تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829735884




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر نفت احمدی نژاد: بنزین پتروشیمی آلوده نیست؛ باید از دولت قبلی تشکر کرد /اغلب ادعاهای مطرح شده درباره بنزین سیاسی بود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
وزیر نفت احمدی نژاد: بنزین پتروشیمی آلوده نیست؛ باید از دولت قبلی تشکر کرد /اغلب ادعاهای مطرح شده درباره بنزین سیاسی بود

وزیر نفت احمدی نژاد: بنزین پتروشیمی آلوده نیست؛ باید از دولت قبلی تشکر کرد /اغلب ادعاهای مطرح شده درباره بنزین سیاسی بود
رئیس کمیسیون انرژی با بیان اینکه 4 سوال اساسی از وزارت نفت شد، اضافه کرد: سوال اول اینکه درباره کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه‌هایی که قدیمی هستند و بازسازی نشده‌اند توضیح دهند.

به گزارش نامه نیوز، سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد و نماینده فعلی مجلس در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: به خاطر استرس شدیدی که درباره بنزین پتروشیمی به جامعه وارد کرده بودند و متاسفانه در زمانی که طبق فرمایشات آقای رئیس‌جمهور باید به جامعه و بازار آرامش داده شود یک موج ناامنی از داخل دولت به جامعه تزریق شده بود، کمیسیون انرژی تصمیم گرفت وارد این مسئله شده و ببیند اصل و واقعیت موضوع چیست.

وی افزود: دیروز یک جلسه سه ساعته داشتیم که از پالایش و پخش، محیط زیست، استاندارد، بازرسی کل کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و مراکز تحقیقاتی بخش خصوصی که مستنداتی در این زمینه داشتند دعوت شده بود، یعنی تقریبا تمام افرادی که در این مدت صحبت، اقدام یا مطالعاتی داشته‌اند در کمیسیون انرژی دعوت شدند و موضوع کاملا مورد کنکاش و مداقه قرار گرفت.

*4 سؤال کمیسیون انرژی از وزارت نفت درباره کیفیت بنزین

رئیس کمیسیون انرژی با بیان اینکه 4 سوال اساسی از وزارت نفت شد، اضافه کرد: سوال اول اینکه درباره کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه‌هایی که قدیمی هستند و بازسازی نشده‌اند توضیح دهند؛ دوم اینکه درباره کیفیت فرآورده پالایشگاه‌هایی که بازسازی شده و به سطح یورو 4 و یورو 5 رسیده است، سوم کیفیت فرآورده‌هایی که از پتروشیمی‌ها به دست می‌اید و همینطور کیفیت بنزین وارداتی توضیح دهند.

وی ادامه داد: مدیران قبلی پالایش و پخش را هم دعوت کردیم تا اطلاعات درباره بنزین و به خصوص نفت گاز تکمیل شود و جمع‌بندی کمیسیون به این ترتیب بود که موضوعات اصلی تعیین کننده کیفیت بنزین، آروماتیک، اکتان، گوگرد هستند که استاندارد یورو 4 بنزین را تا 1 درصد، آروماتیک را تا 35 درصد، گوگرد را تا ppm50 و اکتان را بالای 95 تعیین کرده است.

میرکاظمی افزود: آنچه در گذشته و در دوره اصلاحات انجام شده استاندارد یورو 2 را ملاک می‌دانسته‌اند و مثلا «بنزن» را تا 4.5 درصد هم قبول داشته‌اند و ابلاغیه این مطلب در کمیسیون وجود دارد و محیط زیست هم هیچ ایرادی نمی‌گرفته است.

وی توضیح داد: مصرف بنزین امروز کشور 70 میلیون لیتر است که 61 میلیون لیتر آن در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود، از این 61 میلیون لیتر 17 میلیون لیتر در دولت دهم به کیفیت یورو 4 ارتقا یافته است و دیگر پروژه‌های ارتقای کیفیت هم قبلا تعریف و اجرا شده‌اند که به تدریج هرچه جلوتر می‌رویم وارد مدار تولید می‌شوند.

