واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون میراث فرهنگی: نگاه جامعه ایران به میراث فرهنگی تغییر یافت تهران - ایرنا - معاون میراث فرهنگی گفت: سالی که گذشت سال تغییر نگاه و رفتار نسبت به میراث فرهنگی در جامعه ایران بود.
به گزارش روز دوشنبه مرکز روابط عمومی و میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی گفت: برای رسیدن به وفاق ملی و هم زیستی با سیار ملل تنها راه، درک میراث فرهنگی و مزیتهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی مردم است.
وی ادامه داد: ایران با تنوع فرهنگی بر پایه اقلیمی است ما در محدوده بسیار کوچک، گسترده عظیمی از پدیده های فرهنگی را دارا هستیم برای همین بزرگداشت میراث فرهنگی ایران تفاوتی آشکار و بارز با سایر فرهنگ های جهان دارد، زیرا ما از میراثی سخن می گوییم که توانسته استمرار حیات یافته و بدون انقطاع قرن های متوالی را تا به امروز به یکدیگر پیوند دهد.
معاون میراث فرهنگی با اشاره به اینکه فرهنگ ایرانی ریشه در اعماق تاریخ بشریت دارد، افزود: پهنه ای که با نام ایران فرهنگی می شناسیم از مرزهای چین تا ساحل مدیترانه گسترده است، در جای جای خود نمونه های برجسته ای از این فرهنگ غنی را زنده و سرزنده حفظ کرده است.
طالبیان تصریح کرد: این فرهنگ آنچنان ریشه دار و معتبر است که قرقیز، ازبک، ترک، عرب هندی و پاکستانی در کنار فارس و تاجیک و افغان با افتخار از تجلیات آن و تحت همان نامهای فارسی به عنوان مواریث فرهنگی برجسته ی خود یاد می کنند و به داشتن آن می بالند.
وی یادآور شد: در سالی که شعار سازمان جهانی موزه ها مجموعه های موزه ای و برقراری پیوندهاست، میراث فرهنگی ایران نقش خود را در ارتباط میان نسلها از گذشته تا حال و آینده به خوبی انجام داده است.
طالبیان با اشاره به اینکه میراث فرهنگی پایه و اساس تمام فعالیت ها و تلاش های یک ملت در تمامی ابعاد آن را شکل می دهد و تکیه گاه ملتها برای نیل به آینده بهتر است، افزود: وسعت بخشیدن به خانواده میراث و تبدیل موضوع میراث فرهنگی به سرمایه اجتماعی از اهم اهداف ماست.
طالبیان یادآور شد: عدم توجه به میراث فرهنگی است که مشکلات کم آبی خشکسالی آلودگی شهرها و چالش های زیست محیطی را برای ما به وجود آورده است، شناخت و آگاهی از میراث فرهنگی باعث می شود که تمامی پروژه های ملی و توسعه ای با حداکثر بهره وری و کمترین خسارت مادی و معنوی مبتنی بر توسعه پایدار صورت پذیرد، بنابراین میراث فرهنگی خود سکاندار توسعه متعادل و پایدار است.
**هفته میراث فرهنگی فرصتی برای جلب توجه مردم به این حوزه
مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی در امور مربوط به میراث فرهنگی نیز در این مراسم گفت: هفته میراث فرهنگی فرصتی مناسب و خوب برای جلب توجه مردم به امور مربوط به این حوزه است.
سیدمحمد بهشتی افزود: موزه ها در موقعیت های مختلف دارای فواید متنوعی هستند اما آنچه هیچگاه نباید در موزه فراموش و تعطیل شود امر حفاظت و حراست است.
وی تصریح کرد: حفاظت از مواریث فرهنگی و تاریخی آنچنان دارای اهمیت است که کنوانسیون ویژه ای در این رابطه برای زمان جنگ و بحران در نظر گرفته شده است.
بهشتی گفت: در طول 2 قرن اخیر ما دچار آلزایمر فرهنگی شده ایم و فراموش کرده ایم که هستیم و سرزمین ما کجاست، ما باید به یاد بیاوریم که هستیم و اهل سرزمینمان شویم.
مشاور رئیس سازمان با اشاره به اینکه اهمیت موزه در این است که کیستی ما را یادآوری می کند، افزود: فرهنگ پاسخ دو پرسش کیستی و کجایی را به ما نشان می دهد.
رئیس کمیته ایکوم تصریح کرد: برخی سوء برداشت ها از واژه فرهنگ شده است که بهتر است محتاط تر باشیم و فرهنگ را به کیستی و کجایی سرزمین خودمان اختصاص دهیم، فرهنگ یک امر مجرد و فرار است و صورت ندارد.
وی ادامه داد: فرهنگ در همه امور، آیین ها، سنت ها، باورها و آداب و رسوم ظهور دارد و در هر کدام از این موارد به گونه ای خاص جلوه پیدا می کند، ما نباید به یک منظر و حوزه فرهنگ اکتفا کنیم بلکه باید به تمام زوایای آن بپردازیم چراکه در این صورت منظره کاملی از فرهنگ به دست می آید.
بهشتی با اشاره به شعار امسال کمیته ایکوم که بحث پیوند بین مجموعه ها را مدنظر قرار داده است، گفت: همه اشیاء هر کدام منظری را بیان می کنند که همدیگر را تکمیل می کنند، موزه ها کمک می کنند تا منظره جامع تر و عمیق تری از فرهنگ آشکار شود.
مشاور رئیس سازمان افزود: ما می خواهیم اعتماد به نفس فرهنگی به جامعه بازگردد و موقعیت فرهنگی کشور در سطح جهانی احیا شود.
28 اردیبهشت تا سوم خرداد به عنوان هفته میراث فرهنگی نامگذاری شده است.
فراهنگ (1) ** 1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]