واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
یوسفیان ملا: هیچ مقامی معاف از قانون رسیدگی به دارایی مسئولان نیست/ با این طرح جلوی مسئولانی که با سوءاستفاده از مقام خود ثروتهای میلیاردی به جیب زدهاند، گرفته میشود
این طرح بر این مساله تاکید دارد افرادی که در این نظام و کشور مسئولیت دارند در راستای وظایف خود حرکت کنند و آنهایی که از موقعیت و مقام خود سوءاستفاده کردند و از این طریق ثروتهای میلیاردی به جیب زدهاند جلویشان گرفته شود.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه آرمان در گفتگو با یک عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس نوشت؛
هفته گذشته شاهد تصویب کلیات طرحی رسیدگی به دارایی مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران در مجمع تشخیص مصلحت نظام بودیم که به جرات میتوان گفت این طرح خواست تمامی مردم ایران است.
چراکه در سایه فقدان چنین قانونی بهویژه در سالهای اخیر شاهد اختلاسهایی بودهایم بنابراین تصویب چنین طرحی که البته در اصل 142 قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است میتواند کمک شایانی به نجات منابع مالی کشور و جلوگیری از حیف و میل آن بکند. در این رابطه آرمان با عزتا... یوسفیانملا نماینده مردم آمل در مجلس نهم و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به گفتوگو نشسته که در ادامه میخوانید.
کلیات طرح رسیدگی به دارایی مسئولان در مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسید نظر شما در این رابطه چیست؟
درمورد طرح رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان باید اذعان کرد این طرح چندین ماده دارد و آنچه تا کنون به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است کلیات این طرح است و باید به انتظار نشست که جزئیات آن چگونه تصویب میشود و در این راستا چه مقاماتی و تا چه درجهای باید پاسخگو باشند که درحال حاضر هنوز این جزئیات بهطور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است و بعد از بررسی و تصویب باید ابلاغ شود تا لازمالاجرا شود. درحال حاضر بین مجلس و شورای نگهبان حل اختلاف شد و قرار بر این شد تا این طرح بهصورت یک مصوبه از مجمع خارج شود و تا زمانی که این طرح به صورت مصوبه از مجمع خارج نشده است باید صبر کرد.
چقدر وقت صرف خواهد شد تا تمام جزئیات این طرح به تصویب برسد و تبدیل به یک مصوبه شود؟
در رابطه با اینکه این طرح چه مدت ممکن است به طول بینجامد تا جزئیاتش بهطور کامل تصویب شود و بهصورت یک مصوبه دربیاید باید بگویم این مساله بستگی به دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد و از آنجا که در ماه دوبار جلسه دارند اینطور تصور میشود که حداقل دو - سه ماه زمان ببرد اما اگر بررسی این طرح به کمیسیونهای تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شود و تصمیمگیری آخر به رای در مجمع گذاشته شود بهنظر میرسد کار سریعتر انجام شود.
این طرح چه دستاوردی میتواند برای کشور داشته باشد؟
این طرح بر این مساله تاکید دارد افرادی که در این نظام و کشور مسئولیت دارند در راستای وظایف خود حرکت کنند و آنهایی که از موقعیت و مقام خود سوءاستفاده کردند و از این طریق ثروتهای میلیاردی به جیب زدهاند جلویشان گرفته شود. این طرح بهخصوص درمورد افرادی که از طریق انتخابات روی کار آمدهاند بیشتر شامل میشود که خداییناکرده از موقعیت خود سوءاستفاده نکنند. لازم به ذکر است که در سال 1337 یعنی حدود 56 سال پیش قانونی تصویب شد که هیچ یک از کارمندان دولت حق ندارند با دولت ریالی معامله داشته باشند. اما متاسفانه امروز مشاهده میشود نهتنها با دولت معامله میکنند بلکه اتفاقات عجیبی در این رابطه رخ میدهد. به نظر میرسد اگر این تصمیم وجود دارد که جامعه را بهویژه در عرصه اقتصادی سالم اداره کنیم به چنین طرحهایی نیاز داریم.
مشمولان رسیدگی به دارایی در این طرح توسعه پیدا کرده است. با توجه به این موضوع سازوکار قابل اجرا برای این طرح و دستگاه اجراکننده کدام یک از قوا خواهند بود؟
در این رابطه لازم میدانم به این مساله اشاره کنم که طبق اصل 142 قانون اساسی کسانی که تصدی را متقبل میشوند باید قبل از قبول پست مسئولیتی و بعد از آن میزان داراییشان را به قوه قضائیه اعلام کنند در این طرح نیز سازوکار اجرایی به همین منوال است یعنی مسئولان باید دارایی خود را به قوه قضائیه اعلام کنند بنابراین مجری این طرح قوهقضائیه است.
همانطور که در کلیات این طرح آمده، رئیس قوه قضائیه و دیگر قضات نیز مشمول این طرح هستند در این رابطه کدام قوه مسئول رسیدگی به اموال این مقامات میشود؟
در این رابطه نیز راهکارهایی ارائه شده است که هنوز اطلاعی در دست نیست که آیا این راهکارها تصویب شده یا اگر نشده در آینده تصویب خواهد شد یا خیر. ممکن است در این مورد رسیدگی به مجلس یا ارکان دیگر نظام واگذار شود. در طرح اولیه مجلس برای رسیدگی معرفی شد که تصویب نشد. آنچه مهم است اینکه در این طرح هیچ مسئولی معاف نشده و تمامی مقامات و مسئولان مشمول قانون رسیدگی به دارایی هستند. در پایان آنچه مسلم است اینکه تا تصویب کلی خیلی نمیتوان در این رابطه اظهارنظر کرد باید منتظر بمانیم تا ببینیم خروجی مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست تا بتوان هم با قطعیت در این رابطه سخن گفت و هم تصمیمات مناسب برای اجرای این طرح اتخاذ کرد.
1393/2/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]