واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار مرکزی از طرح های بیابانزدایی کویر میقان اراک بازدید کرد اراک - ایرنا - استاندار استان مرکزی و جمعی از مدیران اجرایی این استان صبح روز سه شنبه از طرح های مقابله با بیابانزایی در تالاب کویری میقان اراک بازدید کردند.
![استاندار مرکزی از طرح های بیابانزدایی کویر میقان اراک بازدید کرد](http://img7.irna.ir/1393/13930327/81204225/81204225-5766031.jpg)
استاندار استان مرکزی در این بازدید گفت: استان مرکزی با اقلیم نیمه خشک مستعد بیابانی شدن عرصه های طبیعی است و غفلت و بی برنامگی می تواند تهدیدهای عمیق زیست محیطی ایجاد کند.
ˈمحمدحسین مقیمیˈ افزود: واقع شدن تالاب کویری میقان اراک در مجاورت این شهر اثر مستقیم بر شرایط آب و هوایی آن دارد و از این منظر اجرای طرح های مقابله با بیابانزایی، تعیین حق آبه مناسب تالاب و پیشگیری از تخریب های محیطی حرف اول را در مهار کانون های بحران می زند.
وی بیان کرد: عرصه های بیابانی کانون و چشمه ایجاد ریزگرد و شن های روان هستند و علاوه بر تهدید آلایندگی هوا ، زیست ساکنان حاشیه زمین های بیابانی شده را نیز مختل می کند.
استاندار استان مرکزی اظهار کرد: منابع طبیعی استان مرکزی با اقدامات اساسی بیابانزدایی از سال 71 تاکنون توانسته 21 هزار هکتار از 50 هزار هکتار عرصه بیابانی کویر میقان اراک را مهار و تثبیت کند که موفقیت بزرگی است.
مقیمی بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در خصوص بیابانزدایی جلب مشارکت مردم ساکن محلی ساکن در حاشیه کانون بحران است چرا که روند بیابانی شدن عرصه کشاورزی و معیشت آنها را مختل می کند.
مدیرکل منابع طبیعیو آبخیزداری استان مرکزی نیز در این بازدید گفت: هم اکنون 490 هزار هکتار از عرصه های استان مرکزی بیابانی است که 50 هزار هکتار آن کویر میقان است.
ˈیوسف یوسفیˈ افزود: با توجه به اثرهای منفی بیابانی شدن عرصه ها در فرسایش خاک، نابودی کشاورزی و مراتع، ایجاد چشمه های گرد و غبار و از بین رفتن تنوع زیستی، مقابله با پدیده پیشروی بیابان در اولویت برنامه های منابع طبیعی استان مرکزی است.
وی اظهار کرد: تاکنون برای 270 هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان مرکزی طرح مطالعاتی تهیه شده و در سطح 164 هزار هکتار نیز اقدامات مهار و کنترل پیشروی بیابان صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: شناسایی و تهیه طرح های کانون بحران در 12 هزار هکتار، واگذاری طرح های اجرایی بیابانزدایی در 28 هزار هکتار، اجرای پروژه قرق با مشارکت مردم در بیش از 40 هزار هکتار و تولید نهال های گلدانی آتریپلکس به میزان یک میلیون و 500 هزار اصله از جمله اقدامات بیابانزدایی استان است.
یوسفی افزود: بوته کاری 58 هزار هکتار، ذخیره نزولات آسمانی، بذرکاری 265هزار هکتار و تامین آب شرب دام در 132 عملیات مجزا از دیگر برنامه های اجرا شده در عرصه های بیابانی استان است.
وی ادامه داد: مدیریت و نگاه علمی به بیابان این عرصه ها را از تهدید به فرصت تبدیل می کند و در کویر میقان اراک با ایجاد یک برج 15 متری زمینه امور تحقیقاتی و پژوهشی، توسعه گردشگری و برنامه های نجوم فراهم است که همکاری و مساعدت دستگاههای اجرایی را می طلبد.
تالاب کویر میقان اراک واقع در شمال شرق کلانشهر اراک و در جوار شهر داودآباد یکی از ظرفیت های مهم طبیعی و از زیستگاههای مهم پرندگان مهاجر است.
بزرگترین منبع سولفات سدیم جهان در کویر میقان اراک قرار دارد که نزدیک به 60 درصد از منابع سولفات سدیم کشور از آن تامین شود.
در سه دهه قبل به دلیل حرکت شن های روان زندگی عادی روستاهای حاشیه کیور میقان مختل شده بود ولی امروز با اقدامات بیابانزدایی مردم این روستاها به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و معضل حادی ندارند.ک/2
560/559
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]