واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
مصائب اصفهان زیر چتر برخورداری / اصفهان تنها خیابان چهارباغ نیست
وقتی نام اصفهان به میان میآید برخی تصور میکنند سخن از شهری به میان آمده که سرآمد همه شهرهای ایران اسلامی به لحاظ تمیزی و برخورداری است، اما مسئولان این استان تاریخی بر این عقیدهاند که با سیلی صورت شهر را قرمز نگه داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، باران که میبارد، شهر طراوتی دو صد چندان میگیرد، چه این باران بهاری باشد چه پاییزی، خیابانها شسته میشود، درختان نو نوار میشوند و حتی گنجشکها هم انرژی بیشتری پیدا میکنند و از این شاخه به آن شاخه میپرند، اما این تنها نگاهی ظاهری به هسته مرکزی شهر است، وقتی افق دید را کمی توسعه ببخشیم و کمی آن سو تر را نگاه کنیم، میبینیم که خیابانهای شرق، شمال شرق و حتی بخشهایی از شمال شهر را آب گرفته و برای شهروندان آن مناطق زحمتهایی را بوجود آورده و آب باران خانههای محقر برخی از شهروندان را نیز خیس کرده است.
این اتفاق نه تنها در زمان بارش باران میافتد که در مواقع غیر بارانی و آفتابی و برفی هم همین داستان به گونههای متفاوتی تکرار میشود. با این همه هنوز مشخص نیست چه اصراری وجود دارد که تا مسئولان کشوری به این استان سفر میکنند، تنها خیابانهای چهارباغ، آمادگاه و چند هتل بالای شهر به عنوان محل تردد آنها انتخاب میشود؟ انتخابی که باعث شده حالا همه مسئولان فکر کنند اصفهان به لحاظ قدمت بالای تاریخی، فرهنگ عمیق انسانی و هنر بیبدیل اسلامی به شهری برخوردار تبدیل شده و از بسیاری از موهبتهای دولتی در قالب بودجه و امکانات بینیاز است. تفکری که نه تنها باعث پیشرفت پایتخت فرهنگ و تمدن ایران نشده، که در بسیاری از مواقع باعث عقب ماندگی توسعهای هم گشته و حالا هم که شاه کار سرخی گونههای شهر، خشکی رگ حیات آن شده است. اما این موضوع هرچند در بین مدیران تازگی ندارد و در ادوار مختلف مدیریت، هراز چندی به این نوع نگاه به شهر و استان اصفهان انتقادهایی شده، اما هنوز در بین این همه انتقاد راهکار درستی برای این مهم پیدا نشده تا این نگاه تغییر یابد و شهر تاریخی اصفهان بعضا مورد لطف مدیران واقع شود.
آن روزها علیرضا ذاکراصفهانی به عنوان استاندار وقت اصفهان در سالهای 88 تا 92، اصفهان را یک استان چهارفصل خواند که هر چند میتوان از این تنوع آب و هوایی و جغرافیا نهایت استفاده را برد، اما به هیچ عنوان نمیتوان استانی که دارای شهرستانهایی مانند خوروبیابانک، فریدن، فریدونشهر، سمیرم و ... است را یک استان برخوردار نامید. * دولت نهم و دهم حاضر به دیدن مناطق فقیر اصفهان نشد با بیان صریح این همه ناملایمتهای دولتی باز هم در سالهای مدیریت وی استان اصفهان باید بخش زیادی از مالیات کشور را تامین میکرد، به گونهای که به لحاظ پرداخت مالیات رتبه دوم کشور را داشت و در دریافت سرانه به سبب همین نگاه اشتباه هرگز از رتبه آخر، یکی مانده به آخر و یا نهایتا یکی دو پله بالاتر صعود نکرد. این قصه پرغصه تنها مخصوص استان اصفهان نبود و شهر اصفهان نیز از این نوع نگاه بیبهره نماند تا فغان فرماندار وقت را هم درآورد و مظفر حاجیان پیرو سخنان استاندار دولت دهم در این زمینه گفت: متاسفانه حاکم شدن این دیدگاه در میان مسئولان کشوری که اصفهان استانی برخوردار است، موجب شده تا در جذب اعتبارات با مشکل مواجه شویم. حاجیان با اشاره به وجود مناطق محروم در شهر اصفهان افزود: برخورداری از امکانات اولیه در این مناطق در مقایسه با نقاط دور افتاده مرزی، در شرایط نامطلوبی قرار دارد.
