مخالفت ميكرد. او در اواخر عمر به مذهب گراييد وكتابهاي نامههاي ولايتي و افكار خود را در اين باره نگاشت كه شهرت فراواني يافتند و مهارت او را در نويسندگي نيز به نمايش گذاشتند. بِلْزْ پاسكال سرانجام در 19 اوت 1662م، در 39 سالگي درگذشت. 12) اعدام "ماكسيميليان" شاهزاده اتريشي توسط آزاديخواهان مكزيك (1867م): پس از آن كه پابلو ژوارز در سال 1855م به رياست جمهوري مكزيك رسيد، از سفيدپوستان خلع يَد كرد و از قدرت كليسا در اين كشور كاست. اين اقدامات، خشم اروپاييان استعمارگر را برانگيخت و كشورهاي اروپايى به رهبري فرانسه، در مكزيك نيرو پياده كردند. اين نيروها به حمايت از كليسا و سرمايهدارانِ متمايل به غرب پرداخته و در فوريه 1866، شاهزاده ماكسيميليان را در مكزيك به تخت سلطنت نشاندند. اما ژوارز، انقلابي مكزيكي مبارزه عليه نيروهاي فرانسوي و سلطنت طلبان را ادامه داد و اروپاييان را به شكست كشاند. با شكست استعمارگران، ماكسيميليان، پادشاه تحميلي اروپا در 19 ژوئن 1867م نيز اعدام شد و در مكزيك حكومت جمهوري اعلام گرديد. 13) آزمايش پرواز اولين بالگرد جهان (1877م): اولين وسيله پرنده كه قادر بود بدون نياز به باند پرواز، به طور عمودي از زمين پرواز كند و فرود آيد و يا در هوا ثابت بماند، بالگرد نام گرفت. اين وسيله براي اولين بار توسط انريكو فورلانيني مهندس ايتاليايي در نوزدهم ژوئن 1877م در بندر اسكندريه مصر آزمايش شد. اين بالگرد ابتدايي مدتي بعد توسط سيكورسكي، كارشناس امريكايي لهستاني الاصل تكميل و اين اختراع به نام وي ثبت گرديد. (ر.ك: 29 مه)
14) كودتاي سرهنگ "بومدين" عليه دولت "احمد بن بلا" رئيس جمهور الجزاير (1965م): پس از استقلال الجزاير از فرانسه، احمد بن بلا مبارز انقلابي اين كشور در سپتامبر 1962م به نخستوزيري و سپس به رياست جمهوري الجزاير رسيد. بن بلا، حكومتش را با كودتا عليه بن يوسف بن خلده كه چند ماه پس از استقلال كشور حكومت كرده بود، آغاز نمود. در اين كودتا وي از حمايت چريكهاي سازمان يافته در ارتش سي هزار نفري، تحت فرمان هواري بومدين برخوردار بود. اما بن بلا سه سال بعد، خود قرباني كودتا شد. در 19 ژوئن 1965 سرهنگ بومديَن، وزير دفاع بن بلا، با يك كودتاي نظامي، رئيس جمهور الجزاير را ساقط كرد و خود زمام امور را در دست گرفت. احمد بن بلا رئيس جمهور نيز تا زمان مرگ بومدين در سال 1978م در زندان به سر برد و سرانجام در سال 1982م در زمان حكومت شاذلي بن جديد پس از هفده سال، از زندان آزاد شد. /خ
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 452]
صفحات پیشنهادی
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009
19 ژوئن 2009 – 29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009-29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 1) 29 خرداد سال 1356 هجري شمسي : دكتر ...
19 ژوئن 2009 – 29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009-29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 1) 29 خرداد سال 1356 هجري شمسي : دكتر ...
28 خرداد 1388 / 24 جمادی الثانی 1430 / 18 ژوئن 2009
18 ژوئن 2009 – 28 خرداد 1388 / 24 جمادی الثانی 1430 / 18 ژوئن 2009 1) 28 خرداد سال 1377 هجري شمسي : آيت ... 29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 ...
18 ژوئن 2009 – 28 خرداد 1388 / 24 جمادی الثانی 1430 / 18 ژوئن 2009 1) 28 خرداد سال 1377 هجري شمسي : آيت ... 29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 ...
31 خرداد 1388 / 27 جمادی الثانی 1430 / 21 ژوئن 2009
21 ژوئن 2009 – 31 خرداد 1388 / 27 جمادی الثانی 1430 / 21 ژوئن 2009 1) 31 خرداد سال 1360 هجري شمسي : دكتر ... 29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 ...
21 ژوئن 2009 – 31 خرداد 1388 / 27 جمادی الثانی 1430 / 21 ژوئن 2009 1) 31 خرداد سال 1360 هجري شمسي : دكتر ... 29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 ...
