واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایجاد مرکز تخصصی ملی بین المللی ویژه آموزش های تخصصی در کامستس تصویب شد تهران - ایرنا - قائم مقام رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در اموربین الملل گفت: یکی از پیشنهادهای ایران به کمیسیون علوم و فناوری برای توسعه پایدار کشورهای جنوب (کامستس) ایجاد یک مرکز تخصصی ملی بین المللی ویژه آموزش های تخصصی در ایران بود که مورد موافقت قرار گرفت.
هفدهمین نشست شورای هماهنگی کمیسیون علوم و فناوری برای توسعه پایدار در جنوب COMSATS دوشنبه ( 29 اردیبهشت ماه ) به میزبانی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران آغاز شد و شب گذشته به کار خود پایان داد.
این نشست هر ساله در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود و تصمیمات سال گذشته مورد بررسی قرار می گیرد و برنامه های سال آینده نشست هم مطرح می شود.
محمود مولانژاد روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: کشورهای اروپایی، مرکزی برای آموزش های تخصصی دارند اما چنین مرکزی در منطقه ما وجود ندارد از این رو ایران پیشنهاد داد این مرکز در کشور ایجاد شود که مورد موافقت اعضای کامستس قرار گرفت.
وی تاکید کرد: این مرکز می تواند به عنوان یک ساختار مرجع در منطقه عمل کند و در زمینه فناوری های جدید و برتر آموزش های تخصصی ارایه دهد، ایران قادر است در این زمینه به کشورهای در حال توسعه در این مرکز آموزش های تخصصی ارایه دهد.
مولانژاد ادامه داد: پیشنهاد ما در این خصوص که این مرکز مورد حمایت سازمان های بین المللی از جمله کامستس قرار گیرد مورد موافقت اعضای این سازمان قرار گرفت و قرار شد که ایران کار را آغاز سایر اعضا در ادامه همکاری کنند.
وی افزود: همچنین ایران پیشنهاد ایجاد کارگروه انرژی های نو را در این نشست مطرح کرد که بعد از بررسی این پیشنهاد هم مورد موافقت قرار گرفت و مصوب شد و بر این اساس اعلام آمادگی کردیم تا یک دوره آموزشی در بحث پیل های سوختی برگزار کنیم.
قائم مقام رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در اموربین الملل گفت: همچنین تونس پیشنهاد عضویت خود در کمیسیون علوم و فناوری برای توسعه پایدار کشورهای جنوب (کامستس) را مطرح کرد و اعضا هم با عضویت تونس موافقت کردند.
وی اظهارداشت: همچنین دو کشور سری لانکا و بنگلادش پیشنهاد کردند که نشست سال آینده کامستس در کشور آنها برگزار شود که بعد از بررسی قرار شد در کشور سری لانکا برگزار شود.
مولانژاد گفت: در نشست سال گذشته کامستس پذیرش بورسیه در مرحله دکترا از سوی ایران مطرح شده بود که امسال کشور پاکستان درخواست کرد تا پنج نفر از این کشور به ایران بورسیه شوند که این مساله در دست بررسی است.
مراسم افتتاحیه هفدهمین نشست شورای هماهنگی کامستس دوشنبه ( 29 اردیبهشت ماه ) با حضور ˈ احمد اکبریˈ معاون وزیرعلوم و رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، ˈ حسین سالار آملیˈ قائم مقام وزیرعلوم در امور بین الملل، ˈ امتنان الهی قریشیˈ دبیرکل کامستس، محققان ، روسای سازمان ها و مراکز عضو کامستس از 16 کشور دنیا در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد و شب گذشته به کار خود پایان داد.
کامستس در سال 1994 تاسیس شده و 21 کشور از سه قاره آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در آن عضویت دارند و مقر آن در کشور پاکستان واقع شده است.
از جمله اهداف کامستس می توان به مواردی همچون تسهیل در انتقال فناوری هایی با کیفیت مطلوب به کشورهای عضو، جلب توجه کشورهای در حال توسعه نسبت به ضرورت تمرکز علم و فناوری در روند توسعه و ترغیب به کوشش سازمان برای به کارگیری منابع جنوب در خدمت کشورهای جنوب، حمایت های سیاسی و مالی از ابتکارهای مشترک جدید به عنوان عامل افزایش ظرفیت های علمی وفناوری بومی درجهت راهبری علمی توسعه پایدار در کشورهای جنوب اشاره کرد.
هفدهمین نشست شورای هماهنگی کمیسیون علوم و فناوری برای توسعه پایدار در جنوب با حضور 40 نفر از محققان و روسای سازمان ها و مراکز عضو کامستس از کشورهای برزیل، بنگلادش، چین، جامائیکا، نیجریه، پاکستان، سریلانکا، سودان، سوریه، سنگال، ترکیه، تانزانیا، تونس، کلمبیا، غنا و اردن در محل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
علمی ( 4 ) **9014**1647
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]