واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفر سفرای 9 کشور به قلب تاریخ زنجان زنجان - ایرنا - سفرای 9 کشور به پایتخت بزرگترین امپراطوری جهان، شهر تاریخی سلطانیه سفر کردند.
به گزارش ایرنا، ایستاده بلند قامت و رشید برای تماشای مسافرانی که از گذر روزگار عبور می کنند و بی توجه به سرگذشت خویش و تاریخ سپری شده، در جریان زندگی گم می شوند.
اما گنبد نیلگون سلطانیه مامور است و این ماموریت را طی هفت قرن گذشته به خوبی انجام داده است و اکنون نیز گویا رسالت عظیم روایتگری تاریخ را سخت به دوش می کشد.
اکنون این روایتگر بزرگ تاریخ میزبان مهمانانی است که هزاران فرسنگ از دیار و سرزمین خود دور شده اند تا افتخار ملاقات با وی را داشته باشند و بتوانند عکسی یادگاری در زندگی خود از این گنبد به ثبت برسانند.
تمام سفر دو روزه سفرای 9 کشور ژاپن، اتریش، مالزی، پاکستان، افغانستان، کره جنوبی، تاجیکستان، ازبکستان و آفریقای جنوبی به همراه همسرانشان به زنجان یکسو و سفر به قلب تاریخ این استان دیگر سو.
گنبد سلطانیه امروز میزبان 9 سفیری بود که برای نخستین بار پا در مکانی می گذاشتند که با وجود گذشت بیش از 700 سال از زمان بنای آن همچنان پا برجا و استوار است و به یکی از میراث جهانی موجود در جهان تبدیل شده است.
سفرا روز دوم سفر خود به استان زنجان را با ورود به طولانی ترین بازار سرپوشیده ایران آغاز کردند و در ادامه با حضور در مسابقات محلی اسب دوانی شهرستان سلطانیه، از خنکای هوای چمن این منطقه لذت بردند و با بی صبری تمام راهی منطقه ای شدند که نمونه آن در دیگر نقاط جهان یافت نمی شود.
گنبد نیلگون سلطانیه، همچون همیشه بلند قامت و متین سر بر آسمان کشیده بود و از دور اتوبوسی را تماشا می کرد که به تماشای وی می آمدند و آرامش همچنان سرتاپای این بنای عظیم را در در آغوش می کشید.
دروازه شمالی که هنوز از عمر بازگشایی آن دوماه نمی گذرد، به استقبال مسافران می رود و راهنمایی که خوب به زبان انگلیسی و تاریخ گنبد سلطانیه آشنا است، میان دار کاروانی می شود که قرار است، سفیر فرهنگ عظیم و قدیمی این شهر و گنبد سر به فلک کشیده اش شوند.
بنا برای مسافران غریب است و تا کنون آنان را در غیر از چند عکس کوچک که بر روی کارت پستال های ایرانی چاپ شده بود ندیده بوده اند و از آن هیچ ذهنیتی ندارند و در هر قدم که در ارگ سپری می کنند، بیشتر در حیرت و شگفتی حضور در چنین بنایی بی نظیری فرو می روند.
سفرا وارد صحن اصلی گنبد سلطانیه که می شوند، همگی سر به هوا هستند و داربست هایی که برای آسانی کار مرمت کاران در داخل نصب شده است نیز مانع تماشای زیبایی هر یک از هشت ایوان بنا نمی شود.
گویا راهنما نیز نمی تواند با سخنان خود مسیر حیرت سفرا را تغییر داده و آنان را متوجه توضیحاتی کند که می تواند هر شخصی را با عظیمت بیش از پیش گنبد سلطانیه آشنا سازد.
تربتخانه، سردابه و در نهایت پلکان مارپیچی شکلی که مسافران را به طبقات دوم و سوم راهنمای می کنند، شگفتی مسافران گنبد را به اوج می رساند.
ایوان هر یک از طبقات دوم وسوم طراحی منحصر به فرد خود را دارند و ثبت نام علی و محمد با آجرهای رنگی بی آنکه آشکارا در مقابل دید تماشاگران باشد، سفرا را مبهوت خویش می سازد و راهنما می گوید:زیبا است، خیلی زیبا.
سفرا که حالا می توان گفت دیگر تلاشی برای شنیدن صحبت های راهنما نمی کنند هر یک مسیری را برای تماشای زیبایی های بی نظیر و نا تمام گنبد سلطانیه در پیش می گیرند و سعی می کنند تا می توانند از گوشه و کنار آن برای خود تصویری به یادگار ببرند.
شادمان از اینکه عکس یادگاری دسته جمعی با حضورمسوولان استانی و شهرستانی کنار گنبد سلطانیه گرفته اند و حال خسته از چندین ساعت گشت و گذار در قلب تاریخ زنجان، راهی حمام سالار برای صرف غذای سنتی دیگر می شوند و دلمه برگ موی شهرستان سلطانیه کام آنان را شیرین می کند.
سفرا نیز همچون دیگر مسافرانی که قرار نیست برای همیشه باقی بمانند با کوله باری سرشار از تجربه تماشای یکی از بزرگترین نمادهای معماری و هنر ایرانی و اسلامی راهی پایتخت، برای رسیدگی مجدد به امور روزمره خویش می شوند و گنبد خوب می داند روز دیگری در راه است.
7319/522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]