تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829979208




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علایم کمبود آهن در بدن


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: علایم کمبود آهن در بدن
کمبود آهن، يکي از شايع ترين مشکلاتي است که اغلب در زنان ديده مي شود. آهن براي توليد گلبول هاي قرمز حياتي است. گلبول هاي قرمز، نوعي پروتئين است که به انتقال اکسيژن در سراسر بدن کمک مي کند.
شفاف: کمبود آهن، يکي از شايع ترين مشکلاتي است که اغلب در زنان ديده مي شود. آهن براي توليد گلبول هاي قرمز حياتي است. گلبول هاي قرمز، نوعي پروتئين است که به انتقال اکسيژن در سراسر بدن کمک مي کند.

به علايم کمبود آهن که در ادامه مطلب به نقل از سايت «MSN»، آمده است توجه کنيد و در صورت داشتن اين علايم، به پزشک مراجعه کنيد.

احساس خستگي مفرط مي کنيد:يکي از شايع ترين علايم که به سختي مي توان علت اصلي آن را تشخيص داد، احساس خستگي مفرط است زيرا اغلب زنان زندگي پرمشغله اي دارند و در نتيجه احساس خستگي مي کنند.به گفته يک متخصص خون، خانم ها خستگي را بخشي از زندگي خود مي دانند؛ در حالي که کمبود آهن باعث مي شود اکسيژن کمتري به بافت ها برسد و بدن از انرژي که به آن نياز دارد، محروم مي شود. اگر خستگي طبيعي شما همراه با احساس ضعف و بي قراري است و نمي توانيد روي کارها تمرکز کنيد، اين امر مي تواند نشانه کمبود آهن باشد.

خونريزي شديد هنگام قاعدگي:به گفته يک متخصص زنان، علت عمده کمبود خون در زنان خونريزي شديد است. با وجود از دست دادن ميزان زياد خون، تقريبا فقط نصف آن در بدن جايگزين مي شود و اين روند هر ماه ادامه دارد.

پريدگي رنگ:گلبول هاي قرمز، رنگ قرمز به خون مي دهد و کمبود پروتئين باعث رنگ پريدگي چهره مي شود. رنگ پريدگي چهره، داخل لب، لثه و پلک ها نشانه کمبود آهن است.

کمبود نفس:اگر ميزان اکسيژني که به بدن مي رسد، پايين باشد، هرچه قدر هم عميق نفس بکشيد، دچار کمبود نفس خواهيد شد. اگر در انجام کارهاي معمولي از جمله بالا رفتن از پله، ورزش کردن و ... نفس کم مي آوريد، بدانيد که دچار کمبود آهن شده ايد.

تپش قلب:قلبي که از آن زياد کار کشيده شده است، در معرض مشکلاتي از جمله ضربان نامنظم، صداي غيرعادي، بزرگ شدن و حتي سکته است. براي رسيدن به آن مرحله، فرد بايد براي مدتي دچار کمبود آهن باشد.

سندروم بي قراري پا:تقريبا ۱۵درصد از افرادي که دچار اين سندروم هستند، با کمبود آهن مواجهند. هرچه ميزان آهن پايين باشد، علايم بدتر است.

سردرد: به علت کمبود آهن ميزان اکسيژني که به مغز مي رسد از حد معمول کمتر است و در نتيجه رگ هاي مغز متورم و فرد دچار سردرد مي شود.

هوس خوردن خاک و يخ:هوس خوردن مواد غيرخوراکي مي تواند نشانه کمبود آهن باشد. برخي زنان وسوسه مي شوند گچ، خاک و خاک رس بخورند اما اغلب زنان ترجيح مي دهند يخ بخورند.

بدون دليل دچار اضطراب مي شويد:کمبود اکسيژن سيستم سمپاتيک عصبي راتحريک مي کند. از آن جا که کمبود آهن مي تواند ضربان قلب را بالا ببرد، فرد در حالي که دليلي براي اضطراب ندارد، حس مي کند در وضعيت فرار يا مبارزه قرار دارد.

ريزش مو داريد:کمبود آهن در مرحله پيشرفته باعث ريزش مو مي شود. براي بدن حمايت از عملکرد حياتي اهميت بيشتري دارد تا حفظ مو. اما بدانيد ريزش ۱۰۰تار مو در روز امري معمول است.

گياه خواري مي کنيد:آهن هاي حيواني و گياهي ساختمان متفاوتي دارند، آهن «هم» که در گوشت قرمز، مرغ و ماهي موجود است نسبت به آهن بدون «هم» در گياهان، ۲ تا ۳برابر موثرتر است.

مي توانيد با برنامه ريزي صحيح و دقيق، آهن موردنياز بدن را تأمين کنيد. سبزي هاي داراي برگ هاي سبز پررنگ و غلات سبوس دار غني از آهن است. اين مواد را با موادغذايي غني از ويتامين C مانند فلفل دلمه اي، ميوه توتي و کلم بروکلي ترکيب کنيد.

کم کاري تيروئيد داريد:کمبود آهن، عملکرد تيروئيد را کند مي کند. کم کاري تيروئيد که از هر ۱۰نفر در ۶نفر ديده مي شود، توسط بيمار تشخيص داده نمي شود. بنابراين اگر دچار کمبود انرژي هستيد، اضافه وزن داريد يا دماي بدنتان پايين است، بهتر است به پزشک مراجعه کنيد.

باردار هستيد:اغلب مي شنويم که زنان باردار بايد اسيدفوليک استفاده کنند اما جنين علاوه بر اسيدفوليک به آهن نيز نياز دارد و در صورت احساس کمبود، جنين از ذخيره بدن مادر استفاده مي کند. در زمان زايمان هم خون زيادي از دست مي رود و ميزان آهن بدن پايين مي آيد. اگر چندقلو باردار هستيد، بارداري پشت سر هم داشته ايد يا به علت تهوع صبحگاهي بالا مي آوريد، مصرف آهن خود را افزايش دهيد.

ظاهر زبان کمي عجيب است:علاوه بر کم رنگ شدن زبان، پايين بودن آهن مي تواند ميزان «مايوگلوبين» نوعي پروتئين در گلبول هاي قرمز را کاهش دهد.

دچار بيماري سيلياک يا التهاب روده هستيد:اگر هم آهن کافي از طريق موادغذايي دريافت مي کنيد، اين دو بيماري مي تواند در جذب موادمغذي از جمله آهن اختلال ايجاد کند. اين امر باعث ملتهب شدن و آسيب ديدن سيستم گوارشي مي شود. براي رفع اين مشکل به پزشک مراجعه کنيد.

چگونه آهن بيشتري دريافت کنيم؟

نياز روزانه به آهن در زنان ۱۹ تا ۵۰ساله ۱۸ميلي گرم است. اما در صورت باردار بودن به ۲۷ميلي گرم نياز دارند. زنان در دوره شيردهي به تنها ۹ميلي گرم آهن اضافه در روز نياز دارند. اما شديد بودن خونريزي مي تواند اين ميزان را تغيير دهد. زنان بالاي ۵۰سال که يائسه شده اند، به تنها ۸ميلي گرم آهن نياز دارند. يک وعده عدس، اسفناج، گوشت، گوشت مرغ، مغز ميوه، نخود، مي تواند چند ميلي گرم آهن موردنياز بدن را تأمين کند. مصرف زياد آهن نيز مي تواند به اعضاي داخل بدن آسيب برساند و احتمال خطر بروز ديابت، حمله قلبي و سرطان به ويژه در افراد مسن افزايش مي يابد.

منبع:روزنامه خراسان




تاریخ انتشار: 26 خرداد 1393 - 15:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن