واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مذاکرات هسته یی و تغییرات منطقه یی تهران - ایرنا - در یادداشتی که روزنامه اعتماد روز یکشنبه منتشر کرد آمده است : از شروع کار دولت یازدهم تا به امروز که چهارمین دور مذکرات هسته یی در حال انجام است، 9 ماه می گذرد.
در ادامه این مطلب که به قلم «محمدعلی سبحانی» است می خوانید:
1- در این مدت اتفاقات مهم و جالبی در سطح سیاست خارجی ایران رخ داده است و همه این اتفاقات که مهم ترین آنها انجام مذاکرات جدی در رابطه با پرونده هسته یی، تغییر فضای سیاست خارجی ایران در رویکردها و نیز در رفتارها با رفت و آمدهای هیات های سیاسی و اقتصادی است.
نشان می دهد که امید زیادتری نسبت به ظهور ظرفیت های جدید برای ایران به وجود آمده است.
سرازیر شدن هیات های اقتصادی و سیاسی به سوی ایران و نیز اظهار علاقه کشورهایی که برخورد خصمانه آنها در گذشته ناراحت کننده بود و اعلام آمادگی برای بهبود روابط توسط کشورهای منطقه نشان از آن دارد که رقبای منطقه یی ایران پذیرفته اند که با روی کار آمدن دولت اعتدال در ایران شرایط تغییر کرده و از این پس امکان بهره برداری دولت های منطقه از غیاب یا انزوای ایران وجود ندارد.
علاقه مندی دولت های منطقه یی نسبت به افزایش همکاری با ایران حاکی از این است که در آینده نزدیک فرصتی کم نظیر از آرامش و همکاری، روابط منطقه یی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در میان دولت های یاد شده، ترکیه با درک شرایط جدید به یک جهش فوق العاده در روابط با کشورمان می اندیشد و در ایران دولت تدبیر و امید به این گرایش پاسخ مثبت نشان داده است و امروزه می توان با مقایسه روابط این دو کشور در حال حاضر نسبت به سال گذشته تفاوت زیادی را مشاهده کرد و این نشان می دهد نقش سیاست و رویکرد دولت ها تا چه اندازه فضای سیاست خارجی را تحت تاثیر قرار می دهد.
هرگز فراموش نمی کنیم دولت گذشته اولویت روابط خود را از همکاری با همسایگان به کشورهای دور دست کشانده بود و با تقویت فضای احساسی در روابط خارجی به استفاده ابزاری و تبلیغاتی از سیاست خارجی مبادرت می ورزید.
دعوت وزیر خارجه عربستان سعودی از جواد ظریف نیز نشانه یی از واقع گرایی سیاست در عربستان سعودی به حساب می آید و بدون شک با گذشت زمان و با موفقیت مذاکره کننده هسته یی ایران در پیشرفت همکاری ها و اعتمادسازی ایران با طرف های بین المللی در آینده می توان شاهد شکوفا شدن روابط ایران و عربستان و بهبود شرایط در منطقه بود.
2- برکسی پوشیده نیست که رژیم اشغالگر با بهانه قرار دادن بعضی از مواضع مسئولین دولتی در سال های اخیر در جهت خارج کردن خود از انزوا بهره جست و به ترویج سیاست ایران هراسی خود دامن زد.
رژیم صهیونیستی تا جایی پیش رفت که از مشکلات موجود میان ایران و برخی کشورهای منطقه استفاده و با کمک دوستان غربی خود به برقراری رابطه و عادی سازی روابط با کشورهای منطقه فکر کند.
اسراییل در سایه سیاست ایران هراسی در سطح منطقه و در سطح بین المللی امیدوار بود تا خطر تجاوز و اشغالگری و جنایت های خود علیه ملت های عرب و مسلمان را به حاشیه کشانده و خود را از دامنه هدف بودن خارج سازد و به جهان القا کند که ایران به دنبال بمب هسته یی است و قصد تسلط بر منطقه و ناامن کردن جهان را دارد و این در حالی است که منطقه و جهان ده ها سال است که از بمب هسته یی اسراییل و از جنایات هولناک آن علیه مردم فلسطین و لبنان در نگرانی به سر می برند.
نکته اینجاست که اکنون که مذاکرات هسته یی پیشرفت قابل ملاحظه یی دارد و خوش بینی ها نسبت به آینده مذاکرات میان 1+5 و ایران افزایش پیدا کرده است و همزمان با این پیشرفت در مذاکرات هسته یی نشانه های بیشتری از بهبود روابط منطقه یی و جهانی ایران آشکار می شود، این اسراییل است که خود را نخستین قربانی مذاکرات هسته یی می داند و به همین دلیل است که از همه ابزار خود استفاده کرده که روند رو به جلوی مذاکرات را تخریب کند.
اگر صحنه سیاست خاورمیانه یی ایران را به دقت مطالعه کنیم طیفی از دشمنان حق، آزادی، عدالت و اعتدال را مشاهده می کنیم که به دنبال تخریب این مذاکرات هستند، چرا که منافع آنان از تغییر شرایط به هم می خورد.
تحریم ایران فرصت هایی را در اختیار رقیبان منطقه یی ما گذاشته که بازارهای متعلق به ایران را در اختیار بگیرند و در اختیار کسانی گذاشته تا ثروت های حرام خود را افزایش داده و فسادهای میلیاردی را به کشور و جامعه ایران تحمیل کنند و همچنین در اختیار اسراییل که خود را از انزوایی که در اثر جنگ های 33 روزه در لبنان و 22 روزه در فلسطین بر او وارد شده بود رها سازد.
شرایط به وجود آمده بعد از حضور معنی دار مردم در انتخابات 24 خرداد 92 و 9 ماه تلاش دستگاه دیپلماسی کشور و برخی حوادث منطقه یی، فرصت کم نظیری را در اختیار کشور قرار داده است که در صورت موفقیت کشور در گذار از گفت وگوهای هسته یی و رسیدن به توافق جامع هسته یی با جهان، در آینده نه چندان دور با ایرانی تاثیرگذار و رو به پیشرفت همراه خواهیم بود: ایرانی که در بازی جدید منطقه یی جایگاهی متفاوت خواهد داشت.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]