وی با تاکید بر این که بیش از نیمی از شهر اصفهان فاقد امکانات مناسب شهری است، متذکر شد: لازم است نمایندگان اصفهان در خانه ملت در تغییر نگاه مسئولان مبنی بر این که از اصفهان به عنوان یک استان برخودار از امکانات یاد میکنند، تلاش بیشتری نمایند. فرماندار وقت اصفهان با اشاره به دورههای مختلف سفر هیئت دولت محمود احمدینژاد به استان اصفهان گفت: "مسئولان دولتی به دلیل مشغله کاری، امکان بازدید از مناطق محروم در این سفرها را نداشتند!!!" هر چند هنوز هم نمیتوان تعجب حضور چهار دورهای دولتی که با شعار رفع محرومیتها پا به عرصه سیاسی کشور گذاشت و حتی یک بازدید از مناطق محروم اصفهان نداشت را کتمان کرد، اما بر اساس اظهارات فرماندار وقت اصفهان باید این واقعیت را پذیرفت که متاسفانه نگاههایی که به اصفهان شده بود، چیزی بیشتر از این نبود. * اصفهان تنها خیابان چهارباغ نیست نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این مسئله واکنش نشان دادند، به گونهای که علی ایرانپور، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس در اصفهان گفت: متاسفانه در حال حاضر امکانات و اعتباراتی که به استان اصفهان اختصاص داده میشود، در حد و اندازه اصفهان نیست و این را همه ساله در اختصاص بودجه میبینیم و متاسفانه برخی به ناحق نام برخوردار را به اصفهان میدهند و این در حالی است که بسیاری از پروژههای عمرانی این استان نیمه تمام رها شدهاند. حمیدرضا فولادگر نیز با بیان اینکه نگاه غیر واقعی که مبنی بر برخورداری اصفهان در کشور ایجاد شده باید تغییر کند، گفت: متاسفانه همه مسئولان اصفهان را یک استان برخوردار میدانند و این موضوع در تخصیص اعتبارات تاثیر منفی دارد. وی اظهار کرد: ایجاد این نگاه به این دلیل است که مسئولان استان برای زیبا جلوه دادن فعالیتهای خود حاضر نیستند وقتی وزیری و یا حتی سران قوا به اصفهان سفر میکنند، آنها را به خیابانهایی غیر از چهارباغ و خیابانهای مرکز شهر ببرند تا ببینند که در بخشهای حاشیهای شهر اصفهان چه فقری حاکم است. * پروژههای تخت جمشیدی در اصفهان رسول زرگرپور، استاندار اصفهان نیز ضمن انتقاد از خلق این نگاه در دید مسئولان، مسائل اقتصادی و عدم توازن منطقهای در استان اصفهان را از جمله مواردی عنوان کرد که سبب شده است تا عدهای استان اصفهان را استان برخوردار بدانند، در حالی که سرانه ورزشی کشور 51 سانتیمتر به ازای هر نفر و در استان اصفهان به ازا هر نفر 31 سانتیمتر است. وی افزود: با کمال تأسف در اصفهان یک سری طرحها تبدیل به «ابر طرح تخت جمشیدی» شده است که مصلا، مترو و ورزشگاه نقشجهان مهمترین نمونه آن است که هم بزرگ و هم قدیمی شده است.
