واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: کمیسیون کشاورزی به دنبال تجمیع قوانین بخش آب است/ بحران آب در کشور هنوز جا نیفتاده است تهران-ایرنا- عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از برنامه این کمیسیون برای تجمیع قوانین مرتبط با آب خبر داد و گفت: شرایط بحرانی آب نه دردولت و نه در مجلس هنوز جا نیفتاده و افکار مدیران و تصمیم گیران درست در این زمینه تلنگر نخورده است .
ˈعباس پاپی زادهˈ در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با بیان این مطلب گفت: کمیسیون کشاورزی به عنوان کمیسیون تخصصی به دنبال تجمیع قوانین از طریق حذف قوانین متشابه و موازی ، و تصویب قوانین جدید است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دولت اصرار دارد درخصوص قوانین مرتبط با آب قانون جامعی ارائه کند تا هزینه های آن و نیز عدم مغایرت با اصل 75 قانون اساسی هم در آن دیده شود ولی تلاشهای وزارت نیرو در این زمینه با کندی مواجه است.
وی با اشاره به اهیت موضوع آب و نقش آن در فرایند توسعه کشورگفت: موضوع آب از جمله مباحث زیر ساختی و زیر بنایی است وهر گونه فعالیتی منوط به تامین آب است اما مشکلات زیادی در این زمینه داریم به طوری که در حال حاضر بسیاری از شهرکهای صنعتی تهران با مشکل بی آبی مواجه هستند و احتمالا امسال در برخی از شهرها سهیمه بندی آب اعمال شود.
پاپی زاده با بیان اینکه هنوز افکار مدیران و تصمیم گیران ما از لحاظ مشکلات بخش آب درست تلنگر نخورده است،گفت: هر چند در مجلس شاهد تکاپوهایی در این زمینه هستیم ولی واقعیت این است که مجلس هم مثل جاهای دیگر است و تحرک لازم دیده نمی شود.
به گفته عضو کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی ،باید خطر را از 30 سال قبل حس می کردیم که نکردیم و امروز تعدادی از دشت ها تخلیه شده و مشکلات زیادی بروز کرده است
پاپی زاده ادامه داد: 85 تا 90 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی استفاده می شود و می توان با 10 درصد ارتقای بهره وری در این بخش آب مورد نیاز شرب و صنعت را تامین کرد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری برای مدرن سازی کشاورزی کشور صورت نمی گیرد، اضافه کرد:بهره وری آبیاری در کشاورزی ایران بین 30 تا 35 درصد است در حالی که متوسط بهره وری آب در کشورهای توسعه یافته 60 تا 65 درصد است که مشکل بی آبی هم ندارند.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: اگر ما 35 درصد را به 50 درصد هم برسانیم می توانیم مشکل آب را در کشور حل کنیم.
به گفته نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی،با وجود اینکه بخش کشاروزی 14 درصد تولید ناخالص داخلی و 23 درصد اشتغال را دارد زیر 5 درصد سرمایه گذاری مربوط به این بخش است.
وی در ادامه عدم توجه به آمایش سرزمین درنظام برنامه ریزی را از آسیب های فرایند توسعه کشور عنوان کرد و گفت: برای مثال در بسیاری از استان ها صنایع آب بری فعالیت می کنند که اساسا در تامین آب با مشکلات جدی مواجهند در حالی که اگر بر اساس ظرفیت ها و منابع هر منطقه فرایند توسعه و برنامه ریزی کشور ترسیم می شد، مشکلات امروز وجود نداشت.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی بروز معضلات زیست محیطی هم چون خشک شدن تالابها، توفان های نمکی گرد و غبار وفرونشست دشتها را از جمله تبعات مصرف بی رویه آب عنوان کرد و گفت:جبران این پدیده ها نیازمند هزینه بسیار بالایی است و در برخی مواقع غیر قابل جبران است به طوری که برای مثال هر دشت وارد شرایط بحرانی شود بین 100 تا 200 سال زمان برای احیا لازم دارد.
سیام(4)**2021** 1418
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]