*اگر بازسازی پالایشگاه‌ها به جای دولت دهم در دولت اصلاحات آغاز می‌شد سوخت کشور امروز پاک بود

وی تصریح کرد: اگر این بازسازی‌ها قبل از دولت قبل به خصوص در دوره اصلاحات انجام شده بود و به استاندارد یورو 2 اکتفا نمی‌کردند و بنزین محتوی 4.5 درصد «بنزن» و گوگرد 350 تا 400 ppm توزیع نمی‌کردند امروز فرآورده‌های کشور کاملا پاک بود کمااینکه گازوئیل با 10 هزار ppm گوگرد تولید می‌شده و الان هم توزیع می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه 6 میلیون لیتر بنزین از پتروشیمی‌ها دریافت کرده‌اند که با 61 میلیون لیتر پالایشگاه‌ها به 67 میلیون لیتر می‌رسد، گفت: تا مصرف 70 میلیون لیتری 3 میلیون لیتر کسری دارند و باید وارد کنند و البته در سال گذشته مصرف تقریبا معادل تولید بود و مشکل چندانی نداشتند.

وی اظهار داشت: جمع‌بندی‌ ما بر اساس اطلاعات ارائه شده به کمیسیون آن بود که بنزین دریافتی از پتروشیمی‌ها اکتان بالای 95 دارد و تا 104 هم رسیده است، «بنزن» آن به خصوص در پتروشیمی نوری که بخش اعظم بنزین پتروشیمی را تولید می‌کند زیر 2 درصد است و گوگرد آن هم تقریبا 50 ppm است و مشکلی نداشته است.

*حساسیت ایجاد شده روی بنزین پتروشیمی بیجا بود/آلایندگی بنزین پتروشیمی مشابه بنزین پالایشگاه‌های داخلی

وی اضافه کرد: نکته مهم در بحث‌های کمیسیون این بود که به جز 17 میلیون لیتر بنزین یورو 4 که «بنزن» آن زیر 1 درصد است، «بنزن» در بنزین بقیه پالایشگاه‌ها به طور متوسط حدود 2 درصد است؛ یعنی پالایشگاه‌هایی که بازسازی آنها به پایان نرسیده، درصد بنزنی مشابه درصد بنزن پتروشیمی‌ها دارند.

میرکاظمی تصریح کرد: بنابراین حساسیت ایجاد شده روی بنزین پتروشیمی‌ها بیجا بود چرا که اگر بحث سلامت مردم مطرح است در بخش اعظم بنزین پالایشگاه‌ها یعنی فاصله 61 میلیون لیتر تا 17 میلیون لیتر درصد بنزن استاندارد نیست و با یورو 4 همخوانی ندارد.

وی با بیان اینکه در مورد گازوئیل هم پالایشگاه‌های معمولی بین 5 تا 10 هزار ppm گوگرد دارد که آلایندگی وحشتناکی ایجاد می‌کند، گفت: تاکید کمیسیون این بود که بازسازی‌ها زودتر انجام شود و فرصت‌سوزی‌های دولت‌های قبل از دولت قبل یعنی دولت‌های هفتم و هشتم باید مورد رسیدگی قرار بگیرد که با چه دلیلی واردکننده بنزین شدند و کیفیت فرآورده‌ها را هم افزایش ندادند.

*آقایان بابت توزیع بنزین یورو 4 باید از دولت قبل تشکر کنند

وی افزود: در ابتدای دولت اصلاحات واردات بنزین نداشتیم اما وقتی دولت را تحویل دادند 25 میلیون لیتر واردات داشتیم و باید سوال شود در آن زمان که تحریم هم نبودیم چرا بازسازی و افزایش کیفیت فرآورده‌ها انجام نشد.

