تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى‏گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802795613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

87 درصد از عرصه های کرمان زیر پوشش منابع طبیعی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

87 درصد از عرصه های کرمان زیر پوشش منابع طبیعی است کرمان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، گفت: 87 درصد از عرصه های استان کرمان زیر پوشش منابع طبیعی است.


ˈمحمدعلی اسدیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با تاکید بر اینکه برای حفظ منابع طبیعی باید از مشارکت های مردمی استفاده کرد، افزود: بسیاری از طرح های منابع طبیعی طی سه دهه گذشته به مردم واگذار شده است که باید پشتیبانی و حمایت شود.
وی بیان کرد: بیش از 800 طرح در ارتباط با طرح های مشارکت مردمی در استان کرمان اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه شاخص توسعه منابع طبیعی، نزولات جوی است گفت: متوسط میزان بارندگی در خشکی های دنیا 800 میلیمتر است که این مقدار در ایران حدود 250 میلیمتر که حدود یک سوم متوسط دنیا و در کرمان 130 میلیمتر حدود یک دوم متوسط کشور است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، شرایط اقیلمی کشور و کرمان را سخت عنوان کرد و افزود: حفظ منابع طبیعی و حساسیت در حفظ این منابع به این دلیل است که با شرایط اقلیمی موجود تجدید منابع طبیعی قابل جبران نیست.
اسدی، گفت: حدود 29.5 درصد از خشکی های دنیا را جنگل ها تشکیل می دهند که این رقم در کشور ما 7.5 درصد و در کرمان نیز معادل هفت تا 7.5 درصد است.
وی با تاکید بر اینکه جنگل های موجود در استان کرمان غیرانبوه، حفاظتی، غیرمتراکم و از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، اظهار کرد: باید در حفاظت از این منابع جدیت بیشتری داشته باشیم.
وی منابع طبیعی را تجدید شونده دانست و ادامه داد: در همین شرایط اقلیمی سخت حدود 700 هزار تن علوفه از مراتع درجه سه و چهار استان کرمان طی سال گذشته برداشت شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، گفت: حدود 20 درصد مراتع استان کرمان درجه دو، یک درصد مراتع درجه یک و هشت درصد مراتع درجه سه و چهار هستند.
وی با اشاره به خشکسالی های چند سال اخیر و تاثیر آن بر منابع طبیعی، افزود: تولید علوفه در مراتع استان کرمان سالانه حدود سه هزار میلیارد ریال استان کرمان درآمد دارد که با تمام اعتبارات عمرانی استانی منابع طبیعی برابری می کند.
وی بیابان زایی را یکی از چالش های مهم زیست محیطی عنوان کرد و گفت: این چالش بر اثر رعایت نکردن اصول حفاظتی و محیط زیست شدت یافته است.
اسدی، اظهار کرد: در حال حاضر همه مجامع جهانی و بین المللی دنبال این هستند که بیابان زایی را کنترل کنند و در این راستا به کشورهایی که دچار این چالش هستند کمک می کنند.
وی ادامه داد: ایران از جمله کشورهای پیشتاز در اجرای طرح های بیابان زدایی است و استان کرمان دو طرح بیابان زدایی را با مجامع بین المللی در سطح 450 هزار هکتار در منطقه ریگان و شهداد در حال اجرا دارد.
وی از ممیزی اراضی و مراتع، آموزش و ترویج برای ایجاد فرهنگ منابع طبیعی، طرح های مرتع داری و مدیریت منابع جنگلی به عنوان طرح های حفظ و نگهداری مراتع نام برد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، با اشاره به اینکه 45 سال در حال انجام اقدامات بیابان زدایی هستیم، گفت: حدود 48 هزار هکتار در اطراف کرمان جنگل تاغ ایجاد و این جنگل کاری مانع از ورود شن و گرد و غبار به درون شهر و آسیب رسیدن به تاسیسات شهری شده است.
وی گفت: در بخش های آبخوان داری و آبخیزداری نیز اقداماتی انجام شده که آثار خشکسالی را در مناطق مختلف استان کرمان تحت تاثیر قرار داده است.
اسدی، تصریح کرد: بیش از پنج هزار بند خاکی و سنگی و سیمانی با 600 تا 700 میلیارد ریال اعتبار در 20 سال گذشته در استان کرمان اجرا شده است.
وی استان کرمان را خشک و کویری توصیف کرد و گفت: با این وجود، کرمان بزرگترین استان باغی کشور است و بیش از 23 درصد از باغات کشور در این استان قرار دارد.
وی تاکید کرد: 300 هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان وجود دارد که البته خشکسالی ها این باغات را در معرض خطر قرار داده است و تامین آب از منابع اطراف در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، یکی از دلایل مهم وسعت بیابان زایی را برداشت بی رویه از منابع آبی زیر زمینی عنوان کرد.
