واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران: مراکز نوآوری در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ایجاد می شود تهران-ایرنا-رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، ایجاد مراکز نوآوری تخصصی به منظور ایجاد اشتغال نخبگان و حمایت از کارآفرینی و تولید ثروت را از جمله برنامه های در دست اقدام این صندوق عنوان کرد.
نصرت اله ضرغام روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: درصدد هستیم مراکز نوآوری را با هدف اشتغال نخبگان، کارآفرینی و حمایت از پژوهش و فناوری و تولید ثروت، ایجاد کنیم.
وی افزود:اکنون در مرحله تدوین ساختار مراکز نوآوری هستیم و تا یک ماه آینده این ساختار را نهایی کرده و برای تصویب به مراجع قانونی ذیربط ارسال خواهیم کرد.
ضرغام درخصوص جزییات شکل گیری این مراکز نوآوری توضیح داد: مرکز نوآوری را در چندین سطح در صندوق حمایت از پژوهش و فناوری ایجاد می کنیم که در سطح اول، پژوهشگران یا صاحبان ایده خلاقانه ای قرار دارند که بتوانند منجر به تولید یک محصول جدید و درنهایت ثروت و اشتغال بشوند.
به گفته وی در ساختار مراکز نوآوری همچنین یک شرکت صنعتی که بخواهد یافته علمی و پژوهشی را در شرکت خودش تجاری کند و یک نفر به نام ˈمنتورˈ یا راهنما نیز قرار دارند.
منتور یا راهنما فردی است که هم با کارآفرینی آشناست، هم دانشگاهی است و در ضمن بازار کار را می شناسد و به عبارت دیگر، فردی است که همزمان به بازار، مسائل آکادمیک و کارآفرینی اشراف دارد.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران ادامه داد: در سطح دوم مراکز نوآوری، نودها یا بخش پشتیبانی هستند در سومین بخش نیز مراکز علمی و دانشگاهی و در بخش چهارم نیز شرکت های ریسک پذیر قرار خواهند گرفت که مجموع آنها برای تحقق اهداف اشتغال نخبگان، تولید علم و تبدیل آن به ثروت و تولید محصولات جدید و کارآفرینی تلاش خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از ایجاد مراکز نوآوری، آنها را به مراکز علمی واگذار می کنیم هرچند تا دو سه سال از آنها حمایت خواهیم کرد.
به گفته ضرغام، هر مرکز نوآوری می تواند در یکی از زمینه های تخصصی مختلف همانند نانوتکنولوژی، بایو تکنولوژی، هوافضا یا فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت داشته باشد.
وی شناسایی، پرورش و هدایت استعدادهای درخشان و نخبگان و همچنین ایجاد اشتغال متناسب با توان علمی و ذهنی آنها را از رویکردهای اساسی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران برشمرد.
ضرغام تصریح کرد: اگر برای نخبگان کار ایجاد کنیم قطعا از مهاجرت آنها جلوگیری می شود و آنها در کشور می مانند و با اندوخته علمی و توان ذهنی در خدمت توسعه ملی خواهند بود.
وی یادآور شد: در تدوین ساختار مراکز نوآوری کشور از مرکز نوآوری بنیاد علم آمریکا که اقدامی موفق بوده است الگوبرداری کرده ایم و به طور کلی اهداف و وظایفی که در صندوق حمایت از پژوهشگران تعریف کرده ایم و برنامه ها و اقداماتی که داریم با 70 درصد کارکرد بنیادهای علمی دنیا مطابقت دارد.
«صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران» به منظور رفاه محققان و سامان دهی مناسب برای تولید علم و فناوری و هم افزایی علم، تولید و ثروت و آماده سازی بستر اجرایی آن ها در جهت سوق دادن منافع تحقیقاتی و فناوری به مردم و در نهایت توسعه پایدار کشور شکل گرفته است.
طبق ماده یک اساسنامه، صندوق دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده و دارای یک هیات امنا، رییس صندوق و کمیته تخصصی است.
در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور پروژه های تحقیقاتی مورد حمایت قرار می گیرند که بر اساس نیازها و مزیت های کشور توصیف شده باشند.
منبع مورد استفاده در تعیین اولویت های تحقیقاتی کتاب چاپ شده در اولویت تحقیقاتی شورای پژوهشهای علمی وقت کشور است و کارگروه های تخصصی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور موظف هستند اولویت ها را در رشته های مختلف با شرایط زمانی تطبیق داده و استفاده کنند.
فراهم کردن زمینه تبادل اطلاعات پژوهشی، ایجاد ساختار و زمینه های مناسب جهت همکاریهای پژوهشی، بستر سازی مناسب جهت تولید و انتقال تکنولوژی، حمایت از ثبت اختراع و اکتشاف و نتایج پژوهش، کمک به گسترش مرزهای دانش و تولید علم، کمک به تجاری سازی نتایج پژوهش و تسهیل در بهره گیری جامعه از نتایج پژوهش از مهم ترین اهداف و رسالت های این صندوق حمایتی است.
علمی (4)**1055**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]