واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روز جهانی بیابانزدایی/ 30 درصد گستره سیستان و بلوچستان بیابانی است زاهدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: افزون بر پنج میلیون و 600 هزار هکتار معادل 30 درصد از مجموع گستره این استان را بیابان تشکیل می دهد.
ˈˈنبی یاریˈ روز سه شنبه به مناسبت 27 خرداد روز جهانی بیابانزدایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: سیستان و بلوچستان با گستره ای معادل 187 هزار و 502 کیلومتر مربع واقع در جنوب شرق کشور از جمله استان های بیابانی است که با خصوصیات زیادی همچون نزولات جوی اندک، درجه حرارت بالا، رطوبت نسبی اندک، پوشش گیاهی فقیر و میزان فرسایش آبی و بادی زیاد شناخته می شود.
وی اظهارداشت: بیابانزایی که تخریب سرزمین، کاهش توان تولید بیولوژیک اراضی و آسیب رسانی به سلامتی مردم را به همراه دارد از مهمترین چالش های سیستان و بلوچستان برای توسعه فضای سبز و بهبود شاخص های زیست محیطی محسوب می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خشکسالی های 15 ساله گذشته وسعت کانون های بحرانی را در سیستان و بلوچستان افزایش داده است اظهار داشت: وزش توفان های شن و گرد و خاک ناشی از خشکسالی ها خسارات زیادی به روستاها، زمین های کشاورزی و تاسیسات زیربنایی وارد کرده است.
یاری گفت: سیستان و بلوچستان دارای 28 کانون بحران فرسایش بادی با گستره حدود یک میلیون هکتار است که در سطح 16 شهرستان استان پراکنش دارد اما در این بین سه کانون بحرانی واقع در دشت سیستان به دلیل گستردگی و فعال بودن مهمتر بحساب می آیند.
وی افزود: عملیات تثبیت شن و بیابانزدایی در سطح سیستان و بلوچستان از سال 1348 شروع شده و همچنان ادامه دارد اما آنچه که در سال های گذشته مغفول مانده و باید مورد عنایت ویژه قرار گیرد تخصیص بهینه آب برای توسعه فعالیت های منابع طبیعی با رویکرد افزایش پوشش گیاهی در سطح وسیعی از اراضی ملی بویژه در کانون بحرانی برداشت ماسه های روان است.
وی گفت: با وجود شرایط اقلیمی و با توجه به وضعیت کانون های بحرانی فرسایش های منطقه عملیات بیابانزدایی از شاخص ترین فعالیت اداره کل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان بحساب می آید بطوری که بخش بیابانزدایی این اداره رتبه برتر عملیات اجرای مقابله با بیابانزدایی کشور را در شش سال متوالی به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: بر این اساس مناطق مهمی از جمله کانون بحرانی سیف آباد در شهرستان نیکشهر، کانون بحران شمال بمپور در شهرستان ایرانشهر، کانون بحران شندان در سیب و سوران و بخش قابل ملاحظه ای از کانون بحرانی نیانک در منطقه سیستان تثبیت شده است.
وی گفت: تاکنون در بیایان های سیستان و بلوچستان 65 هزار و 319 هکتار نهالکاری، 212 هزار و 745 هکتار بذرباشی و 30 هزار و 908 هکتار مالچ پاشی شده است و در نظر داریم تا پایان سالجاری طرح فرسایش بادی دشت سیستان، طرح جامع مقابله با بیابانزدایی ردیف ملی خاص و تثبیت شن های روان در ردیف استانی را در گستره های متنوع اجرا کنیم. ک/3
7307 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]