تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 9 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1857640413




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موزه‌ها خاك مي‌خورند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر : ۱۳۹۳/۳/۱ – گروه گردشگری، عاطفه نبوی*: در گزارشی که طی هفته اخیر در همین صفحه و به مناسبت هفته موزه و میراث فرهنگی منتشر شد، به همراه کارشناسان این حوزه درصدد شناخت مشکلات موزه‌ها و دلایل عدم رونق آن برآمدیم. در کنار تمام ضعف‌های دیگر که به آنها اشاره شد، در جایی که موزه و موزه داری با گردشگری پیوند می‌خورد کارشناسان اظهار کردند که یکی از دلایل کم فروغ و مغفول ماندن موزه‌ها این است که اساسا در پکیج برنامه تورهای ورودی، جایی به موزه‌ها اختصاص داده نمی‌شود و چنان‌که باید معرفی و بازاریابی نمی‌شوند. حالا در این گزارش از چند تن از فعالان حوزه خصوصی گردشگری در این‌باره پرسیدیم، که آیا برنامه بازدید از موزه‌ها در برنامه‌های آنها جای دارد یا خیر؟ بازاریابی در این حوزه انجام می‌شود؟ موزه‌های موجود، به لحاظ محتوا و خدمات نظر بازدیدکنندگان را تامین می‌کند؟
انصراف گردشگر به خاطر سرویس‌ بهداشتی؟
محمد حسن کرمانی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، در این باره به «دنیای‌اقتصاد» گفت: موزه‌ها یکی از جاذبه‌های اصلی گردشگری ما است و گردشگرانی که ایران مقصد آنها است هم گردشگران فرهنگی هستند و با قصد دیدن موزه و آثار باستانی به اینجا می‌آیند و مطمئنا در پکیج‌های ما بازدید موزه‌ها تعریف شده است. ممکن است ضعف عمومی که در حوزه بازاریابی گردشگری ایران وجود دارد دامنگیر این بخش نیز شده باشد، اما به‌طور کلی در پکیج‌های سفر ما جاگرفته است.
وی ضمن برشمردن موزه‌هایی که در تهران بیشتر مورد بازدید قرار می‌گیرند، اضافه کرد: ممکن است مشکلات زیادی در خدمات جانبی که در موزه‌ها ارائه می‌شود داشته باشیم؛ مثلا سرویس بهداشتی مناسب یا محیط لوکس و استانداردی نداشته باشیم اما واقعیت این است که گردشگری که هزاران کیلومتر را طی می‌کند تا برای تماشای آثار فرهنگی ایران به اینجا بیاید، به خاطر سرویس بهداشتی نامناسب از دیدن آن منصرف نمی‌شود.
کرمانی نمونه‌هایی خارجی را مانند کلیسای نتردام به عنوان مثال ذکر می‌کند که در آن مراجعه‌کنندگان برای تماشای آن صف کشیده‌اند و این در شرایطی است که شرایط محیطی آن چندان مساعد نیست. وی در ادامه افزود: این مشکلات حوزه خدمات هر چند مهم است اما نفی‌کننده اثر تاریخی موجود در موزه نیست. مگر اینکه اساسا مشکل چیز دیگری باشد و آن هم اینکه موزه‌های ما خالی از محتوا باشد. باید دید که مشکل از کجا سرچشمه می‌گیرد، آثار ما در انبار خاک می‌خورند؟ آیا اصلا چیزی برای عرضه نداریم؟ این فعال حوزه گردشگری در ادامه به آمارهای رشد بالایی که طی چند وقت اخیر از سوی مسوولان حوزه گردشگری ارائه شد، اشاره کرد و گفت: با رشد ۲۴۰ درصدی که اعلام شد و با توجه به اینکه گردشگران ما گردشگران فرهنگی هستند، به نظر می‌آید که ما حالا باید موزه‌هایی مملو از جمعیت داشته‌باشیم، اما می‌بینیم که این‌گونه نیست. توریست‌ها وقتشان کم است
آرش نورآقایی، رئیس هیات‌مدیره انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور نیز دراین‌باره به خبرنگار ما گفت: در شهرستان‌ها ما اصولا کمتر بازدیدی از موزه‌ها داریم؛ فقط در شهرهای بزرگ مانند یزد و شیراز موزه‌هایی مانند موزه آب یا تخت جمشید دیده می‌شود و در تهران هم به همراه بازدید از کاخ گلستان، موزه‌های آنجا هم دیده می‌شود. در مجموع در تهران بازدید از موزه‌ها را بیشتر داریم.