وی با اشاره به تولید سالانه یک میلیون اصله نهال در استان، گفت: 300 هزار اصله نهال جنگلی و سازگار با منطقه در هفته منابع طبیعی بین مردم برای افزایش سرانه فضای سبز توزیع می شود.
وی سرانه فضای سبز موجود در استان کرمان را 17 صدم مترمربع اعلام کرد و گفت: سرانه فضای سبز در برنامه پنجم باید به 25 صدم متر مربع برسد.
اسدی، گفت: یکی از طرح های موفق اجرا شده در بخش منابع طبیعی در استان کرمان درخت کاری حدود 44 کیلومتر مسیر ماهان - باغین در سال 89 تا 90 است.
وی با بیان اینکه در گذشته تمام طرح های عرصه های منابع طبیعی توسط دولت انجام می شد، گفت: مردم در این طرح ها فقط به صورت نیروی کار به انجام فعالیت های مختلف می پرداختند و تعهد و تعلق خاطری به اقدامات انجام شده نداشتند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر و با تغییر نگرش دنیا در زمینه فعالیت های عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری مردم به صورت فعال و همه جانبه در اجرای این طرح ها مشارکت و حضور دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان گفت: مشارکت مردم در احیای مناطق بیابانی اطراف روستاها و اراضی کشاورزی محل سکونت موجب شده با تعلق خاطر بیشتر و نگاهی دور اندیشانه به حفاظت و حراست اراضی احیا شده بپردازند.
وی به اجرای دو طرح با همکاری سازمان های بین المللی در مناطق ریگان و شهداد کرمان اشاره کرد و افزود: یکی از این طرح ها احیای اراضی جنگلی و تخریب شده با تاکید ویژه بر اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی و خاک های شور در شهرستان ریگان با وسعت 298 هزار و 500 هکتار است که با همکاری سازمان فائو و صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست جف از سال 1390 فعالیت خود را آغاز کرده است.
اسدی، ادامه داد: این طرح که تا سال 1394 ادامه خواهد داشت با هدف کاهش اثرات فرسایش بادی حوزه آبخیز آب باریک شهرستان ریگان اجرایی شده است.
وی دلایل اجرای این طرح را قرار گرفتن کشور ایران و بویژه استان کرمان در زمره مناطق دارای اکوسیستم خشک و دارای پوشش گیاهی کم و سکونت بیش از 43 درصد مردم کشور در این مناطق می داند.
وی اظهار امیدواری کرد: با مدیریت مشارکتی و یکپارچه و پایدار سرزمین اهداف کوتاه مدت طراح احیای اراضی که شامل توسعه مناطق، نشان دادن و تعمیم یکپارچه مشارکتی SLFM در سطح حوزه آبخیز به منظور بهبود معیشت و امنیت غذایی مردم محلی و مقابله با بیابان زایی تحقق پیدا کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، به اجرای طرح توسعه روستایی و مدیریت مشارکتی منابع طبیعی، تعمیم ترسیب کربن در منطقه شهداد کرمان با وسعت 138 هزار هکتار شامل دو دهستان اندوهجرد و تکاب مشتمل بر 91 روستا با بیش از 17 هزار و 500 نفر جمعیت اشاره کرد و گفت: این طرح نیز با همکاری دفتر برنامه عمران سازمان ملل متحد UNDP آغاز شده است.
وی افزود: هدف از این طرح مرمت قنوات، کانال های آبرسانی و زیرساخت های اکولوژیکی روستایی، مدیریت یکپارچه و هماهنگ آب، زمین و محصول برای تولید محصولات سالم ساماندهی بهره برداران گز شهدادی، توسعه و بهبود زنجره ارزش محصولات کشاورزی، توسعه و بهبود زنجره ارزش دامپروری، احیای گیاهان دارویی با نام تجاری شهداد، ساماندهی تولیدکنندگان و بازار صنایع دستی، راه اندازی و حمایت از مشاغل و کسب و کارهای سبز و برنامه ریزی مشارکتی برای مدیریت آبخیز، بیابانزدایی و مقابله با سیلاب است.
اسدی، مشکلات اصلی این منطقه برای تحقق اهداف را مالکیت خرد و تولید خرد، هدر رفت منابع آبی به دلیل استفاده از روش های نامناسب آبیاری، کمبود سرمایه اجتماعی و فقدان ساختار جمعی، توفان شن و خشکسالی، کمبود نیروی کار ماهر، فقدان مهارت های اقتصادی و کارآفرینی، ضعیف بودن گفتمان اجتماعی میان ذینفعان و مهاجرت فزاینده می داند.
وی اظهار امیدواری کرد: با همکاری سازمان های مردم نهاد و سازمان ها و ادارات دولتی دیگر و در راس همه استانداری کرمان زمینه رفع این محدودیت ها فراهم شود.
وی ادامه داد: این طرح در 12 ردیف درخت در دو طرف کمربند این محور با بیش از 130 هزار اصله نهال اجرا شده است.ک/3
7433/8154/2624

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن