واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تاثیر انتخابات اخیر پارلمان اروپا بر رابطه با ایران تهران - ایرنا- در یادداشتی که روز چهارشنبه روزنامه اعتماد منتشر کرد آمده است:در انتخابات اخیر پارلمان اروپا دستاوردهای قابل توجهی توسط احزاب ضد اتحادیه اروپا به دست آورده شد. این دستاوردها هشدار راهبردی به رهبری جریان اصلی در اتحادیه اروپا بود که اساسا موقعیت آن از مدت ها پیش با مخاطره و علائم اختلاف و شکاف و احیانا تجزیه جدی مواجه بوده است.
در ادامه یادداشت «کیومرث یزدان پناه» آمده است : این هشدار را استراتفور دو سال پیش، یعنی زمانی که اروپا در کشورهایی مثل آلمان، اسپانیا، فرانسه و انگلستان شاهد ظهور جریان راست افراطی بودند داد و نسبت به عواقب آن هشدار داده و اعلام داشت که این گروه های حاشیه ای را نباید در سرنوشت اتحادیه دست کم گرفت.
ضعف عملکرد اتحادیه اروپا بعنوان بالاترین سطح رهبری سیاسی از یک طرف باعث ایجاد پیامدهای منفی اقتصادی و اجتماعی همچون بیکاری مفرط و رکود رشد اقتصادی و نابسامانی و اقتصاد ریاضتی را برای این اتحادیه در پی داشته و از طرف دیگر اتفاقات اخیر اوکراین ضعف دفاع تاریخی اتحادیه اروپا را بیش از پیش نمایان ساخت.
رهبری فعلی اروپا افزایش سریع احزاب Euroskeptical به عنوان یک تهدید بالقوه را به چشم خود مشاهده می کند و این بزرگترین تهدید داخلی قاره اروپا بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم به شمار می آید که نظم پس از جنگ در اروپا را به شدت تهدید می کند.
مهمترین نکته و هشدار در خصوص روند تحولات در قاره اروپا این است که اتفاقات اخیر به خاطر اشباح قدیمی از گذشته ملی خونین در اروپا و بازگشت به آن دوران تاریک را گوشزد می کند اما نه به شیوه جنگ خونین و رویارویی بلکه به این دلیل که ثبات اقتصادی و مالی این قاره در حدود بازار آزاد و پول مشترک تقلبی بیش نبوده است و این موضوع حیاتی نه تنها دست بی کفایتی رهبران مدعی اروپا را در درون قاره رو کرده بلکه باعث رویگردان شدن مردم از آنان و اعتماد به احزاب وابسته «یورو اسکپتی کال » که گروهی افراطی و ضد اتحاد هستند شده اند.
نگرشی که آینده اتحادیه را با مخاطرات جدی و ابهامات اساسی مواجه کرده و احتمال تضعیف، شکاف و حتی (به باوری که افراطیون درون قاره ای بدان اعتقاد دارند)، انحلال اتحادیه را در آینده ای نه چندان دور متصور می سازد.
نتایج انتخابات اخیر پارلمان اروپا، پیامدهای دیگری را هم برای اتحادیه به ارمغان آورده است. مهمترین این پیامدها، پیچیده شدن روابط اروپا با کشورهای مهمی مثل آمریکا بر سر مسائل مهم جهانی از جمله مذاکرات 1+5 با جمهوری اسلامی ایران می باشد.
پیروزی خیره کننده احزاب مخالف اتحادیه اروپا در این انتخابات، قاره سبز را وارد مرحله حساسی از عمر سیاسی خود کرده است.
در کنار به خطر افتادن روابط فعلی این اتحادیه با دنیای پیرامون، این موضوع در صورت طولانی شدن روند مذاکرات گروه 1+5 ممکن است شکاف هایی را در سر راه مذاکره کنندگان ایجاد کند.
زیرا با قدرت گرفتن راستگرایان تندرو احتمال جایگزینی فردی افراطی به جای کاترین اشتون به عنوان مدیر ارشد گفت وگوهای هسته ای با ایران کنند که انعطاف کمتری در مذاکرات نشان داده و تلاش کمتری برای هماهنگ کردن شش کشور غیرایرانی حاضر در مذاکرات انجام دهد. از دیگر سو، تشدید راست گرایی در اروپا می تواند با دامن زدن به شکاف ها میان کشورهای عضو، قدرت ایالات متحده در نظام بین المللی را افزایش داده و در نتیجه تاثیری منفی بر تلاش های دیپلماتیک کشورمان برای در دست گرفتن ابتکارعمل در منطقه بگذارد.
با این حال بسیاری از تحلیلگران برجسته سیاسی در اروپا به روند تحولات در این قاره نگاه مبهمی دارند و نسبت به کمرنگ شدن نقش اروپا در مسائل مهم جهانی به شدت نگرانند.
این در حالی است که با توجه به وزن و عیار پارلمان اروپا در سرنوشت سیاسی اتحادیه، صاحبان قدرت در این قاره باید به فکر چاره اندیشی اساسی نسبت به آینده مبهم این قاره باشند زیرا اتحادیه نماد اصلی قدرت و حاکمیت اروپاست.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]