واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان تعالي در كارگروه اشتغال اخطار داد:
سیل بیکاری در حال ویرانی جامعه است/ برخی آموزشهای فنی وحرفه ای همدان زیرپلهای شدهاند
همدان - خبرگزاری مهر: فرماندار همدان از سیل بیکاری در جامعه ابراز نگرانی و آن را موجب ویرانی جامعه عنوان کرد و گفت: برای ایجاد اشتغال و پر کردن اوقات فراغت جوانان همدانی باید کاری انجام داد.
به گزارش خبرنگار مهر، با محوریت قرار گرفتن حل مشكل اشتغال در كشور از سوي دولت تدبير و اميد اين امر نيز مورد توجه مسئولان شهرستانها قرار گرفته و تدابیر عملی در همدان برای باز گرداندن واحدهای غیر فعال به کار گرفته شده است. مرکز فنی وحرفهای مریانج همدان که از باسابقهترین مراکز مهارت آموزی در کشور است، ظهر چهارشنبه میزبان اعضا شورای اشتغال شهرستان همدان بود تا آخرین پیگیریها در این بخش برای بازگشتن واحدهای تولیدی صنعتی غیرفعال در همدان به عرصه اشتغال را مورد بررسی قرار دهد. فرماندار همدان نیز که دو کارگروه اشتغال و کشاورزی را از مهمترین جلسات تصمیم گیری در شهرستان عنوان میکرد در این کارگروه اذعان داشت: کارگروه اشتغال و کشاورزی باید به اتاق فکر تبدیل و ایدهها در این بخش ارائه شود. علی تعالی ادامه داد: باید فرایندها با وجود این دو کارگره در شهرستان همدان کوتاه تر شده و مشاغل جدید با توجه به شرایط اقلیمی همدان به بازار کسب و کار معرفی شوند. وی با تاکید براینکه سیل بیکاری در حال ویرانی جامعه است، افزود: بیماری آسیبهای شدید اجتماعی و فرهنگی به جامعه وارد کرده و در حاشیه شهر جوانان بیکار در حال مصرف مواد مخدر هستند درحالیکه آنان مجرم نیستند بلکه به لحاظ ارزش یابی جامعه مقصر است. فرماندار همدان اذعان داشت: برای ایجاد اشتغال و پر کردن اوقات فراغت جوانان همدانی باید کاری انجام داد. باید از فعالیتهای جزیرهای خودداری کرد وی با اشاره به اینکه باید هر چه میتوانیم در مسئولیتهای خود جدی وارد شویم، اظهار داشت: باید جمعی عمل و از فعالیتهای جزیره ای خودداری کرد. تعالی بیان داشت: باید در راسای تیک هدف مشترک و با هماهنگی حرکت کرد و اگر بتوانیم اهدافی که دولت در نظر دارد را محقق کنیم شاهد تحول در جامعه خواهیم بود. وی با اشاره به اینکه دولت جدید آسیب شناسی درستی از گذشته داشته است، افزود: هدفگذاریها و جهت گیریهای خوبی انجام شده و سیاستهای دولت نیز در بخشهای مختلف مناسب است. فرماندار همدان ادامه داد: طرح تحول سلامت آرامش روانی در جامعه ایجاد کرده و اگر مشکلات مالی حل شود حرکتهای خوبی در بخش سرمایه گذاری و اشتغال نیز انجام میشود.
