واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام گزارش خبری/
مرز مهران و فرصتهای از دست رفته/ مهمترین مرز زمینی کشور مشکلات زیرساختی دارد
مهران – خبرگزاری مهر: مرز مهران به عنوان مهمترین مرز زمینی کشور هم اکنون دارای مشکلات زیرساختی عمیقی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا این مرز منجر به توسعه و اشتغال در استان ایلام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام دارای 420 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است و بر همین اساس مرز مهران به عنوان مرکز اصلی رفت و آمد با کشور عراق شناخته می شود. مرز مهران هم اکنون مهمترین مرز زمینی کشور به لحاظ امنیت برای تردد زوار به عتبات عالیات کشور عراق است و سالانه بیش از دو میلیون زائر و مسافر از این مرز تردد می کنند. در حالی که مرز مهران با توجه به تردد زائران و صادرات و واردات کالا فرصتی برای توسعه و اشتغال در شهرستان مهران و کل استان ایلام است ولی هم اکنون به خوبی از این فرصت استفاده نمی شود. مرز مهران دارای مشکلات زیرساختی از جمله راه ارتباطی، امکانات رفاهی و...است و همچنین به خوبی فرصتهای شغلی به دست آمده در اختیار مردم نیستند. ظرفیتهای مرز مهران به خوبی برای توسعه ایلام قرار نگرفته است یک کارشناس اقتصادی در استان ایلام به خبرنگار مهر گفت: مرز بین المللی مهران دارای ظرفیتهای بی نظیری برای توسعه فعالیتهای اقتصادی است که متاسفانه هم اکنون کمترین نقش را در زندگی مردم مهران و استان دارد. علی مرادی بیان داشت: فضاهای کسب و کار به خوبی در مرز مهران تبیین نشده و مشکلات زیرساختی نیز در مرز وجود دارد که موجب عدم شکوفایی این مرز در جهت توسعه و اشتغال استان شده است.
وی عنوان کرد: قرار بود در شهرستان مهران فرودگاه احداث شود ولی این مهم هنوز بعد از سالهای بسیار طولانی تحقق نیافته و اکثر جاده های منتهی با شهرستان مهران دارای استاندارد لازم نیستند. این کارشناس بیان داشت: متاسفانه امکانات خوبی به خصوص در بخش اسکان برای زائران وجود ندارد و باعث می شود زائران کمتر در شهرستان مهران حضور داشته باشند. وی بیان داشت: هنوز راهکارهایی برای توسعه و نقش مهم مرز مهران جهت توسعه و اشتغال استان در نظر گرفته نشده و باید گفت مرز مهران فقط برای ایلام یک اسم بیشتر نیست. مرادی بیان داشت: مرز مهران فرصتی بزرگ برای انجام هرگونه فعالیتهای اقتصادی در امر صادرات و واردات است ولی هم اکنون درصد بسیار ناچیزی از کالاهای تولید شده استان از مرز مهران صادر می شود. وی افزود: تصویب منطقه ویژه اقتصادی در مرز مهران هنوز منجر به توسعه مرز نشده و تحولی در این زمینه رخ نداده است. وی ادامه داد: شهرستان مهران خود از هرگونه امکانات اولیه محروم است و این مرز در مسیر توسعه شهرستان حرکت نمی کند. امکانات زیرساختی در مرز در حال افزایش است محمود ساریان مدیر پایانه مرزی مهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون وضعیت امکانات و زیرساختهای مختلف در مرز مهران در حال افزایش است. وی بیان داشت: پایانه مرز مهران نقش مهمی در توسعه و اشتغال در استان ایلام و شهرستان مهران می تواند ایفا کند.
این مسئول اظهار داشت: یکی از مهمترین نیازهای مرز مهران تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری است که در صورت تصویب این منطقه می توان شاهد تحولی بزرگ در استان و شهرستان مهران بود. وی افزود: هم اکنون زیرساختهای خوبی در مرز مهران به خصوص در بخش تردد زائران در پایانه مرزی مهران وجود دارد و این پایانه پذیرش 20 هزار زائر را دارد. این مسئول تصریح کرد: سال گذشته بیش از دو میلیون زائر از مرز مهران تردد کرده اند. باید گفت در حال حاضر مرز مهران نیازمند امکانات و زیرساختهای بیشتری برای توسعه است و همچنین باید راهکارهایی برای نقش مرز مهران در زندگی مردم ایلام و مهران و ایجاد شغل در نظر گرفته شود. مرز مهران به دلیل نزدیکی و امنیت بالا یک فرصت طلایی برای توسعه و اشتغال در استان محرومی مثل ایلام است که باید به خوبی از آن استفاده کرد.
۱۳۹۳/۲/۲۷ - ۰۹:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]