محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831312492
محسن رضایی: بدترین دوران جریان انقلابی دوران احمدینژاد بود
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: محسن رضایی: بدترین دوران جریان انقلابی دوران احمدینژاد بود
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی با عنوان «فروپاشی جناحهای سیاسی ایران؛ به خود بیائیم» که در سایت شخصی خود منتشر کرده است، فضای سیاسی موجود کشور و چگونگی فعالیت جناحهای سیاسی را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.
آفتاب: متن کامل یادداشت محسن رضایی به شرح زیر است:
« از همان ابتدای انقلاب در جامعه ایران یک فضای دوقلو بوجود آمد. فضای سیاسی و جهادی و بدنبال آن دو جریان سیاسی و انقلابی متولد شد. محور هر دو جریان حضرت امام و اندیشههای سیاسی او بود.
جوانان انقلاب که غالبا زیر سی سال سن داشتند جریان انقلابی را شکل دادند. آنها در پاسخ به فضای ناامنی کشور و ترورها و شورشها از یکسو و توجه به محرومین از سوی دیگر و پاسخ به تقاضاهای نهضتهای آزادیبخش جریان انقلابی را شکل دادند. به همین دلیل جریان انقلابی از دغدغه انتخابات و سیاست داخلی به موضوعات فوق توجه کرد. در جبههبندی در درون انقلاب شرکت نکرد.
جریان دوم یک جریان جناحی بود که غالبا بالای سی سالههای انقلاب آن را بوجود آوردند و در چهار تشکل، حزب جمهوری اسلامی و دفتر هماهنگی آقای بنیصدر و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و روحانیت مبارز شکل گرفت. جریان جناحی تمامی انتخابات دهه اول انقلاب را انجام داد. هدف و تلاش خود را وقف تشکیل دولت و مجلس کرد. مهمترین فعالیت جریان جناحی برگزاری سی انتخابات و تشکیل دولت و مجلسهای سی و پنج سال گذشته بوده است.
جریان جناحی سیاست داخلی و خارجی دولت و اقتصاد کشور را بدست گرفت. در حالیکه بخش دفاع و امنیت در دست نیروهای انقلابی قرار گرفت، دفاع مقدس را اداره کردند. مناطق شورشی را آزاد کردند. کودتا را خنثی نمودند. ترورها را پایان دادند. به روستاها رسیدند. البته هر دو جناح در کار یکدیگر تداخلهایی هم میکردند. مثلا جریان جناحی در بشتیبانی از جنگ و امنیت نظراتی مغایر جریان انقلابی داشت و جریان انقلابی نسبت به سیاست خارجی و اقتصاد نظریاتی دیگری داشت. هرچند پس از برکناری بنیصدر به صورت مسالمتآمیز و برادرانه با یکدیگر کار میکردند و با دخالتهای به موقع حضرت امام اختلافات برادران بزرگتر و کوچکتر برطرف میشد اما دیدگاههای متفاوت آنها در موضوعات فوق وجود داشت.
در سالهای اخیر ضعیف شدن مرزهای انقلابی و جناحی باعث شد که جریان انقلابی با جناح اصولگرا یکی فرض شود. بدترین دوران جریان انقلابی دوران آقای احمدینژاد بود که بسیاری آن را ظهور مجدد جریان انقلابی تلقی کردند، در حالیکه همه مشاهده کردند که چنین مسالهای بوقوع نپیوست.
نقطه مشترک جریان انقلابی و جناحی
جریان انقلابی همیشه ماهیت خود را به رهبری و انقلاب گره میزد. لذا پشت سر رهبری و ارزشهای انقلاب حرکت میکرد. جریان جناحی متفاوت بود. یکی از آنها به رهبری نزدیکتر و دیگری فاصله بیشتری داشت. در زمان حضرت امام جناح چپ به امام نزدیکتر و جناح راست فاصله بیشتری داشت. در زمان رهبری حضرت آیتالله خامنهای این حالت تغییر کرد. جناح راست به رهبری نزدیک و جناح چپ فاصله گرفت.
ولی جریان انقلابی کاملا پشت سر ایشان قرار گرفت. جریان جناحی حق و باطل را به یکدیگر نسبت میدادند. به همین دلیل جریان انقلابی را یا در مقابل خود میدیدند یا کاملا همراه خود نمیدیدند و لذا از آن ناراضی بودند. در حالیکه جریان انقلابی چون به ولایت فقیه اعتقاد داشت در هر دو دوره با رهبری و ارزشهای انقلاب بود. اعتقادات جریان انقلابی از نوع مکتبی ولی جریان جناحی از نوع سیاسی بود. به همین دلیل جناح چپ در زمان حضرت امام به جریان انقلابی نزدیک شد ولی در زمان رهبری حضرت آیتالله خامنهای دور شد و جناح راست در زمان امام از جریان انقلابی فاصله داشت و پس از امام اصولگرایان به جریان انقلابی نزدیک شدند. هرچند همین نزدیکی و دوری باعث یکی فرض کردن جریان انقلابی با جناحها میشد ولی در واقعیت تفاوتهای زیادی بین جریان انقلابی و جریان جناحی وجود داشت.
البته نباید بهم ریختن این مرزها را در طی سالهای اخیر نادیده گرفت. در سالهای اخیر ضعیف شدن مرزهای انقلابی و جناحی باعث شد که جریان انقلابی با جناح اصولگرا یکی فرض شود. بدترین دوران جریان انقلابی دوران آقای احمدینژاد بود که بسیاری آن را ظهور مجدد جریان انقلابی تلقی کردند، در حالیکه همه مشاهده کردند که چنین مسالهای بوقوع نپیوست.
سرنوشت جریان جناحی
جناحهای راست و چپ دهه اول انقلاب به دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب در دهه دوم و سوم انقلاب تبدیل شد. اصلاحطلبان به برخی از ارزشها از جمله آزادی و جمهوریت نظام وزن بیشتری در اندیشه سیاسی خود دادند و اصولگرایان به اسلامیت و عدالت نقش بیشتری در اندیشه سیاسی خود دادند. اصلاحطلبان به مذاکره با آمریکا و اصولگرایان به ایستادگی در مقابل آمریکا گرایش پیدا کردند. اصولگرایان با شعار بازیابی ارزشهای انقلاب از دل جناح راست بوجود آمد ولی خیلی زود به یک جناح تبدیل شد.
جالب است که در دهه اول انقلاب هر کدام از این دو جناح از ارزشهای حمایت میکردند که در دهه دوم و سوم آنها را تغییر دادند به تعبیری دیگر هر دو جناح صندلیهای خود را تغییر دادند. از طرف دیگر هر دو جناح پس از رشد قابل توجهی که در دهه هفتاد از خود نشان دادند طی سالهای اخیر به شدت ضعیف شدند. بنابراین جریان جناحی ابتدا استحاله شد و بعد هم در آستانه فروپاشی قرار گرفته است. اگر جریان جناحی از ریل خارج نمیشد حوادث تلخ ده سال اخیر صورت نمیگرفت و اگر در آستانه فروپاشی قرار نمیگرفتند چند لیست و چند گروه متخاصم نمیشدند.
امروز باید آسیبشناسی جدیدی در آرایش سیاسی کشور صورت گیرد. هر دو جریان جناحی و انقلابی از ریل خارج شده و در آستانه فروپاشی هستند. برخی که کوچکترین کمک را به امام و انقلاب و رهبری و دفاع مقدس نداشتند، میخواهند میراث نظام را ابتدا مصادره کنند و سپس آن را تغییر دهند.
سرنوشت جریان انقلابی
پایان جنگ پایان ناامنیها هم بود. به همین دلیل برخی تلاش کردند آن را پایان انقلاب کنند. به دلیل تغییر شرایط سیاسی ایران از حالت غیرعادی از قبیل شورشها و جنگ و ناامنیها به یک محیط عادی بستر جریان انقلابی خشکید و به حاشیه رفت و جریان جناحی وارد متن شد. چند اتفاق مهم شکل گرفت:
۱- فضای سیاسی کشور از فضای جهادی به یک فضای معمولی تبدیل شد. مرزهای جریان انقلابی با جریان جناحی بهم ریخت. جریان جناحی وارد نهادهای انقلاب شد و به عضوگیری از آنها پرداخت.
۲- نهادهای انقلاب تغییر ماهیت دادند و چارچوب دولتی به خود گرفتند. برخی از آنها در نهادهای دولتی ادغام شدند.
۳- ورود نیروهای انقلابی به سیاست جز با اجازه گرفتن و رفتن در جناحهای سیاسی غیرممکن شد. هر دو جناح محیط سیاسی را بین خود تقسیم کردند.
بازگشت به خود
امروز پس از سی و پنج سال تجربه حکومتداری و کشورداری و زیانهای جدی از درگیریهای جناحی و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد و تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران باید آسیبشناسی جدیدی در آرایش سیاسی کشور صورت گیرد. هر دو جریان جناحی و انقلابی مورد نیاز جامعه سیاسی ایران هستند. ولی هر دو جریان از ریل خارج شده و در آستانه فروپاشی هستند. عدهای نامحرم و مخالف نظام و انقلاب از این شرایط سوِِءاستفاده کرده وارد جامعه سیاسی ایران شدهاند و در اداره کشور نفوذ کردهاند. برخی که کوچکترین کمک را به امام و انقلاب و رهبری و دفاع مقدس نداشتند، میخواهند میراث نظام را ابتدا مصادره کنند و سپس آن را تغییر دهند. گروه دیگری که روبروی نظام و انقلاب قرار داشتند به فروپاشی آن چشم دوختهاند.
لزوم احیا و بازسازی و اصلاح مجدد روحانیت مبارز و روحانیون مبارز از یکسو و زیر چتر قرار دادن گروهها و احزاب همسو با خود و کنترل اندیشههای سیاسی آنها که با هر سلیقهای که هستند از دایره اصولگرایی و اصلاحطلبی و قانون خارج نشوند و اگر خارج شدند آنها را طرد کنند، احساس میشود.
به نظر میرسد احیا و بازسازی هر دو جریان انقلابی و جناحی در کشور ما ضروری است، تحریمهای اقتصادی سرآغاز یک چالش جدید غرب با جمهوری اسلامی ایران است. این درگیری حداقل ده سال دیگر طول میکشد. مذاکرات شش ماه اخیر نشان میدهد که غرب جز یک نرمش کوتاه کار دیگری نخواهد کرد، برای سومینبار غرب ممکن است که نشان دهد قابل اعتماد نیست.
حتی اگر غرب به خواست ملت ایران تن دهد و همه تحریمها را بردارند، مشکلات کشور و مردم آنقدر بالاست که جز با یک وفاق و وحدت واقعی نمیتوانیم از عهده حل همه مسائل بیرون بیائیم.
به نظر من لزوم احیا و بازسازی و اصلاح مجدد روحانیت مبارز و روحانیون مبارز از یکسو و زیر چتر قرار دادن گروهها و احزاب همسو با خود و کنترل اندیشههای سیاسی آنها که با هر سلیقهای که هستند از دایره اصولگرایی و اصلاحطلبی و قانون خارج نشوند و اگر خارج شدند آنها را طرد کنند، احساس میشود.
از طرف دیگر احیای جریان انقلابی با سازوکاری که مورد تائید رهبری باشد و تفکیک مرزهای خود با جریان جناحی و پذیرفتن مسئولیتهای انقلابی خود در داخل و خارج از کشور در چارچوب ارزشهای انقلاب امکانپذیر و ضروری میباشد. جریان انقلابی در حوزههایی که جامعه ما و جهان اسلام و جامعه جهانی به آن نیاز دارد و ظرفیتهای دولتی قادر به تأمین آن نیست میتواند فعال شود. جامعه انقلابی در کنار جامعه مدنی با کارکردهای خود میتوانند بازآرایی شوند. جریان جناحی با جامعه مدنی و جریان انقلابی با جامعه انقلابی میتواند مهندسی سیاسی جامعه ایران را پوششش دهد. رهبری و ولایت فقیه نقطه کانونی و وحدت هر دو جریان خواهد بود.»
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
یادداشت محسن رضایی: بدترین دوران جریان انقلابی دوران احمدینژاد بود
یادداشت محسن رضایی بدترین دوران جریان انقلابی دوران احمدینژاد بود سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی با عنوان «فروپاشی جناحهای سیاسی ایران به خود بیائیم» که در سایت شخصی خود منتشر کرده است فضای سیاسی موبدترین دوران جریان انقلابی، دوران احمدینژاد بود
محسن رضایی در یادداشتی مطرح کرد بدترین دوران جریان انقلابی دوران احمدینژاد بود خبرگزاری پانا دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی با عنوان ˝فروپاشی جناحهای سیاسی ایران به خود بیائیم˝ که در سایت شخصی خود منتشر کرده است فضای سیاسی موجود کشور و چگونگی فعالیت جناحهای سیاسی راحمدینژاد و محسن رضایی در طرح لبیک «یا امام هادی» + عکس
احمدینژاد و محسن رضایی در طرح لبیک یا امام هادی عکس به این مطلب امتیاز دهید از راست به چپ محسن رضایی محمود احمدینژاد حجتالاسلام آقاتهرانی حسین بیادی مرتضی طلایی و شمسالدین حسینی ۱۳ ۰۲ ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۷سخنگوی جبهه پیروان:دوران تفکر احمدینژاد سپری شده است/اصولگرایان اختلافات اساسی با احمدی نژاد داشتند
سخنگوی جبهه پیروان دوران تفکر احمدینژاد سپری شده است اصولگرایان اختلافات اساسی با احمدی نژاد داشتند سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری می گوید احمدی نژاد با شعارهای اصولگرایانه پیروز شد اما اصولگرایان اختلافات اساسی با تفکر احمدی نژاد داشتند به گزارش نامه نیوز سیدکمال سجادی درلبیک مردم، علما، مداحان، هنرمندان و ورزشکاران به طرح «لبیک یا امام نقی» حمایت از طرح لبیک «یا ا
لبیک مردم علما مداحان هنرمندان و ورزشکاران به طرح لبیک یا امام نقیحمایت از طرح لبیک یا امام هادی از محسن رضایی و احمدینژاد تا حسن خلج و علی پروینطرح لبیک یا امام نقی یک طرح خود جوش است که در قالب آن همه ارادتمندان اهل بیت علیهم السلام با در دست گرفتن یک تابلوی ساده ارادتسارق اینترنتی رفیق دوران دانشجویی بود
سارق اینترنتی رفیق دوران دانشجویی بود رییس پلیس فتای خراسان رضوی از دستگیری سارق اینترنتی خبر داد که با بدست آوردن مشخصات حساب اینترنتی هم خوابگاهیش به حساب بانکی اش دستبرد زده بود به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا سرهنگ سید محسن عرفانی با اعلام این خبر گفت فردی با تنظیم دادخمحسن رضایی :مذاکرات هسته ای در چارچوب تعیین شده توسط رهبری پیش می رود
محسن رضایی مذاکرات هسته ای در چارچوب تعیین شده توسط رهبری پیش می رود سیاست > احزاب و شخصیتها - نسیم نوشت ۱۱ ۵۱ محسن رضایی گفت - تیم هستهای بر اساس چارچوبهای تعیین شده توسط رهبر معظم انقلاب مذاکرات را پیش میبرد و از این سو نگاهمان مثبت است - تلقکتاب دوران جدید عالم راهی بازار نشر شد
کتاب دوران جدید عالم راهی بازار نشر شد خبرگزاری رسا ـ کتاب دوران جدید عالم گفتمان انتقادی انقلاب اسلامی در شناخت تجدد و غرب بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی به تازگی از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد به گزارش خبرگزاری رسا ـ کتاب «دوران جدید عالم گفتماننقشآفرینی سپاه در دوران انقلاب را کسی نمیتواند کمرنگ جلوه دهد
استانها شرق خراسان رضوی سرهنگ حسینی نقشآفرینی سپاه در دوران انقلاب را کسی نمیتواند کمرنگ جلوه دهد نیشابور - خبرگزاری مهر فرمانده آموزشگاه نظامی شهید هاشمینژاد نیشابور گفت کسی نمیتواند نقشآفرینی سپاه در دوران انقلاب اسلامی را از صفحه تاریخ حذف یا آن را کمرنگ کند به گزآشنایی با دوران دفاع مقدس پی بردن به فرهنگ غنی ایرانیان است
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد آشنایی با دوران دفاع مقدس پی بردن به فرهنگ غنی ایرانیان است تهران- ایرنا - معاون مطبوعابی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت آشنایی هر چه بیشتر با فرهنگ ارزشمند دوران دفاع مقدس موجب پی بردن به فرهنگ غنی ایرانیان می شود به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنابرلوسکونی در دوران محکومیت/عکس
تصویر “سیلویو برلوسکونی” که زمانی نخست وزیر ایتالیا بود در حال اجرای حکم دادگاه و کار در خانه سالمندان در شبکههای اجتماعی منتشر شد “سیلویو برلوسکونی” بر اساس حکم دادگاه باید به دلیل تخلف مالیاتی به مدت یک سال حداقل هفتهای چهار ساعت در یک آسایشگاه سالمشهید صیادشیرازی در دوران سربازی + عكس
شهید صیادشیرازی در دوران سربازی عكس به این مطلب امتیاز دهید ۲۵ ۰۲ ۱۳۹۳ - ۰۱ ۴۲پیکریک شهید گمنام دوران دفاع مقدس در بندرعباس تشییع شد
پیکریک شهید گمنام دوران دفاع مقدس در بندرعباس تشییع شد بندرعباس – ایرنا – پیکر شهید گمنام دوران هشت سال حماسه و ایثار عصر سه شنبه بر دستان مردم شهید پرور شهر بندرعباس به نمایندگی از مردم هرمزگان تشییع و به خاک سپرده شد به گزارش ایرنا مردم شهید پرور استان هرمزگان پیکر این شهیدآیا طولانی شدن دوران قاعدگی نگران کننده است؟
آیا طولانی شدن دوران قاعدگی نگران کننده است دوران قاعدگی طولانی اگرچه برای هر کسی آزاردهنده است در برخی از زنان می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد برای برخی زنان زمان در دوران قاعدگی به کندی می گذرد بویژه اگر دوره قاعدگی آنها طولانی باشد مدت زمان طبیعی خونریزی قاعدمرمت بزرگترین سالن آمفی تأتر دوران باستان
مرمت بزرگترین سالن آمفی تأتر دوران باستان بودجه 25 میلیون یورویی این پروژه توسط یک سرمایه دار ایتالیایی صنعت چرم تامین شده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز ساختمان «کلوسئوم» در شهر رم بزرگترین آمفی تئاتر ساخته شده در دوره امپراطوریغار مغان اثری به جای مانده از دوران دوم زمین شناسی
مشهد غار مغان اثری به جای مانده از دوران دوم زمین شناسی غار مغان در ۷۵ کیلومتری مشهد و در جنوب روستای مغان واقع شده که دارای دو دهان واثری به جای مانده از دوران دوم زمین شناسی است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد کارشناسان ارتفاع آن را از دریا دو هزار و 910 متر گفته انسوم خرداد سند مقاومت مردم در دوران دفاع مقدس است
سوم خرداد سند مقاومت مردم در دوران دفاع مقدس است نهاوند -ایرنا- معاون فرماندار نهاوند گفت مقاومت اسطوره ای مردم ایران در سوم خرداد ماه سال 1361برای آزاد سازی خرمشهر برگ زرینی از تاریخ مقاومت این ملت است به گزارش ایرنا خدایار ظفری روز شنبه در ستاد هماهنگی گرامیداشت سالروز حماس-
گوناگون
پربازدیدترینها