استاندار اصفهان خطاب به مسئولان استان و نیز نمایندگان اصفهان اظهار کرد: تا زمانی که باهم همراه نباشیم، امورات پیش نمیرود و دراینبین نباید دنبال عامل بیرون استانی باشیم، بلکه باید خودمان مشکلات را در داخل حل کنیم. وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی و امکانات در استان اصفهان موجود است، گفت: استان اصفهان دارای کریدور شمال ـ جنوب، شرق و غرب و دارای 10 هزار واحد صنعتی است و تولید 70 درصد فولاد، 70 درصد تولید سیمان، تولید 50 درصد صنایعدستی کشور و چهار دانشگاه بزرگ و معتبر در آن موجود است. اما ظاهرا نگاه برخورداری اصفهان در دولت یازدهم هم نهادینه شده و تصویب قانون بودجه سال جاری در مجلس حکایت از این دارد که نه تنها دولت سرانه چشمگیری برای رفع محرومیت در استان اصفهان در نظر نگرفته، که میزان درآمد از طریق مالیات استان اصفهان را نیز که به حساب خزانه کشور واریز می شود افزایش داده است. نگاهی که تنها به اینجا ختم نشده و باعث میگردد تا نگاهها به منابع طبیعی این شهر گردشگر پذیر نیز تغییر یابد. به گفته یکی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان به تازگی وزیر نیروی دولت روحانی در یک برنامه تلویزیونی اصفهان را استانی برخوردار دانسته و مردم آن را زیاده خواه !!! معرفی کرده است. ابوالفضل قربانی، رئیس کمیسیون حمل و نقل و محیط زیست این شورا ضمن انتقاد تند از این نوع ادبیات و اعلام حمایت اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان از طرح استیضاح وزیر نیرو توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: نزدیک به 50 درصد جمعیت استان و خصوصا شهر اصفهان را مهاجرینی از استانهای چهارمحال و بختیاری، لرستان و خوزستان تشکیل میدهد به طوری که یک میلیون و 200 هزار سکنه استان اصفهان از استان چهارمحال و بختیاری هستند. وی با اشاره به اشتغال مهاجرین در اصفهان گفت: با توجه به کمبود آب و آلودگی هوای اصفهان، 70 درصد فولاد کشور در اصفهان تولید میشود که میتوان گفت بخش عمده اشتغال در این واحدها در اختیار مهاجرین دیگر استانها است. رئیس کمیسیون حمل و نقل و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان بیان داشت: 10 درصد مواد نفتی در اصفهان تولید میشود که هفته گذشته شاهد بروز آتش سوزی در انبار شرکت نفت سپاهان بودیم که مشکلات زیادی از جمله آلودگی را برای اصفهان به وجود آورد. قربانی از علاقه شهروندان شهر اردل در رابطه با اجرای طرح بهشت آباد سخن گفت و اذعان داشت: مردم شهر اردل عنوان میکنند اجرای این طرح موجب رونق این منطقه نیز خواهد شد، ولی متاسفانه غوغاسالاریها تاثیرگذار بوده و وزیر نیرو با ارایه صحبتهایی سبب ایجاد مشکلاتی در این زمینه شده است. حالا با بیان این مباحث میتوان دریافت همانطور که والدین غیر فرهنگی از درک همه بعدی فرزندان هنرمندشان عاجزند و تنها از وجود این فرزند برای چشم و همچشمیهای فامیلی استفاده میکنند، مسئولان نیز از درک توانمندیهای شهر فرهنگ و هنر اصفهان عاجز مانده و آن را تنها به عنوان تابلو تمام نمای هنر برای نشان دادن به دیگر کشورها و جذب گردشگران خارجی مورد استفاده ابزاری قرار داده، در حالی که این شهر تاریخی در اثر مشکلات متعددی که دارد، تنها چند قدم با یاس بزرگ فلسفی فاصله دارد. ----------------------------- گزارش از رضا صالحی پژوه ----------------------------- انتهای پیام/63031/صا40
93/03/28 - 10:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]