واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در همایش بینالمللی علمی در سمرقند عنوان شد
تاریخ علم بدون نقش دانشمندان آسیای مرکزی کامل نخواهد بود
در همایش بینالمللی علمی سمرقند با نام «میراث تاریخی دانشمندان و اندیشمندان شرق قرون وسطی و نقش و اهمیت آن برای تمدن معاصر»، نقش آسیای مرکزی در تاریخ علم و دانش بشری، قابل اعتنا و توجه توصیف شد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در دوشنبه، در همایش بینالمللی علمی سمرقند با نام «میراث تاریخی دانشمندان و اندیشمندان شرق قرون وسطی و نقش و اهمیت آن برای تمدن معاصر»، نقش آسیای مرکزی در تاریخ علم و دانش بشری، برجسته توصیف شد. در این همایش علمی که عصر روز گذشته به پایان رسید، در کنار نمایندگان سازمانهای بینالمللی و سفارتخانههای کشورهای خارجی مقیم ازبکستان، حدود 150 نفر محقق و دانشمند از 40 کشور دنیا نظیر آمریکا، چین، روسیه، آلمان، عربستان سعودی، مصر، کویت و... شرکت کردند.
«اسلام کریماف» رئیس جمهور ازبکستان ضمن سخنرانی خود نقش دانشمندان بزرگ قرون وسطای شرق در رشد تمدن بشری را برجسته توصیف کرد و گفت: برای معرفی کامل آثار آنان که در توسعه تمدن بشری نقش بسزایی داشتهاند، باید مراکز علمی، محققان و پژوهشگران کشورهای مختلف کار و همکاری انجام دهند. کریماف آشنا کردن نسل جوان با میراث گرانبهای دانشمندان بزرگ شرق قرون وسطی و از جمله آسیای مرکزی را از نیازهای روز دانست و تأکید کرد: فرا گرفتن این میراث از سوی جوانان بیشتر به تقویت مبانی توسعه دانشهای معاصر بشری کمک خواهد کرد. «هوبرت گزین» معاون مدیر کل سازمان یونسکو طی سخنانی سهم دانشمندان و متفکران شرق در شکل گرفتن تمدن بشری را بسیار ارزشمند دانست و تأکید کرد که میراث بزرگان شرق قرون وسطی و معرفی هر چه بیشتر آن برای بشر امروز دارای اهمیت خاصی میباشد.
این همایش بینالمللی علمی در چهار بخش زیر با ارائه دهها سخنرانی صورت گرفت: - دستارودهای دانشمندان برجسته شرق قرون وسطی در زمینه علوم دقیق و سهم آنها در تشکیل و رشد دانشهای معاصر (نجوم، ریاضی، جغرافیا و..)؛ - میراث علمی دانشمندان در زمینه علوم طبیعی (پزشکی، داروشناسی، شیمی، معدنشناسی)؛ - میراث تاریخی و فلسفی دانشمندان؛ - میراث علمی دانشمندان در زمینه زبان و ادبیات. در این همایش در خصوص میراث علمی و تمدنی «ابوعلی سینا»، «محمد خوارزمی»، «احمد فرغانی»، «ابوریحان بیرونی»، «میرزا الوغبیک» و... مطالب علمی جالبی ارائه شد. در پایان نیز، شرکتکنندگان این نشست علمی بر ضرورت ایجاد فهرست میراث خطی موجود، کتابشناسی، دیجیتالی کردن نسخ خطی بهزبانهای مهم بینالمللی، ازطریق شبکه اینترنت در دسترس مردم قرار دادن این آثار، ایجاد فیلمهای مستند در خصوص دانشمندان و متفکران بزرگ با همکاری شبکههای بینالمللی تلویزیونی تأکید کردند.
انتهای پیام/.
93/02/27 - 14:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]