واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شوراهای حل اختلاف استان بوشهر رتبه نخست صلح سازش کشور را کسب کردند بوشهر- ایرنا - رییس شورای حل اختلاف و معاون قضایی رییس کل دادگستری استان بوشهر گفت: در ارزیابی قوه قضاییه، این استان رتبه نخست پرونده های صلح و سازش کشور را کسب کرد.
شهرام برامکی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: پارسال 51 هزار پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان بوشهر شد این درحالی است که در مدت یادشده 53هزار پرونده منجر به صدور حکم یا صلح و سازش شد.
وی اضافه کرد: از مجموع 53هزار پرونده تعیین تکلیف شده نیز 17 هزار پرونده منجر به سازش شد که این امر رتبه ممتاز کشوری را برای استان بوشهر به ارمغان آورد.
رییس شورای حل اختلاف استان بوشهر اضافه کرد: پرونده هایی که منجر به صلح و سازش می شود افزون بر کاهش ورودی پرونده به محاکم قضایی و جلوگیری از اطاله دادرسی باعث ارتقا و امنیت پایدار نیز خواهد شد.
برامکی ادامه داد: شهرستان دشتستان از جمله مناطقی است که از سال گذشته تاکنون چندین پرونده قتل، اختلافات طایفه ای و نزاع های دسته جمعی درآن به شکل صلح و سازش نتیجه بخش بوده است.
وی گفت: سیاست کلی رسیدگی به پرونده ها در شوراهای حل اختلاف استفاده از ظرفیت صلح و سازش است که تاکنون در این زمینه موفقیت های خوبی کسب شده است.
معاون قضایی دادگستری استان بوشهر افزود: دراستان بوشهر 92 حوزه شورای حل اختلاف وجود دارد که از این شمار 82 حوزه در شهرها و مابقی روستاهاست.
برامکی با بیان این که بیشترین شورای حل اختلاف در شهرستان بوشهر و کمترین در تنگستان است اظهارکرد: برای سرعت بخشی در رسیدگی به پرونده ها، حوزه های تخصصی شورای حل اختلاف دراستان بوشهر تشکیل شده است.
وی گفت: هم اینک 540 نفر با شوراهای حل اختلاف استان بوشهر همکاری می کنند که بیشتر آنها دارای مدرک کارشناسی با گرایش حقوق قضایی است.
برامکی بیان کرد: میانگین رسیدگی به پرونده ها در شوراهای حل اختلاف استان بوشهر ده دقیقه تا 40 روز است اما بیشتر پرونده ها اوقات 20 روزه برای رسیدگی دارند.
وی گفت: پروند هایی که در شوراهای حل اختلاف رسیدگی می شوند بیشتردعاوی مالی است که تا سقف 50 میلیون ریال تعیین شده است با این وجود برخی پروند ها ی هفت میلیاردی نیز وجود دارد.
رییس شورای حل اختلاف استان بوشهر افزود: پرونده های کیفری از جمله نداشتن گواهینامه راهنمایی و رانندگی و تخلفات بهداشتی نیز دیگر پروند های کیفری هستند که در صلاحیت رسیدگی شوراهای حل اختلاف قرار دارند.
وی گفت: سالانه حدود 50درصد پروند هایی که به دادگستری های استان بوشهر وارد می شود در شوراهای حل اختلاف حل و فصل و مورد رسیدگی قرار می گیرند.
برامکی افزود: سرعت بخشی در رسیدگی به پروند ها، اجرای عدالت واقعی، آرامش دررسیدگی، آموزش همگانی برای افزایش دانش حقوقی جامعه و جلب مشارکت جویی مردم با هدف کاهش هزینه های دادگستری در محاکم قضایی از سیاست های شوراهای حل اختلاف در استان بوشهر است.
وی یادآورشد: با توجه به نوپا بودن شوراهای حل اختلاف، کمبود تجهیزات، محدودیت فضای فیزیکی و ردیف های استخدامی از چالش های فراروی شوراهای حل اختلاف در استان بوشهر است. ک/3
628/539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]