نجات دو دریانورد ایرانی توسط آمریکا
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن ... - پایگاه جامع ایرانیان 19 ژوئن 2009 – 2) خلع يد غارتگران انگليسي از صنعت نفت ايران و روز خلع يد (1330 ش): ...
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن ... - پایگاه جامع ایرانیان 19 ژوئن 2009 – 2) خلع يد غارتگران انگليسي از صنعت نفت ايران و روز خلع يد (1330 ش): ...
رئيس جمهور 8 ماهه پرو درگذشت
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 19 ژوئن 2009 – vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 19 ژوئن 2009 – vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .
1 تیر 1388 / 28 جمادی الثانی 1430 / 22 ژوئن 2009
22 ژوئن 2009 – 1 تیر 1388 / 28 جمادی الثانی 1430 / 22 ژوئن 2009-1 تیر 1388 / 28 جمادی ... نظام اسلامي، حضرت امام خميني(ره) در 20 خرداد 1360، پس از مشورت با مسؤولان عالي رتبه ... سرانجام آن فقيه خدمتگزار دين در اول تير ماه 1380 ش برابر با 29 ربيع الاول .... نظامي بين نيروهاي طرفين نيز سه روز بعد در روز 25 ژوئن به پايان رسيد.
22 ژوئن 2009 – 1 تیر 1388 / 28 جمادی الثانی 1430 / 22 ژوئن 2009-1 تیر 1388 / 28 جمادی ... نظام اسلامي، حضرت امام خميني(ره) در 20 خرداد 1360، پس از مشورت با مسؤولان عالي رتبه ... سرانجام آن فقيه خدمتگزار دين در اول تير ماه 1380 ش برابر با 29 ربيع الاول .... نظامي بين نيروهاي طرفين نيز سه روز بعد در روز 25 ژوئن به پايان رسيد.
تصویر/ تهران سال 1310 و 1388
29 دی 1388 / 3 صفر المظفر 1431 / 19 ژانویه 2010 1) 29دي ماه سال 1357 هجري . ... 14 ژوئن 2009 – 24 خرداد 1388 / 20 جمادی الثانی 1430 / 14 ژوئن 2009-24 خرداد 1388 ... 5 بهمن 1388 / 9 صفر المظفر 1431 / 25 ژانویه 2010-5 بهمن 1388 / 9 صفر المظفر .
29 دی 1388 / 3 صفر المظفر 1431 / 19 ژانویه 2010 1) 29دي ماه سال 1357 هجري . ... 14 ژوئن 2009 – 24 خرداد 1388 / 20 جمادی الثانی 1430 / 14 ژوئن 2009-24 خرداد 1388 ... 5 بهمن 1388 / 9 صفر المظفر 1431 / 25 ژانویه 2010-5 بهمن 1388 / 9 صفر المظفر .
مشاهيرتوپ گرد
پله كه در آن سالها يك مرد 29 ساله بود، بازيكن كار كشته اي شده بود كه اينبار به همراه بزرگاني چون دي ولينو، توستائو و جيرزينو يك تيم ... 25 خرداد 1388 / 21 جمادی الثانی 1430 / 15 ژوئن 2009 ... 19 شهریور 1388 / 20 رمضان 1430 / 10 سپتامبر 2009 ...
پله كه در آن سالها يك مرد 29 ساله بود، بازيكن كار كشته اي شده بود كه اينبار به همراه بزرگاني چون دي ولينو، توستائو و جيرزينو يك تيم ... 25 خرداد 1388 / 21 جمادی الثانی 1430 / 15 ژوئن 2009 ... 19 شهریور 1388 / 20 رمضان 1430 / 10 سپتامبر 2009 ...
خاتمي به اسكاتلند مي رود
28 شهریور 1388 / 29 رمضان 1430 / 19 سپتامبر 2009 اين كنسرسيوم بدون در نظر ... 25 خرداد 1388 / 21 جمادی الثانی 1430 / 15 ژوئن 2009 15 ژوئن 2009 – از آثار اين ...
28 شهریور 1388 / 29 رمضان 1430 / 19 سپتامبر 2009 اين كنسرسيوم بدون در نظر ... 25 خرداد 1388 / 21 جمادی الثانی 1430 / 15 ژوئن 2009 15 ژوئن 2009 – از آثار اين ...
مدیر حوزه علمیه قم سی هزار مسجد کشور نیاز به امام جماعت دارد
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 19 ژوئن 2009 – وي از اهالي مزينان خراسان بود و بعد از تحصيلات متوسطه به دانشگاه تهران راه يافت . ... كاركنان ...
29 خرداد 1388 / 25 جمادی الثانی 1430 / 19 ژوئن 2009 19 ژوئن 2009 – وي از اهالي مزينان خراسان بود و بعد از تحصيلات متوسطه به دانشگاه تهران راه يافت . ... كاركنان ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها