واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین افروز:
عدم امکان حفظ ادله الکترونیک جرائم مهمترین مشکل رسیدگی به جرائم سایبری است
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون دادستان قزوین گفت: کمبود امکانات فیزیکی و آزمایشگاهی، عدم دسترسی به صحنه جرم به دلیل نداشتن حد و مرز برای حفظ ادله الکترونیک جرائم، کمبود کارشناس مرتبط با IT از جمله مشکلات دستگاه قضایی برای رسیدگی به جرائم سایبری است که باید با تربیت نیروهای متخصص این خلاء جبران شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش نخبگان و فعالان فضای سایبری استان قزوین ظهر دوشنبه با حضور مهدی افراسیابی مدیر شبکه ملی فرهنگ، محمد حسین شفیعی ها مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حجت الاسلام قابل رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان، سرهنگ مهدی بختیاری رئیس پلیس فتای ناجا در استان و جمعی از فعالان عرصه فضای سایبری در سالن کتابخانه امام خمینی قزوین برگزار شد. فرزین افروز در این همایش گفت: فضای سایبری زندگی همه را تحت تاثیر قرار داده و با توجه به شرایط حاکم جرائم جدیدی در این حوزه شکل می گیرد و عناوین جدیدی شکل گرفته که باید آنها را بشناسیم و برای آنها برنامه داشته باشیم. معاون دادستان قزوین تصریح کرد: در سالهای گذشته متاسفانه در کنار راه اندازی شبکه های اینترنتی قوانین لازم برای برخورد با جرائم این حوزه را نداشتیم و قضات در پرونده ها دچار ابهام بودند و با طرح موضوعات جدید این مشکلات بیشتر می شد. افروز اظهارداشت: خوشبختانه امروز دیگر مشکل قانونی نداریم و شاهد تدوین جامع قوانین هستیم که با رشد فنآوری های جدید و رسانه های مجازی متناسب با فضای سایبری آسیبها هم مورد توجه قرار گرفته است. وی بیان کرد: ذائقه و سلیقه مردم هم به سمت استفاده از روزنامه های مجازی به جای نشریات سنتی است و فضای مجازی امروز مبادلات تجاری و اقتصادی، اطلاعات هنری، آموزشی، خبری را تغییر داده و موجب تحول نوینی شده که با حذف فیزیکی افراد مولفه بروز جرم در این عرصه را تقویت کرده است.
این قاضی یادآورشد: در جرم شناسی مهاجرت از عوامل افزایش وقوع آن است و فضای مجازی بستر مناسبی است تا به دلیل ناشناس بودن افراد جرائم بیشتر شود لذا کار دستگاه قضایی در این وضعیت حساس و مهم است. افروز گفت: کمبود امکانات فیزیکی و آزمایشگاهی، عدم دسترسی به صحنه جرم به دلیل نداشتن حد و مرز برای حفظ ادله الکترونیک جرائم، کمبود کارشناسن مرتبط با آی تی از جمله مشکلات این حوزه است که باید با تربیت نیروهای متخصص این خلاء را جبران کنیم. معاون دادستان قزوین بیان کرد: در برخی مواقع چون قوانین متناسب با جرائم ریانه ای نداشتیم به قوانین سنتی استناد می کریدم اما سیر قانونی به سمت تدوین قوانین سایبری است که در حال حاضر مشکل خاصی نداریم و امیدواریم بتوان در این مسیر بخوبی حرکت کرد. افروز یادآورشد: تقویت پلیس فتا و کارشناسان این حوزه از دیگر ضروریت هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان به کاهش جرائم این حوزه کمک کرد. وی بیان کرد: اگر آموزه های دینی در حوزه فعالیت های سایبری مورد توجه قرار گیرد و با اتخاذ روشی حرفه ای می توان با افزایش اطلاعات این حوزه از ظرفیت های این ابزار الکتروینک برای اطلاع رسانی مردم بخوبی استفاده کرد. معاون دادستان قزوین از کاهش 38 درصدی جرائم اینترنتی در استان هم خبر داد و گفت: استان قزوین در این زمینه در ردیف استانهای متوسط و در شرایط خوب قرار دارد. برگزاری کارگاه آموزشی در خصوص آشنایی با قوانین و مقررات جرائم سایبری و آشنایی با نسل جدید تلفن های همراه از دیگر برنامه های این همایش بود.
۱۳۹۳/۲/۲۹ - ۱۵:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]