واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
60 بیمار مبتلا به تب مالت در شهرستان قروه شناسایی شد سنندج - ایرنا - رییس مرکز شبکه بهداشت قروه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 60 بیمار مبتلا به تب مالت در شهرستان قروه شناسایی شده اند.
آرام خالدیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شمار بیماران مبتلا به تب مالت در سال 82 از 495 مورد به 244 مورد در سال گذشته، افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه بیماری تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است افزود: عدم آگاهی کامل روستائیان در خصوص این بیماری و عدم رعایت اصول بهداشتی در هنگام تماس با دام از دلایل افزایش تب مالت در این شهرستان است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان قروه گفت: ارزان بودن فراورده های لبنی محلی در مقایسه با محصولات پاستوریزه، پایین بودن کیفیت محصولات پاستوریزه در مقایسه با محصولات لبنی محلی و ورود دامداری های سنتی از دلایل دیگر افزایش تب مالت در شهرستان قروه است.
به گفته وی عدم واکسیناسیون کامل دام ها توسط دامپزشکی، مشارکت پایین مردم در بحث واکسیناسیون دام ها به دلیل نگرش نادرست مردم در خصوص کاهش شیر دام، مصرف ناقص داروها در بیماران مبتلا به تب مالت و وجود میدان خرید و فروش غیر بهداشتی دام در شهرستان از مشکلات برنامه تب مالت در این شهرستان است.
خالدیان افزود: عدم همکاری تعدادی از مطب های بخش خصوصی در ثبت آدرس بیماران مبتلا به تب مالت، استفاده از دفترچه دیگران، استاندارد نبودن روش های جمع آوری و آماده سازی شیر در روستاها، ذبح غیر استاندارد در روستاها و عدم اعتبارات لازم جهت کنترل و پیشگیری تب مالت از دیگر مشکلات برنامه تب مالت در این شهرستان است.
به گفته وی با اعتبارات تخصیص شده به دامپزشکی، واکسیناسیون دام به طور 100 درصد در این شهرستان انجام شده است.
رییس مرکز شبکه بهداشت شهرستان قروه افزود: همکاری و تعامل دامپزشکی و شبکه بهداشت، آموزش استفاده از لبنیات پاستوریزه و واکسیناسیون دام ها بهترین راهکار برای جلوگیری از بیماری تب مالت است.
به گفته وی تردد دام های آلوده از استان ها و شهرستان های همجوار به داخل شهر،مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه و عدم حساسیت عامه روستائیان اصول بهداشتی دام در مصرف دام از تهدیدهای افزایش بیماری تب مالت است.
خالدیان با اشاره به راه های پیشگیری از این بیماری افزود: افزایش کیفیت محصولات لبنی پاستوریزه، آموزش جامعه، کارکنان و گروه های در معرض خطر، افزایش واکسیناسیون در بخش دامپزشکی، تقویت مراقبت و بهبود سیستم گزارش دهی بیمار، شناسایی کانون های آلوده به تب مالت در سطح شهرستان، تقویت آزمایشگاه ها جهت انجام آزمایشات استاندارد تشخیصی و ایجاد کشتارگاه صنعتی از راه های پیشگیری این بیماری است.
وی به کنترل بیماری در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: برگزاری کمیته بیماری زئونوز با اولویت برنامه تب مالت و هاری، مطرح شدن مشکلات برنامه تب مالت و ارسال لیست افراد داری دام مشکوک به بروسلوز به شبکه دامپزشکی شهرستان از راه های کنترل این بیماری است.
قروه در 120 کیلومتری شمال سنندج قرار دارد.ک/3
7345/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]