وی با بیان اینکه در هفته جاری میزبان دو سرمایه گذار بوده که علی رغم داشتن پیشنهادهای بهتر در استانهای دیگر حاضر به رفتن از همدان نبودند، افزود: فضا و امکانات در همدان بهتر فراهم شده، اما به گفته خودشان دو سال است در پیچ و خم ادارات به نتیجه ای نرسیدهاند و گرچه بانکها در این بخش در حال همکاری هستند اما باید در این بخش خود را مشاور استان بدانند. فرماندار همدان ادامه داد: آموزشهای مهارتی باید در جامعه فراگیر شود و آموزشهایی که مناسب بازار کار است ارتقا یابد و در این بخش موجب افزایش اشتغال در جامعه باشد.. وی با اشاره به اینکه تحصیل کردگان دانشگاهی در صنعت مورد استفاده قرار نمیگیرند، افزود: سازمان فنی و حرفهای نقشی مهم در مهارت آموزی دارد. تعالی اذعان داشت: اکثر جوانان به دنبال کار در بخش دولتی هستند و این نشان میدهد که یا در بخش مهارت آموزی خوب تشویق نشدهاند و یا اینکه فرهنگ جامعه تعدیل شده است. در بخش تسهیلات زوده بازده شاهد انحرافاتی بودیم وی با اشاره به لزوم تجربه اندوزی از پرداخت وامهای زود بازده در اعطلا تسهیلات به صندوقهای کشاورزی، عنوان کرد: در بخش تسهیلات زوده بازده شاهد انحرافاتی بودیم. رئیس سازمان فنی وحرفهای همدان نیز در این کارگروه با اشاره به اینکه برخی آموزشهای فنی وحرفه ای زیر پله ای شدهاند، عنوان کرد: همه واحدهای فنی وحرفه ای استان دارای سند راهبردی هستند و در آینده ظرفیت آموزش مهارت در همدان افزایش می یابد. علی اکبر محرابی افزود: 500 رشته مهارتی در مجموعه استان همدان وجود دارد. رئیس سازمان وفنی وحرفه ای شهرستان همدان نیز در این کار گروه با اشاره به اینکه مرکز شماره یک این نهاد 22 کارگاه آموزشی دارد که شامل پرورش قارچ، ابزار دقیق، آسانسور نمونه بردار و... میشود، عنوان کرد: در مرکز شهرک مدنی قالی بافی آموزش داده میشود. سیدمحمدحسین پارسا با تاکید براینکه کارگاههای صنعتی را تولید محور کردهایم، ادامه داد: 50 حرفه در مراکز فنی حرفه ای همدان آموزش داده میشود و 14 کار گاه آموزشی نیز در زندان همدان برپاست. وی اذعان داشت: 9 کارگاه آموزشی نیز در پادگانها و 11 کارگاه در بخش روستایی فعال هستند که به آموزش گوسفندداری، بوقلمو و ورمی کمپوست مشغول هستند.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای شهرستان همدان با اشاره به اینکه در بخش آموزشهای سیار نیز قالی بافی مورد توجه قرار دارد، ادامه داد: در مجموع در سال گذشته دو هزار و 500 ساعت آموزش نفر داده شده که این میزان در سالجاری تاکنون به 600 هزار نفر ساعت رسیده است. حسینی پارسا اذعان داشت: هر ساله رشتههای جدیدی در بخشهای گوناگون طراحی میشود که در سال گذشته دو رشته به مجموعه رشتههای مهارتی اضافه شد. 100درصد از سهمیه ایجاد اشتغال محقق شده است وی با اشاره به اینکه 102 آموزشگاه آزاد در استان همدان فعال هستند و شش هزار نفر را آموزش میدهند، افزود: 100درصد از سهمیه ایجاد اشتغال همدان محقق شده است. رئیس سازمان وفنی وحرفه ای شهرستان همدان اذعان داشت: در المپیاد مهارتی سال 1391در رشتههای مختلف توانستیم حائز رتبه برتر شویم. حسینی پارسا اظهار داشت: در سال 92 نیز در 16 رشته صاحب مقام شدیم که در این بین مدال طلا صافکاری اتومبیل به همدانیها تعلق گرفت. نکته جالب توجه این است که پذیرایی این مراسم توسط کار آموزان رشته هتل داری انجام میشد که این امر بسیار مورد توجه مدعوین قرار گرفت. همچنین در حاشیه این کارگروه نمایشگاهی از توانمندیهای مهارت آموزان در رشتههای گوناگون برپا بود که مورد بازدید مدعوین و استقبال آنان قرار گرفت.
۱۳۹۳/۳/۲۸ - ۱۷:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]