این راهنمای گردشگری در ادامه به توضیح عدم اقبال گردشگران به موزه‌ها پرداخت و توضیح داد: گردشگری که وارد ایران می‌شود و معمولا هم قصد بازگشت به ایران را ندارد وقت محدودی دارد؛ مثلا قرار است دو روز در یزد بماند. پس ترجیح وی این است که ابتدا خود شهر، بناها و جاذبه‌های اصلی آن را به‌طور کامل ببیند و به این ترتیب زمانی برای دیدن موزه‌ها باقی نمی‌ماند. چون در اولویت‌شان نیست و جذابیت چندانی هم ندارد. ممکن است همان توریست اگر سفر دیگری به ایران داشته باشد، از موزه‌ها نیز بازدید کند.
نورآقایی نامناسب بودن شرایط عمومی موزه‌ها را نیز در این عدم استقبال بی‌تاثیر ندانست و افزود: گاه وضعیت به گونه‌ای است که راهنما خجالت می‌کشد از اینکه موزه‌ای را به عنوان نمادی از یک تاریخ کهن و پربار به توریست نشان دهد؛ توریستی که موزه آکروپولیس را می‌بیند و آن را با موزه ایران باستان که قرار است عصاره‌ای از تاریخ ایران باشد مقایسه می‌کند، آن‌را بسیار ضعیف می‌یابد. این راهنمای باتجربه تور تاکید می‌کند: به جز مشکل محدودیت زمان توریست‌ها که موجب اولویت‌بندی مکان‌های مورد بازدید می‌شود، مساله خدمات و امکانات عمومی، مانند پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی مناسب و… نیز مهم است. گردشگران خارجی انتظار زیادی ندارند
سید محمد علی اشرف واقفی، مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی، نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به‌طور کلی وضعیت موزه‌های ایران را خوب ارزیابی کرد و گفت: اتفاقا برنامه بازدید از موزه‌ها در برنامه تورها گنجانده شده و اساسا چون توریست‌های فرهنگی هستند، یکی از مقاصد اصلی سفرشان موزه است و ما نیز در برنامه‌هایشان آن‌را می‌گنجانیم. وی در ادامه خاطرنشان کرد: کسی که به ایران می‌آید اساسا انتظار زیادی ندارد، یعنی می‌داند که قرار است با امکانات رفاهی و وضعیت متوسطی روبه‌رو ‌شود؛ مسیر و مقصد خود را به درستی شناسایی و با علم به اینکه وضعیت اینجا چگونه است، به ایران سفر می‌کند. پس ضعف‌ها و کاستی‌‌های موجود برایش عجیب و شوک‌آور نیست.
واقفی در توضیح آنچه در موزه‌های معتبر و پررونق دنیا درحال رخ دادن است این گونه توضیح داد: وقتی شما قرار است به موزه‌ای بروید، آنها مسیر و حواشی رسیدن به موزه را طوری طراحی می‌کنند که شما تا رسیدن به مقصد و در زمان برگشت، خواسته یا ناخواسته پولی را خرج کنید. بدل‌هایی از آنچه اصل آن در موزه به نمایش گذاشته می‌شود، می‌فروشند و خدماتی را به صورت منظم و با حفظ اصول طی مسیر به شما ارائه‌می‌دهند و به این ترتیب علاوه‌بر پول بلیت به طرق دیگر نیز درآمدزایی می‌شود. این مدیر بخش خصوصی، موزه‌های ایران را از این جهت ضعیف ارزیابی کرد و گفت: این در نهایت به ضرر موزه‌ها خواهد بود.
از آنچه گفته شد به نظر می‌رسد موزه‌ها کمابیش در برنامه سفر آژانس‌ها جا گرفته اما این هم به رونق‌ آنها منجر نشده است؛ ضعف محتوا، نبود خدمات و فعالیت‌هایی که معمولا در حاشیه موزه‌ها شکل می‌گیرند، ضعف بازاریابی و اینکه در اولویت برنامه توریست‌ها قرار ندارند، این یادگاری‌های تاریخ را همچنان سوت و کور و در حاشیه نگه می‌دارد.
منبع:روزنامه دنیای اقتصاد

e1b0f4bf345d9a0f5221eeba29c293f9 موزه‌ها خاك مي‌خورند






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن