واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رئیس بانک مهر اقتصاد خبر داد: پرداخت بیش از 4 هزار میلیارد ریال تسهیلات به اقشار آسیب پذیر
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد کشور از پرداخت بیش از 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات در سال گذشته جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر و دخالت دادن آنها در رشد و توسعه اقتصاد کشور خبر داد و گفت: امسال تسهیلات حمایت از اقشار آسیب پذیر به بیش از 4 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، غلامحسن نقی نتاج در همایش ملی مدیریت توانمندی ها در اقتصاد ایران منظور از بانکداری اسلامی را بانکداری بدون ربا بیان و اظهار کرد: باید سیستم بانکداری را از آلودگی ربا پاک کنیم.
وی با بیان اینکه بانک ها به عنوان موسسات مالی و خدماتی در یک جامعه نقش تعیین کننده ای جهت گردش پول و ثروت دارند گفت: بانک ها از جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور برخوردارند به گونه ای که فعالیت مثبت و موثر بانک ها می تواند در رشد بخش های اقتصادی و افزایش تولیدات در هر بخش موجبات شکوفایی اقتصادی را به جای گذارد. نتایج با بیان اینکه سهم بخش غیرانتفاعی در اقتصاد کشور ما زیر 10 درصد است تصریح کرد: بیش از 90 درصد نظام بانکداری در کشور ما بانکداری انتفاعی است. وی به اعطای تسهیلات توسط بانک ها اشاره کرد و گفت: بانک ها در واقع بر اساس کارکرد واسطه گری وجوه و ایجاد رابطه بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران و انجام مبادلات پولی و اعتباری، در تحرک بخشیدن به برنامه های اقتصادی و هدایت نقدینگی سرگردان به سمت شکوفایی اقتصادی نقش بارزی ایفا کرده و می توانند به تولید و اشتغال بسیار کمک کنند. نتاج یکی از ویژگی های ممیزه اقتصاد اسلامی نسبت به اقتصاد کاپیتالیستی را محترم شمردن مالکیت 2 گانه خصوصی و عمومی بیان کرد و گفت: بانکداری اسلامی به معنای فعالیت مبتنی بر قوانین اسلامی و نظریات اقتصاددانان و کارشناسان علوم بانکی و علمای اسلام است. وی مهم ترین اصول در بانکداری اسلامی را تقسیم سود و زیان حاصل از معامله و پرهیز از پرداخت ربا یا همان بهره پول بیان کرد و گفت: نظام بانکداری اسلامی ریشه در ایدئولوژی و ارزش های اقتصاد اسلامی دارد و تحقق آن مستلزم استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی و نیز توزیع عادلانه درآمد و ثروت در جامعه است. نتاج تقارن اطلاعات و عملیات بانکی، ممنوعیت پرداخت و دریافت مبلغی ثابت یا از پیش تعیین شده، ارتباط پیوند میان بخش واقعی اقتصاد با بخش مالی، برآورده ساختن کلیه نیازهای بازار معاملات و مبادلات استعماری با بکارگیری روش های مالی اسلامی، تاکید بر آموزه های اخلاقی در فرایند بازاریابی و جذب مشتری، توانایی بیشتر برای تخصیص منابع پولی به بهترین کاربردهای مربوط به اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی و ... را از ویژگی هیا بانکداری سالامی بیان کرد. وی اختلاف نظر میان صاحب نظران و کارشناسان در خصوص مبانی نظری بانکداری اسلامی، ابهام و ایرادات موجود در قراردادهای عقود اسلامی، وجود عدم تقارن اطلاعات و لزوم کنترل و نظارت لازم در بانکداری اسلامی، ضعف آموزشهای لازم برای شناخت کامل ابعاد، بانکداری اسلامی در سطوح دانش آموزان، دانشجویان، عامه مردم و حتی کارکنان شاغل در بانک، عدم استفاده از ظرفیت های موجوددر قانون عملیات، لزوم رعایت حقوق سهامداران و سپرده گذاران را از موانع و چالش های استقرار بانکداری اسلامی بیان کرد. نتاج بازنگری در سیستم حسابداری بانکها، کاهش و حذف اختلافات نرخ های حداقل سود، از بین رفتن نگاه دستوری به نرخ های سود را از الزامات پیاده سازی نظام مطلوب بانکداری اسلامی عنوان کرد. وی اجرای مسائل شرعی و نظارت دقیق و مستمر و ایجاد بسترهای لازم به منظور مردمی شدن اقتصاد را از راهکارهای عملیاتی در بانکداری اسلامی بیان کرد و گفت: مردمی شدن اقتصاد یعنی مشارکت بیشتر مردم در توسعه ی کشور از طریق تحقق اصل 4 قانون اساسی تحقق می یابد. نتاج در پایان از پرداخت بیش از 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات در سال گذشته جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر و دخالت دادن آنها در رشد و توسعه اقتصاد کشور خبر داد و گفت: امسال تسهیلات حمایت از اقشار آسیب پذیر به بیش از 4 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
1393/2/22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]