رئیس کمیسیون انرژی تاکید کرد: آقایان امروز باید از دولت قبل تشکر کنند که همت کرد و بازسازی پالایشگاه‌ها را آغاز کرد که امروز آقایان یکی یکی از آنها بهره‌برداری می‌کنند و اعلام می‌کنند در تهران و دیگر شهرها بنزین یورو 4 توزیع می‌کنند و باید قدرشناس باشند که سرمایه‌گذاری قابل توجهی در دولت قبل به خصوص در دولت دهم در پالایشگاه‌ها انجام شد.

*محیط زیست چطور بدون آزمایش درباره آلایندگی بنزین اظهار نظر کرده است؟/بنزین وارداتی حتی یورو 2 هم نبوده است

وی در ادامه گفت: نکته مهم دیگر جلسه کمیسیون آن بود که محیط زیست و استاندارد هیچ گونه آزمایشی روی بنزین‌ها انجام نداده‌اند و اعضای کمیسیون به اتفاق آقایان را مورد سوال قرار دادند که وقتی نمونه نگرفته‌اید چطور درباره آلایندگی بنزین پتروشیمی‌ اظهار‌نظر کرده‌اید یعنی استاندارد و محیط زیست اصلا هیچ نمونه‌ای نگرفته بودند و می‌گفتند ما تجهیزات نداریم که به آنها گفتیم می‌توانید از تجهیزات خود نفت یا دانشگاه‌ها استفاده کنید.

میرکاظمی اضافه کرد: نکته دیگر آن بود که بنزین وارداتی بر اساس گزارش مدیران سابق پالایش و پخش حتی یورو 2 هم نبوده است و از یورو 2 آلاینده‌تر بوده است اما وقتی از استاندارد و محیط زیست پرسیدیم گفتند، مسئولیتی درباره بنزین نداریم.

وی تصریح کرد: همان جا کمیسیون اعلام کرد اگر قرار باشد بنزین وارد شود همانطور که وزارت نفت قول داده باید یورو 4 باشد و در ثانی استاندارد مکلف به نمونه‌گیری و اعلام نتایج آن در کشور است.

وی افزود: محیط زیست نیز مکلف به نمونه‌گیری است و اگر این کار را نکنند در اجرای ماموریت خود کوتاهی کرده‌اند و در عین حال اگر شرح وظایف سازمان استاندارد را بخوانید گفته شده که هر نوع وارداتی باید به تائید استاندارد برسد.

رئیس کمیسیون انرژی اظهار داشت: این نهادها ماموریت پیدا کردند این کار را انجام دهند و از این به بعد نمی‌توانند بگویند ما مسئولیتی نداریم، از آنها پرسیدیم چطور مصاحبه می‌کنند در حالی که می‌گویند مسئولیتی در این حوزه ندارند؟

*محیط‌زیست چرا روی آلایندگی شدید گازوئیل حساسیت ندارد؟

وی ادامه داد: نکته دیگر مورد اشاره آن بود که اگر سلامتی مردم مهم است مسئولان محیط زیست روی گازوئیل توزیعی در کشور حساسیتی ندارند چنانکه رسما اعلام شده دلیل اصلی آلایندگی در کشور نفت گاز است و سهم آن در آلایندگی قطعا از بنزین بیشتر است.

وی با تاکید بر اینکه نوع برخورد محیط زیست این برداشت را تقویت می‌کند که یک کار سیاسی در حال انجام است، اضافه کرد: نظر بعضی آقایان هم این بود که وقتی افراد سیاسی به مسئولیت محیط زیست یا نفت گمارده می‌شوند کارها را سیاسی می‌کنند و این به نظر ما درست نیست.

