واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شهردار زنجان: بازار قلب اقتصاد زنجان است خبرگزاری پانا: شهردار زنجان گفت: بازار زنجان یکی از قدیمی ترین بازارهای کشور و قلب اقتصاد زنجان است
۱۳۹۳ شنبه ۲۷ ارديبهشت ساعت 11:46
به گزارش سرویس خبر پانا، محسن امین در بازدید از بازار زنجان افزود: شهرداری و شورای اسلامی شهر با همکاری میراث فرهنگی آماده انجام کار مشترک در بازار تاریخی زنجان است. وی یادآورشد: بازدید مشترک از محلات مختلف شهر هر دو هفته یکبار انجام می شود تا با تمام مشکلات بزرگ و کوچک آشنا شده و در اتاق جلسات تصمیم گیریهای لازم برای رفع این مشکلات انجام شود.
امین با تاکید بر اینکه باید ظرفیت های عمرانی، فرهنگی و شهرسازی را از نزدیک مشاهده کرد، گفت: مرکز تقسیم کالا در زنجان همچنان بازار است که باید ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: اگر وضعیت بازار ارتقا یابد آثار آن در کل شهر دیده خواهد شد.
شهردار زنجان با اشاره به اینکه جاهایی که لازم است بازار مرمت شود باید مرمت شوند، خاطرنشان کرد: حفاری ها در بازار نباید غیرمهندسی و غیراصولی انجام شود.
امین بابیان اینکه بازار زنجان مغفول مانده و صدمه دیده است، از برنامه ریزیهای لازم برای احیا بازار زنجان خبرداد و افزود: با کار اصولی و همکاری دستگاه های متولی امورات بازار سر و سامان خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: برای شروع کار باید با میراث فرهنگی هماهنگی های لازم انجام شده تا ضوابط میراث فرهنگی رعایت شود.
شهردار زنجان با بیان اینکه اسم سراها باید با نام قدیم حفظ شود، افزود: قسمت های آسیب دیده بازار باید مرمت شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید کارکرد مجموعه بازار را با پروژه سبزه میدان هماهنگ کنیم، افزود: برای کشاندن مسافران و گردشگران به بازار باید برنامه ریزی شود.
امین با بیان اینکه شهرداری نگاه انتفاعی به بازار ندارد، ادامه داد: بازاریان نقطه نظرات خود را در مورد احیای بازار ارایه دهند.
وی با تاکید بر اینکه انجام کارهای عمرانی و خدماتی با نظرات بازاریان انجام می شود، تصریح کرد: سرویس های بهداشتی موضوع خیلی مهمی است که باید در اطراف بازار ایجاد شوند.
شهردار زنجان گفت: به کمک معتمدین بازار و اصناف در ساماندهی بازار نیازمندیم که باید کمک حال شهرداری باشند.
بازار زنجان در دوران آغا محمدخان قاجار آغاز و در سال ۱۲۱۳ در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد و سراها و گرمابه ها در سال ۱۳۲۴ به آن اضافه شده است، مجموعه بازار قدیمی به صورت یک خط مستقیم به عنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است، گستردگی جغرافیایی بازار زنجان و تنوع راسته ها، تعدد سراها و کاوانسراهای درون شهری در راسته های فرعی که هرکدام به نامی و به فعالیتی خاص اختصاص یافته و وجود مساجد فراوان گویای پویایی این مجموعه در طول زمان های گذشته و شرایط حاکم بوده است. این بازار که طویلترین بازار ایران می باشد از سوی غرب و شرق گسترده شده و بدین لحاظ بازار پائین و بازار بالا تقسیم و نامگذاری شده است.
بازار زنجان از نظر تولید و نوع فعالیت به هشت راسته تقسیم می شود از جمله راسته زرگرها، کفاشها، بزازها، سراجها و چند راسته دیگر. از کاروانسراهای این مجموعه که در قدیم نقش مؤثری در عرضه کالاها ایفا می نموده است، سرا یا کاروانسرای حاج علی قلی و سرای حاج کربلایی علی را می توان نام برد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]