واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دومین شهر بزرگ خراسان شمالی و شوق داشتن موزه تاریخ بجنورد - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی خبر داد: ساختمان نوساز موزه تاریخ شهر شیروان تکمیل و آماده بهره برداری شده است.
ˈعلی اکبر وحدتیˈ روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: این مرکز در هفته جاری افتتاح و در آن آثار باستان شناسی، مردم شناسی و موسیقی شهرستان شیروان به نمایش گذاشته می شود.
کار ساخت موزه تاریخ شهر شیروان از سال 89 در زیربنای 250 متر مربع آغاز شده بود که تا اواخر سال قبل با 70 درصد پیشرفت فیزیکی، سه میلیارد ریال برای آن هزینه شده بود.
برای اتمام ساختمان این مرکز فرهنگی و راه اندازی آن در سال جاری نیز یک میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت که با تزریق آن این مرکز آماده بهره برداری شد.
شیروان به عنوان دومین شهرستان بزرگ خراسان شمالی، فاقد موزه برای نگهداری اشیای تاریخی و فرهنگی است که آثار و اشیای تاریخی این شهرستان در موزه های مرکز استان، بجنورد، نگهداری می شود.
تاکنون در شهرستان شیروان 42 اثر تاریخی به ثبت رسیده است که قدیم ترین آن تپه ˈارگ نادریˈ مربوط به هزاره چهار و پنج قبل از میلاد و دیگر آثار مربوط به ادوار اشکانی، ساسانی، اسلامی، تیموری، قاجاری، غزنوی - ایلخانی، قرون اولیه اسلام و پیش از تاریخ تا اسلامی است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی همچنین به اجرای طرح ˈاکو تاریخ شهر بجنوردˈ در مجموعه ˈبش قارداشˈ اشاره کرد و گفت: طرح مزبور نیاز به ساختمان ندارد و این معاونت پیگیر راه اندازی تا پایان امسال است.
به گفته وی راه اندازی طرح اکو تاریخ شهر بجنورد در بوستان تفریحی بش قارداش این شهر، فضای خوبی برای آشنایی هرچه بیشتر با تاریخ منطقه و ماندگاری گردشگران عبوری از استان خواهد بود.
مجموعه تفریحی بش قارداش در شش کیلومتری جنوب شهر بجنورد و در مسیر بجنورد به اسفراین، محوطه ای زیبا با درختان سر به فلک کشیده و استخرهای متعدد آب است که به کوه تکیه دارد و ساکنان بجنورد، عمده اوقات فراغت خود را در آن سپری می کنند.
وحدتی همچنین از ساخت دو موزه تاریخ شهر در مراکز شهرستان های اسفراین و مانه و سملقان خبر داد و افزود: اکنون کار ساخت این دو موزه به علت کمبود اعتبارات به کندی پیش می رود.
وی گفت: این معاونت پیگیر جذب اعتبارات مورد نیاز برای ساخت دو موزه برای شهرستان های مزبور و بهره برداری از آن در کوتاهترین زمان ممکن است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی به پنج موزه فعال در شهرهای استان اشاره کرد و افزود: اکنون دو موزه مردم شناسی و باستان شناسی و اسناد و نسخ خطی در مجموعه فرهنگی عمارت ˈمفخمˈ شهر بجنورد با بیش از پنج هزار شی تاریخی و اسناد و نسخ خطی قرار دارد.
وی افزود: علاوه بر این در سال های اخیر موزه های تاریخ شهر در جاجرم، گرمه و فاروج راه اندازی و هموطنان از آثار به نمایش گذاشته شده در این موزه ها دیدن می کنند.
به گفته وی قدیمی ترین اشیای به نمایش گذاشته شده در موزه های استان مربوط به محوطه های باستانی ˈتپه قلعه خانˈ شامل اشیای سفالی متعلق به دوره نوسنگی و ˈتپه پهلوانˈ جاجرم شامل ابراز سنگی و زیورآلات سنگی و قطعات سفالی است که در کاوش های باستان شناسی به دست آمده است.
وی با اشاره به آغاز گرامی داشت هفته موزه و میراث فرهنگی از روز 28 اردیبهشت، گفت: بازدید از موزه های فعال استان در این روز در دو نوبت صبح و عصر برای بازدید کنندگان رایگان است.
به گفته وی سال قبل بازدید از چهار موزه فعال استان شامل دو موزه مردم شناسی و باستان شناسی و اسناد و نسخ خطی در مجموعه فرهنگی عمارت مفخم شهر بجنورد و موزه های تاریخ شهر جاجرم و گرمه حدود 30 هزار بازدید کننده داشت.
وحدتی برگزاری تور گردشگری به مقصد آثار تاریخی، برپایی دوره های آموزشی برای اعضای انجمن تشکل های مردم نهاد، نمایشگاه سکه های مکشوفه توسط یکان حفاظت میراث فرهنگی و برپایی نمایشگاه فرش های تاریخی منتقل شده از موزه تهران را از برنامه های هفته میراث فرهنگی در استان برشمرد.
در استان خراسان شمالی بیش از هزار و 200 اثر تاریخی شناسایی شده وجود دارد که تاکنون 463 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است. ک/3
623/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]