میرکاظمی تصریح کرد: وقتی 6 میلیون لیتر از 70 میلیون لیتر مصرف را اینگونه داغ و بزرگ می‌کنیم و اطلاعاتی به جامعه می‌‌دهیم که درست نیست و واقعیت را نمی‌گوییم یا تنها بخشی از اطلاعات را می‌دهیم و بخشی را کتمان می‌کنیم و بخشی را هم که می‌دهیم در آن اغراق و مبالغه می کنیم وظیفه کمیسیون انرژی مجلس ورود به این مسئله بود و بررسی کمیسیون انرژی مجلس نشان داد بنزین تولیدی پتروشیمی نوری که عمده‌ بنزین پتروشیمی را تولید می‌کند محتوی بنزن 2 درصد و معادل پالایشگاه‌های قدیمی کشور است که بازسازی نشده‌اند، اما سایر مشخصات آن مناسب بود و قابل استفاده به عنوان اکتان افزا است؛ کما‌اینکه این بنزین‌ با دیگر بخش‌ها مخلوط می‌شود و بعد از اختلاط باید از آن نمونه‌گیری کرد چرا که این بنزین مستقیما مصرف نمی‌شود.

*اغلب ادعاهای مطرح شده درباره بنزین سیاسی بود

وی با بیان اینکه این بررسی نشان داد بسیاری از ادعاهای مطرح شده غیرکارشناسی و بیشتر سیاسی و تبلیغاتی است، اضافه کرد: جمع‌بندی ما این بود که اگر وزارت نفت به هر دلیلی می‌خواهد بنزین وارد کند، چرا در جامعه التهاب ایجاد می‌کند و اخباری را منتشر می‌کند که واقعیت ندارد و اگر محیط زیست نگران سلامتی مردم است چرا روی گازوئیل که آلایندگی به مراتب بالاتری دارد حساس نمی‌شود یا روی فاصله 61 میلیون لیتر و 17 میلیون لیتر که بنزین پالایشگاه‌های قدیمی است و در مواردی حتی یورو 2 هم نیست حساسیت نشان نمی‌دهد؟ و نکته مهم‌تر آنکه وقتی محیط زیست نمونه نگرفته است چگونه درباره آن اظهار‌نظر می‌کند؟

وی تاکید کرد: توصیه ما این بود که باید آرامش را به جامعه برگردانند، التهاب ایجاد نکنند، اطلاعات خلاف واقع ندهند و اگر روزی تحریم به جایی رسید که نتوانستند 10 میلیون لیتر بنزین ووارد کنند روی آن را داشته باشند که دوباره از پتروشیمی‌ها کمک بگیرند.

رئیس کمیسیون انرژی اضافه کرد: به آقایان هم گفته شد اگر می خواهید بنزین وارد کنید ضرورتی نداشت که تولید بنزین پتروشیمی را که یک کار جهادی بود تخریب کنید.

*در شرایط تحریم حتی دوستانمان هم به ما بنزین نمی‌فروختند

وی ادامه داد: می‌دانید که در ابتدای دولت دهم تولید بنزین 44 میلیون لیتر بود و متاسفانه کیفیت پایینی داشت و 22 میلیون لیتر بنزین وارد می‌شد تا با اختلاط با بنزین داخلی آن را به سطح استاندارد قابل مصرف برساند اما واردات 22 میلیون لیتر به صفر رسید و حتی کشورهایی که با ما دوست بودند مانند چین و ونزوئلا و ترکیه یک لیتر بنزین به ما نمی‌فروختند چون آمریکا آنها را تهدید کرده بود که اگر به ایران بفروشید اجازه فروش بقیه بنزین را به شما نمی‌دهم و کشتی‌هایی که به سمت ایران برود را هم توقیف می‌کنم.

وزیر اسبق نفت تصریح کرد: تولید بنزین پتروشیمی به صورت جهادی در آن شرایط انجام شد و مقام معظم رهبری دوبار در سخنرانی‌ها از این کار ارزنده و شایسته تقدیر کردند اما عده‌ای افراد سیاسی با دادن اطلاعات غلط به جامعه نباید این کار را تخریب کنند.

وی اضافه کرد: متاسفانه بعضی دیگر از مسئولان هم بدون گرفتن اطلاعات کامل به این مسئله دامن زدند اما وقتی با آنها صحبت شد متوجه شدند اطلاعات غلطی به آنها منتقل شده است؛ ما هم گزارش و مستندات را در کمیسیون ضبط و نگهداری می‌کنیم و هر جا لازم باشد آن را در اختیار مسئولان و رسانه‌ها خواهیم گذاشت.

