واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست : برای مقابله با بیابان زایی به کارگیری فناوری ضروری است تهران-ایرنا-دبیر ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت:به کارگیری فناوری هایی که منجر به جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش اثرات خشکسالی و توسعه منابع آبی و بهره وری بیشتر از این منابع می شود، از مهمترین برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای مقابله با بیابان زایی است.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر حسینعلی بهرامی افزود:توسعه فناوری های مصرف بهینه آب درکشاورزی، حمایت از تولید خاک پوش (مالچ) های بیولوژیک برای کنترل مناطق مولد ریزگرد و تست اثرگذاری این مواد در عرصه های بیابانی از دیگر برنامه های فناورانه ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست است .
دبیر ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت : ایران همانند بسیاری از کشورها در معرض بیابان زایی قرار دارد و به عنوان یکی از اعضای فعال کنوانسیون بین المللی مقابله با بیابان زایی (UNCCD) هر دوسال یک بار برنامه های محوری خود را بازنگری و تکمیل کرده و فهرست اقدامات انجام شده طی این دوسال را به کنوانسیون مقابله با بیابان زایی سازمان ملل اعلام می کند.
وی در ادامه گفت:معاونت علمی و فناوری به عنوان عضو ˈکارگروه ملی مقابله با بیابان زاییˈ و با تاکید براهمیت و ضرورت توسعه و بکارگیری فناوری های مقابله با بیابانی شدن، فهرست اقدامات به عمل آورده طی سال های 1391 و 1392 خود را به عنوان ششمین گزارش به کارگروه مربوطه تقدیم کرده است .
بهرامی با بیان اینکه تخریب سرزمین یکی از چالش های پیش روی ایران بوده است افزود:تلاش در امر کاهش روند تخریب سرزمین و مقابله با بیابان زایی، وظیفه ای دینی، قانونی و انسانی است. با توجه به اینکه ماهیت پدیده بیابان زایی محدود به مرزهای جغرافیایی نبوده، در سال های اخیر شاهد بوده ایم که تبعات بیابانی شدن و تخریب سرزمین بصورت گرد و غبار ناشی از فرسایش خاک سلامت و آسایش مردم بخش های وسیعی از کشور ما را مورد تهدید قرار داده است.
وی گفت :این پدیده از یک سو ریشه در تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین دارد و از سوی دیگر با چالش هایی چون، بروز خشکسالی های پی در پی ، کمبود آب ، مدیریت ناپایدار سرزمین و اجرای برخی از پروژه های مرتبط با سدسازی، آب و آبیاری در حوزه های بالا دست آبخیز دشت ها در سرزمین های داخل وخارج از مرزهای کشورارتباط دارد.
بهرامی با اشاره به آسیب پذیری و بهم خوردن تعادل در طبیعت به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک تا خشک نیمه مرطوب جهان گفت : قسمت اعظم سرزمین ما نیز در قلمرو این شرایط اقلیمی قرار دارد و بطور بالقوه از شدت و اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی گفت :در شرایط فعلی که کشور با خشکسالی و کمبود منابع آبی مواجه بوده بطور طبیعی منابع سرزمینی در معرض آسیب جدی ترقرار گرفته است، چنانچه این شرایط با بی توجهی بیشتر هم توام شود، روند تخریبی باسرعت و شدت بیشتری ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به روز جهانی مقابله با بیابان زایی اظهار کرد : این روز بهانه ای است برای پرداختن بیشتر به مسئله حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگ سازی جلوگیری از تخریب آن. تخریب منابع طبیعی به مفهوم تخریب زندگی است، زیرا ما معتقدیم خداوند براساس حکمت خود هر چیز را به اندازه و متعادل خلق کرده پس همانگونه که از تخریب طبیعت باید جلوگیری کرد از توسعه بیابان ها یا به عبارتی از بیابان زایی هم باید جلوگیری کرد.
وی افزود :آنچه امروزه به عنوان مبارزه با بیابان مطرح شده در واقع جلوگیری از بیابان زایی است نه بیابان زدایی وگرنه باروند طبیعی اتفاقات نمی توان مقابله کرد.
علمی (1)**1354**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]