واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس هیات تحقیق و تفحص از خودروسازان : دولت باید صرفا نقش نظارتی داشته باشد تهران - ایرنا- رییس هیات تحقیق و تفحص از خودروسازان گفت : تا زمانی که دولت خود در بخش های تولیدی سهامدار است انحصار نیز وجود دارد لذا دولت بایستی نقش نظارتی داشته باشد.
به گزارش ایرنا؛ ˈعلی علیلوˈ نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس هیات تحقیق و تفحص از خودروسازان سه شنبه شب در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه انحصار در خودروسازی به زیان مردم و کشور است، افزود: تا زمانی که دولت در خودروسازی های بزرگ کشور سهامدار است نمی توان به رقابت درست و پایدار رسید .
وی افزود: متاسفانه دولت برای اینکه در خودروسازی ها دارای منافع است از دو خودرو ساز بزرگ کشور حمایت می کند و همین موضوع منجر شده تا قیمت های موجود بر روی خودروها با داشتن کیفیت پایین، بالا و کاذب باشد.
نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد : دولت بایستی از مالکیت در خودرو سازی ها دست بردارد و نقش حاکمیتی و نظارتی داشته باشد و اجازه دهد قیمت خودرو در بازار رقابتی تعیین شود .
علیلو با تاکید براینکه هزینه های خودروسازان ایرانی بیش از سایر خودروسازان جهان است، اظهار داشت: در ایران نیروی ستادی در خودروسازی ها بیش از 50 درصد تولیدکنندگان می باشد که همین معضل در افزایش نرخ خودرو تاثیر مستقیم دارد و مردم باید این افزایش هزینه ها را متحمل شوند .
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه مردم نباید هزینه های اضافی خودروسازان را پرداخت کنند، افزود: وقتی دربازار رقابت وجود داشته باشد و خودروسازان یقین داشته باشند که باید در بازار رقابت و کیفیت ادامه حیات دهند اقدام به افزایش کیفیت در تولید می کنند که در نهایت منافع مصرف کنندگان در این بازار حفظ می شود .
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیر گفت: بازار خودرو انحصاری است و در اختیار دو خودروساز بزرگ کشور و برخی خودروسازان کوچک مونتاژ کننده خودروهای خارجی است.
سید محمد بیاتیان در پاسخ به این پرسش که قیمت خودرو در کجا و با چه روشی باید تعیین شود، افزود: طبق قانون دستورالعمل قیمت گذاری خودرو باید در شورای رقابت تهیه شود نه قیمت آن.
وی ادامه داد: قیمت خودرو باید در بازار و از طریق میزان رضایت مندی مشتری و رقابت تعیین شود.
بیاتیان افزود: اینکه شورای رقابت به صورت دستوری قیمت را بالا و پایین ببرد کار درستی نیست.
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید کیفیت خودروی داخلی را بالا ببریم و در کنار آن تعرفه واردات خودرو در کلاس خودروهای داخلی خودمان را به حد صفر برسانیم تا وارد کشور شوند.
وی افزود: در یک بازار رقابتی مصرف کننده قیمت خودرو را تعیین می کند و تعیین قیمت، دستوری نیست.
بیاتیان گفت: درست است که باید صنعت خودروی کشور را حفظ کنیم اما به چه قیمتی، به قیمت زیان مردم ، سلامت مردم، آلودگی و کشته و تصادفات؟!
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید بازار را برای ورود همه محصولات مهیا کنیم و خودروسازی ما باید خود را بالا بکشد.
وی افزود: شورای رقابت باید تنها دستورالعمل قیمت گذاری را تعیین کند و نباید وارد قیمت گذاری خودرو شود.
بیاتیان گفت: تحقیق و تفحصی که مجلس شورای اسلامی در این زمینه انجام داده عیب ها را مشخص کرده است.
وی افزود: برخی حاشیه ها وجود دارد که قیمت خودرو را به صورت کاذب بالا برده است و مردم در این سالها هزینه بی انضباطی مالی و سوء مدیریت ها را پرداخته اند.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر انضباط مالی رعایت شود باید قیمت ها کاهش بیابد .
بیاتیان گفت: خودرو هم باید به اندازه لازم تولید شود تا قیمت ها کنترل شود .
وی افزود: عیب اینجاست که خود دولت سهامدار شرکت های خودروسازی است و به همین علت در این زمینه وارد برخورد و نظارت کافی نشده است.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: آپشن های نصب شده در خودروها نباید الزامی باشد مگر آنهایی که ضروری است.
بیاتیان افزود: اقتصاد ما بیمار و دلال گراست به همین علت برخی ها خودروها را می خرند و با چند میلیون تومان سود قطعی می فروشند و موجب افزایش قیمت می شوند .
وی گفت: شکل قراردادهای خرید و فروش خودرو باید منصفانه منعقد شود .
بیاتیان افزود: نحوه قیمت گذاری را در شورای رقابت فعلا پذیرفتیم گرچه خود آقای وزیر این روش را قبول ندارد و می گوید حاشیه بازار باید قیمت را تعیین کند اما فعلا این روش پذیرفته شده است و طبق قانون خودروسازان ملزم به تبعیت از شورای رقابت هستند.
شبد**1488 ** 3404
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]