وی تاکید کرد: توصیه ما این است همانطور که آقای رئیس‌جمهور مرتب توصیه به آرامش می‌کنند، افراد سیاسی که در مسند دولتی قرار گرفته‌اند کار سیاسی نکنند و به فعالیت تخصصی بپردازند.

*دولت را بدون واردات بنزین تحویل گرفتند و با واردات 25 میلیون لیتر تحویل دادند/بنزین ابزار پیروزی اوباما شده بود

میرکاظمی ادامه داد: اگر امروز آقایان میراث خوار دولت قبل هستند و بنزین یورو 4 توزیع می‌کنند باید از زحمات گذشتگان قدردانی کنند و ابراز تاسف کنند از 8 سالی که فرصت‌سوزی کردند و به کیفیت و کمیت تولید بنزین حتی دست هم نزدند و دولت را بدون واردات بنزین تحویل گرفتند و با واردات 25 میلیون لیتر در روز تحویل دادند.

وی تصریح کرد: کشور را به نقطه‌ای رساندند که در سال 88 تحریم بنزین تبدیل به ابزار پیروزی برای اوباما و وزیر خارجه‌اش شده بود و چندین بار صراحتا گفتند با تحریم بنزین ایران را به پای میز مذاکره می‌کشانند اما امروز افراد سیاسی می‌خواهند آن کار جهادی را لجن‌مال کنند.

*ارائه اطلاعات دروغ درباره بنزین ادامه پیدا کند تحقیق و تفحص را آغاز می‌کنیم

رئیس کمیسیون انرژی تاکید کرد: اگر ارائه اطلاعات دروغ ادامه پیدا کند با تشکیل کمیته‌ای در مجلس بحث تحقیق و تفحص در عملکرد 20 ساله پالایش و پخش را آغاز می‌کنیم و به مردم گزارش می‌دهیم در کدام مقطع چه کسانی کوتاهی کردند و مسببان اصلی مشکلات کشور در فرآورده‌های نفتی چه کسانی هستند تا امروز هم کسانی میراث‌خوار دولت قبل شوند و همزمان در موضع طلبکار هم بنشینند و اطلاعات خلاف واقع به مردم ارائه کنند.

وی اظهار داشت: چنین کاری قطعا منطقی نیست و اگر می خواهند بنزین وارد کنند صراحتا به مردم بگویند و دلیل اقتصادی برای آن بیاورند؛ سیاسی کردن این مسئله نشأت گرفته از ذهن‌های سیاسی است که بر مسند نهادهای تخصصی در نفت و محیط زیست تکیه زده‌اند.

وی ادامه داد: به آنها تذکر جدی می‌دهیم که دست از سیاسی‌کاری بردارند و منافع ملی را به صورت ریشه‌ای و اصولی و تخصصی و کارشناسی و نه سیاسی دنبال کنند.

میرکاظمی گفت: این سوال هم مطرح است که آیا برای واردات بنزین به قانون نیاز دارند یا نه چرا که بهای پرداختی به پتروشیمی‌ها از محل تولید بوده و بخشی نیز به صورت تحویل مواد اولیه به آنها تسویه حساب شده است اما برای واردات باید بخشی از پول صادرات را بردارند چنانکه معادل 6 میلیون لیتر بنزین پتروشیمی‌ها به آنها سوخت و مواد اولیه تحویل می‌دادند اما واردات باید از محل پول صادرات انجام شود.

وی اضافه کرد: کمیسیون نامه‌ای تنظیم کرده و از معاونت قوانین مجلس درباره این مجوز سوال پرسیده است.

وی در پایان گفت: کمیسیون انرژی از دولتی‌ها خواست مستندات خود را ارائه کنند و در جلسه بعد هم مسئولان دستگاه‌ها به جای کارشناسان حضور پیدا کنند تا به جمع‌بندی برسیم.




1393/3/5





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن