واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مقايسه پزشكان ايراني با ديگر كشورها، در تعرفه آري در ماليات هرگز!
در نشست خبري سازمان نظام پزشكي وقتي دكتر عليرضا زالي، رئيس اين سازمان به بحث تعرفهها رسيد، ميشد رضايت نسبي جامعه پزشكي را از تعرفههاي مصوب سال 93 در سخنانش متوجه شد؛ تعرفههايي كه تاكنون در ايران در مقايسه با ساير كشورها بسيار پايين بود.
روز گذشته در نشست خبري سازمان نظام پزشكي وقتي دكتر عليرضا زالي، رئيس اين سازمان به بحث تعرفهها رسيد، ميشد رضايت نسبي جامعه پزشكي را از تعرفههاي مصوب سال 93 در سخنانش متوجه شد؛ تعرفههايي كه تاكنون در ايران در مقايسه با ساير كشورها بسيار پايين بود. وي اما وقتي به موضوع ماليات پزشكان و نارضايتي آنان از افزايشهاي چند برابري ماليات رسيد، مقايسه ميزان ماليات پزشكان ايراني با پزشكان ديگر كشورها را امري نادرست خواند و آنان را صنفي دانست كه بايد ميزان مالياتشان با ديگر اصناف مقايسه شود نه روال مالياتي پزشكان ديگر كشورها.
وقتي پاي تعرفهها در ميان است، تمامي كشورهاي جهان و مزدهاي درمانشان اغلب رديف ميشوند تا ميان تعرفههاي غير واقعي مزد درمان در ايران با تعرفههاي واقعي ديگر كشورها مقايسه صورت پذيرد. آن هم در شرايطي كه سهم سلامت در كشورمان از توليد ناخالص ملي 6/5 درصد و بسيار كمتر از ديگر كشورهاي دنياست. در عوض وقتي پاي ماليات پزشكان وسط ميآيد، رئيس كل سازمان نظام پزشكي مقايسه ماليات پزشكان ايراني با پزشكان كشورهاي ديگر را نادرست ميداند.
مقايسه ماليات صنف پزشكان با ديگر اصناف
دكتر عليرضا زالي درباره مقايسه ماليات پرداختي پزشكان ايراني و خارجي تأكيد كرد:درآمد پزشكان ديگر كشورها با درآمد پزشكان ايراني قابل مقايسه نيست، به طور مثال در كشور ايالات متحده امريكا متوسط درآمد يك متخصص داخلي 250 هزار دلار است در حالي كه متخصص داخلي در ايران كمترين درآمد در گروه تخصصي خود را دارد. علاوه بر اين، مطب براي پزشكان در چنين كشورهايي رايگان يا بسيار ارزان است و در ازاي دريافت تسهيلات سود كمتر از 2 درصد ميپردازند، در حالي كه در كشور ما پزشكان براي تسهيلات سودهاي 28 تا 32 درصدي ميپردازند. به باور وي پاي ماليات كه وسط ميآيد، پزشكان يك صنف به شمار ميآيند و نبايد صنف پزشكي را با صنوف كشورهاي ديگر مقايسه كنيم بلكه بايد با صنفهاي داخلي مقايسه كرد.
با وجود اين اگر به گزارشات مرتبط با درآمد پزشكان ايراني و مقايسه آن با كشورهاي ديگر نگاهي بيندازيم، ميبينيم كه اين گزارشات، اظهارات رئيس سازمان نظام پزشكي درباره پزشكان عمومي را تأييد ميكند اما ميانگين درآمد سالانه پزشكان متخصص كشورمان 418 هزار و 529دلار است كه در مقايسه با ديگر كشورها، در رتبه نخست قرار دارند.
افزايش ۱۰ تا ۱۰۰ برابري ماليات پزشكان در برابر فرار مالياتي ديگر اقشار
رئيس كل سازمان نظام پزشكي اما با اشاره به گلايه جامعه پزشكي سراسر كشور نسبت به افزايش ۱۰ تا ۱۰۰ برابري ماليات پزشكان، به دولت يازدهم نسبت به دلزدگي جامعه پزشكي هشدار داد. بخشي از صحبتهاي مالياتي زالي درباره بحثهاي مالياتي اما واقعاً به حق بود. بنا به تأكيد وي بيش از 42 درصد افراد كه در اقتصاد خرد فعاليت ميكنند، ماليات نميپردازند و فرارهاي مالياتي زيادي در كشور رخ ميدهد. همچنين ميلياردها تومان از مطالباتي كه برخيها دريافت كردند، پرداخت نشده و هنوز نيز شفافسازي لازم صورت نپذيرفته است.
هشدار درباره پاشنهآشيل دولت يازدهم و جامعه پزشكي
زالي با گلايه از باز شدن پروندههاي مالياتي پزشكان كه مربوط به سالهاي 90 و 91 است، افزود: 96 درصد پزشكان ماليات خود را ميدهند اما آنان 5/2 برابر ديگر صنوف ماليات ميپردازند و انتظار دارند مالياتشان براساس قواعد مناسبي باشد. به باور رئيس سازمان نظام پزشكي، پاشنه آشيل دولت يازدهم و جامعه پزشكي در ماليات خلاصه ميشود. وي با تأكيد بر دلزدگي جامعه پزشكي بابت مشكلات مالياتي، در اين باره به دولت يازدهم هشدار داد و از رئيسجمهور خواست تا شخصاً به اين موضوع ورود يابد. زالي به نامههايي كه سازمانهاي مالياتي براي مطبهاي پزشكان ارسال كرده است، انتقاد كرد و گفت: امروز شاهد آن هستيم در اين نامهها عنوان شده است كه پزشكان بايد خريد و فروشهاي خود را هر سه ماه گزارش دهند، مگر مطب بنگاه اقتصادي است و پزشك كار خريد و فروش انجام ميدهد. وي در اين راستا از آمادگي سازمان نظام پزشكي براي ايجاد كميسيونهاي مشترك بين سازمان نظام پزشكي و سازمان مالياتي خبر داد و افزود: پيشنهادات عملياتي خود را نيز به وزير اقتصاد ارائه كردهايم.
تعرفههاي 93 نزديك به واقعي
بنا به اذعان زالي امسال با توافق و همدلي ميان سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت در تعيين تعرفههاي درمان، ميزان آنها به مقدار واقعياش نزديك شده است. وي در اين باره توضيح داد: در تعيين تعرفهها يك ساز و كار كه براي اولين بار در شوراي عالي بيمه نيز به تصويب رسيد مربوط به قيمت تمام شده خدمات بود كه تجلي آن را در بخش هتلينگ دولتي مشاهده كرديم. همچنين عددي كه به عنوان تعرفه هتلينگ بخش خصوصي تصويب شد با توافق ضمني مسئولان بيمارستانهاي خصوصي حاصل شد. در مورد تعرفههاي ويزيت نيز كف 30 درصد در نظر گرفته شد كه نهايتاً در شوراي عالي بيمه نيز به تصويب رسيد. زالي درباره تعرفههاي تشخيصي- درماني در استانها نيز گفت:پيش از اين تعرفههاي ابلاغي دولت با نظر استاندار در استانهاي مختلف تغيير ميكرد كه اين موضوع مشكلاتي را در استانها به دنبال داشت. امسال اما استانداران از فرآيند تعرفههاي استاني حذف شدند و مسئوليت اين مبحث به عهده رئيس نظام پزشكي، همچنين رئيس شوراي هماهنگي و دانشگاه علوم پزشكي آن استان سپرده شد.
نویسنده : زهرا چيذري
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 28 خرداد 1393 - 00:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]