واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
پنج تصور غلط درباره پدر بودن! اگر شما تازه پدر شده اید و یا منتظر تولد فرزندتان هستید شاید تصورات كمی از پدر بودن داشته باشید. این تصورات از تجربیات شما با پدرتان و توقعاتی كه جامعه از یك پدر دارد منشا میگیرد.
متاسفانه تعداد كمی منابع برای كمك به مردان امدهاند تا نظریه هایشان را عنوان كنند و یا داستانهای عمومی را بیازمایند. با این وجود شما هر چه بیشتر توقعات نگفته پدر بودن را میفهمید و بررسی میكنید شانس بیشتری دارید تا والدینی شوید كه انتظارش را دارید.
شاید بزرگترین تصور غلط این باشد كه تنها یك تعریف برای پدر خوب وجود دارد. شما نظریه شخصی خودتان را كه معتقدید پدر بودن یعنی مواجه شدن با نیازهای خود و دیگر اعضای خانواده پیش بگیرید. در اینجا پنج تصور عمومی وجود دارد:
تصور1: فقط احساسات مادران مهم است
همسرشما از تغییرات جسمانی دوران بارداری شگفت زده میشود و توجه به جریان تولد باعث میشود كه بفهمی مادر تنها كسی است كه احساساتش مهم است. نگرانی شما در مورد سلامت جسمی و روحی مادر در این زمان و درمدت زمان بعد از زایمان و همچنین احساسات شخصی خودتان مهم است.
صحبت هیجان انگیز درباره پدر شدن برای كسی كه منتظر تولد فرزندش است امری ساده است. بسیار دشوار است كه نظر یكسان درباره دو احساس مهم و اجتناب ناپذیر ترس و تصورداد. ایا من هنگام تولد فرزندم ضعیف خواهم بود؟ ایا در كار دكتر مشكلی پیش خواهد امد؟ روابط من و همسرم چه تفاوتی پیدا خواهد كرد؟ ایا من میتوانم روال عادی زندگی را در پیش گرفته و پدری كه میخواهم باشم؟
همسر شما نیاز دارد كه احساسات شما را بشنود و شما نیاز دارید كه احساساتتان را بیان كنید. بعضی از مردان ترس از بارداری همسر و پدر شدن را پنهان میكنند زیرا نمیخواهند نگرانیهای همسرشان را بیشتر كنند. از تحت فشار بودن او نترسید. بیشتر زنان چنین عكس العملی را درك میكنند و میدانند پدر شدن باعث ایجاد نوعی تردید در مردان میشود. سهیم كردن همسر یا شریك زندگیتان در دلهره ای كه دارید باعث نزدیكتر شدن شما به یكدیگر میشود. شما همچنین میتوانید به سراغ پدرانی بروید كه تازه صاحب فرزند شدهاند یا كتابی در مورد پدر شدن مطالعه كنید یا در كلاسها یا گروههایی برای غلبه بر ترس از پدر شدن شركت كنید. به خودتان اجازه دهید تا هم احساساتتان را از اسیب پذیری و هم از هیجان بیان كنید. با بیان نگرانی و احساسات خود در طول دوران بارداری همسرتان و قبل از زایمان شما با باور غلط فقط احساسات همسرتان مهم است مقابله میكنید و پایه و اساس یك پدر مؤثر بودن را گسترش میدهید.
تصور2: نوزادان تازه متولد شده نیازی به وجود پدران خود ندارند.
وابستگی شدید بین همسرتان و نوزاد به خصوص اگر به او شیر میدهد میتواند برای شما تعجب اور باشد كه ایا فرزند شما نیازی به شما دارد یا نه. شما یك شخص بسیار مهم در زندگی او هستید و بودن با شما مایه راحتی و ارامش برای او است. برای نزدیك شدن به فرزندتان او را بغل كنید به پشتتان سوار كنید و برای او صدا در بیاورید اما صبر كنید تا شكمش سیر شود در این صورت تمام توجهش را جلب خواهید كرد. گرفتن او بعد از غذا به همسرتان نیز این فرصت را میدهد تا انرژی از دست رفته بعد از شیر دادن را جبران كند. شما میتوانید در غذا دادن به فرزندتان به همسرتان كمك كنید. وقتی همسرتان شیر در شیشه میریزد یا وقتی كه تصمیم میگیرید مكمل غذایی بدهید یا دستور غذایی را جایگزین شیر مادر كنید. و یا میتوانید با مشاركت در كارهای خانه با همسرتان به طور غیر مستقیم به فرزندتان كمك كنید. كم كردن حجم كار همسرتان باعث میشود كه او زمان بیشتری را در اختیار فرزندتان باشد. به خاطر داشته باشید كه شما یك تفاوت كلی پیدا كردهاید.
تصور3: مردان جوان نمیدانند چگونه از كودكان خردسال مراقبت كنند.
این یك دروغ بزرگ است كه پدران را از داشتن رابطه نزدیك با فرزندانشان دور میكند و باعث ایجاد نگرانی بیش از اندازه مادرانی میشود كه بیم این دارند كه مردان توانایی نگهداری از بچه ها را ندارند. حتی دكتر اسپاك متخصص اطفال و نویسنده در اخرین كتاب خود به این نكته اشاره كرده كه مردان موضوع بحث " ناشی بودن " پیرامون كودكان هستند. ایشان در ویرایشهای بعدی نظر خود را تغییر دادند و شما هم باید این كار را بكنید. ما میدانیم كه پدر اكنون میتواند اولین پشتیبان كودك باشد. پدر و مادر بودن چیزی است كه هر كسی از والدین خود میاموزد. اگر شما برای فرزند خود وقت بگذارید نسبت به نیازهای او حساس خواهید شد. برای رسیدن به این منظور گاهی وقتها از همسرتان بخواهید كه از اتاق خارج شود یا وظیفه بچه داری را به تنهایی به عهده بگیرید. اجازه دهید تا همسرتان بفهمد شما توانایی انجام كارها را دارید.
تصور4: مردانی كه كودكان خود را كانون توجه قرار میدهند نمیتوانند در محیط كار با ان كنار بیایند.
مردان كار را مهمترین
دوشنبه 5 خرداد 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]