تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843617120




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اردوغان در صدد تضمین حاکمیت خود بر جامعه ترکیه است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اردوغان در صدد تضمین حاکمیت خود بر جامعه ترکیه است آنکارا - ایرنا - ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه گفت: اگر رییس جمهوری ترکیه شوم، رییس جمهوری تشریفاتی نخواهم بود و از همه اختیارات قانونی استفاده خواهم کرد.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، اردوغان این مطلب را در نشستی با حضور نمایندگان حزب حاکم ˈعدالت و توسعهˈ در مجلس ترکیه عنوان کرد.
بر اساس قوانین ترکیه در 90 سال گذشته از تاسیس جمهوری نوین این کشور، همواره قدرت اجرایی در اختیار نخست وزیر بوده و روسای جمهوری ترکیه به رغم اینکه از نظر قانون اساسی حق فرماندهی ارتش ، مداخله در امور مجلس در شرایط حساس ( دستور تکرار برگزاری انتخابات عمومی ) و ریاست بر هیات دولت را در شرایط اضطراری را داشتند، تاکنون از این اختیارات قانونی استفاده نکرده اند.
اردوغان گفت: رییس جمهوری جدید ترکیه در مرداد ماه آینده برای اولین بار در تاریخ این کشور با رای مردم انتخاب خواهد شد و با روسای جمهوری پیشین متفاوت خواهد بود و چنانچه رییس جمهوری ترکیه شوم ، ˈرییس جمهوری تشریفاتیˈ نخواهم بود.
این سخنان اردوغان در پاسخ به نگرانی های برخی از نمایندگان فعلی حزب حاکم عدالت و توسعه از احتمال برور تشنج میان نخست وزیر و رییس جمهوری در صورت انتخاب اردوغان به مقام ریاست جمهوری و نگرانی برخی از اعضای حزب از اینکه وی پس از انتخاب به ریاست جمهوری باید ریاست حزب عدالت و توسعه را رها کند و این امر موجب تضعیف حزب می شود، عنوان شد.
به نوشته پایگاه خبری ˈملیتˈ، شماری از نمایندگان حزب عدالت و توسعه در این نشست هشدار دادند ، اگر اردوغان رییس جمهوری ترکیه شود ، ممکن است این حزب تضعیف و گرفتار سرنوشت حزب ˈمام میهنˈ به رهبری ˈتورگوت اوزالˈ رییس جمهوری اسبق ترکیه شود.
اردوغان برای رفع نگرانی آنان گفت: حزب عدالت و توسعه با حزب مام میهن بسیار متفاوت است و این مقایسه صحیح نیست.
این در حالی است که ˈیلدریم آک بولوتˈ نخست وزیر اسبق ترکیه که پس از انتخاب تورگوت اوزال به مقام ریاست جمهوری پست نخست وزیری و رهبری حزب مام میهن را بر عهده گرفت، در گفت و گو با روزنامه ˈحریتˈ گفت: در چنین شرایطی که رهبر یک حزب سیاسی خود رییس جمهوری شده و فرد دیگری را به جای خود به نخست وزیری می نشاند، به طور قطع درگیری و مشاجره سیاسی رخ می دهد.
وی با اشاره به تجربیات خود افزود: در آن دوران نیز میان رییس جمهوری و نخست وزیر و حتی برخی از وزرا در مورد مداخله رییس جمهوری در امور اجرایی اختلافات شدیدی بروز کرد و ما فکر می کنیم که این اختلافات و درگیریها در صورت انتخاب اردوغان به ریاست جمهوری نیز با شدت تکرار شود.
بر اساس اصلاحات انجام شده در قانون اساسی ترکیه، رییس جمهوری این کشور برای یک دوره پنج ساله از سوی مردم انتخاب خواهد شد. دوره ریاست جمهوری ˈعبدالله گلˈ در اوایل اوت سال جاری به پایان می رسد.
انتخابات ریاست جمهوری که در واقع اولین انتخابات ریاست جمهوری از سوی مردم در تاریخ این کشور خواهد بود، در 10 اوت و در دو دور برگزار خواهد شد. اگر نامزدی بتواند در دور اول بیش از 50 درصد آرا را به دست آورد، انتخاب خواهد شد، در غیر این صورت انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد که در دور دوم نیز نامزدی که بیشترین رای را بیاورد، انتخاب می شود.
محافل حزب حاکم ترکیه با اشاره با اینکه پیروزی این حزب در انتخابات محلی 30 مارس گذشته به مفهوم رای اعتماد و حمایت قوی مردم از شخص اردوغان بود، مدعی هستند با توجه به تاکید نخست وزیر در خصوص رعایت محدودیت حداکثر سه دوره رهبری حزب و نخست وزیری در این حزب، وی نامزد طبیعی انتخابات ریاست جمهوری آتی در ترکیه است.
احزاب مخالف ترکیه نیز از هم اکنون تاکید دارند که رییس جمهوری جدید باید شخصی باشد که با ˈوفاق عمومیˈ انتخاب شود و رییس جمهوری ، حزبی و سیاسی نباشد.
ˈکمال قلیچدار اوغلوˈ رهبر حزب ˈجمهوریخواه خلقˈ به عنوان بزرگترین حزب مخالف در مجلس ترکیه گفته است، حزب متبوع وی می تواند در خصوص تعیین نامزدی مشترک با دیگر احزاب مخالف، ائتلاف کند.
اما کارشناسان سیاسی در آنکارا چنین گزینه ای را بسیار دشوار ارزیابی می کنند. تنها حزبی که می تواند در انتخابات ریاست جمهوری به ائتلاف با جمهوریخواه خلق تن دهد، حزب ˈحرکت ملیˈ است که مجموع آرای این دو حزب نیز با توجه به نتیجه انتخابات شهرداریهای ترکیه ، کمتر از 50 درصد است ، مگر آنکه شماری از هواداران احزاب کوچک و حتی برخی از هواداران حزب حاکم به یک نامزد مشترک رای دهند.
کارشناسان سیاسی با توجه به اینکه رییس جمهوری در ترکیه برای اولین بار بطور مستقیم توسط مردم انتخاب خواهد شد، می گویند که در چنین شرایطی احتمال بروز دوگانگی در راس هرم قدرت در ترکیه زیاد است و نخست وزیر و رییس جمهوری در ایفای وظایف می توانند، به چالش بیفتند.
اردوغان نیز اخیرا به صراحت گفته است که رییس جمهوری منتخب مردم دیگر نمی تواند یک ˈرییس جمهوری خاموش و غیر فعال و کاخ نشینˈ باشد، باید ابتکار عمل بدست گرفته و فعال باشد.
کارشناسان به چالش مهم دیگری اشاره کرده و گفته اند که اصلاح قانون اساسی و دادن امکان انتخاب رییس جمهوری به مردم ، با نظام پارلمانی ترکیه تناقض ایجاد کرده و نظام سیاسی در دوره پیشرو و به ویژه در صورت انتخاب شخص اردوغان به ریاست جمهوری، لاجرم دستخوش تغییرات اساسی خواهد بود و ترکیه در دوره آینده یا نظام نیمه ریاستی و یا ریاستی را باید برگزیده و نظام سیاسی خاصی را برای خود تعریف کند.
خاورم ** 2010**230**1651
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




24/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن