تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814958537




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مطهری:ورود مجمع تشخیص به حوزه قانون‌گذاری به صلاح کشور نیست/ مجمع نظر مشورتی می‌دهد و در فرآیند قانونگذاری هیچ دخالتی ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مطهری:ورود مجمع تشخیص به حوزه قانون‌گذاری به صلاح کشور نیست/ مجمع نظر مشورتی می‌دهد و در فرآیند قانونگذاری هیچ دخالتی ندارد

مطهری:ورود مجمع تشخیص به حوزه قانون‌گذاری به صلاح کشور نیست/ مجمع نظر مشورتی می‌دهد و در فرآیند قانونگذاری هیچ دخالتی ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: مشارکت مجمع تشخیص مصلحت نظام در امر قانون‌گذاری به صلاح مجلس و کشور نیست و مجلس را محدود می‌کند.
به گزارش نامه نیوز، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تذکری در صحن علنی مجلس بند 11 ماده 24 قانون آئین‌نامه داخلی مجلس، گفت: آقای رئیس، دستورالعملی که روز گذشته شما به کمیسیون‌ها ارسال کردید مجلس را امر قانونگذاری محدود می‌کند و به معنای پدید آمدن جایگاهی حتی بالاتر از مجلس سنا به نام مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود.

وی ادامه داد: مجلس سنا به این معناست که مصوبات مجلس شورا را بررسی و تصویب می‌کند در حالیکه در اینجا مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پیش از اینکه طرحی در مجلس مطرح شود نظر خود را ارائه کند و نمایندگان باید طبق نظر مجمع تصمیم‌گیری کنند که آیا می‌توانند وارد یک طرح شوند یا نه.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: این اقدام به هیچ وجه به صلاح مجلس و کشور نیست و اساساً یک نوع مشارکت مجمع تشخیص مصلحت نظام در امر قانونگذاری به شمار می‌رود به این معنی که در یکی از مراحل قانونگذاری مجمع ورود پیدا می‌کند و در همان اولین مرحله مجمع به موضوع ورود پیدا می‌کند در حالیکه این خلاف فصل ششم قانون اساسی و بویژه اصل 74 قانون اساسی است.

مطهری خاطرنشان کرد: در حال حاضر مسأله انطباق با سیاست های کلی نظام توسط خود نمایندگان رعایت می‌شود و علی‌القاعده مفهوم آئین نامه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز باید همین باشدکه مجلس نظر مشورتی مجمع را لحاظ کند و این کاری است که در حال حاضر در حال انجام است، بنابراین هیچ اقدام و بایدی نباید در کار باشد و تصمیم‌گیراصلی مجلس است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر مطهری گفت: مقصود از این کار همین گفته شماست و عین دستور مقام مظعم رهبری به اینگونه است که در ماده 7 به این صورت تغییر ایجاد شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی موظف است پس ازاعلام وصول طرح‌ها و لوایح در مجلس، نسخه‌ای از آنها را برای اطلاع مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال کند و این نکته نوشته‌ای است که دفتر مقام معظم رهبری به مجمع داده‌اند.

وی افزود: براین اساس اولین کار این است که زمانی که ما طرح‌ها و لوایح اجرا شد نسخه‌ای از آن را به مجمع بدهیم و ما هم گفتیم کمیسیون به مجمع اطلاع دهد. همزمان با بررسی طرح‌ها و لوایح بویژه قانون برنامه، قانون بودجه و تغییرات بعدی آنها در مجلس شورای اسلامی کمیسوین نظارت مجمع نیز محتوای آنها را از نظر انطباق و عدم مغایرت با سیاست‌های کلی مصوب بررسی می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کمیسیون نظارت مواردی را که مغایر یا غیر منطبق حسب مورد با سیاست های کلی می‌بیند به شورای مجمع گزارش می‌دهد و این یعنی اینکه کمیسیون نظارت خود نمی‌تواند تصمیم بگیرد ولذا موضوع را به مجمع گزارش داده تا تصمیم لازم اتخاذ شود.

وی ادامه داد: در صورتی هم که مجمع نیز مغایرت یا عدم انطباق را پذیرفت، نمایندگان مجمع موارد مغایرت و عدم انطباق را حسب مورد در کمیسیون‌های ذیربط مجلس مطرح می‌کنند و این نظر یک نظر مشورتی است و بایدی که در نامه دیروز من به کمیسیون‌ها آمده باید ارشادی است، عقلایی است که ما نظر آنها را لحاظ کنیم اما الزامی برای نمایندگان نیست و می‌توانند آن را لحاظ نکنند.

لاریجانی اظهارداشت: نهایتاً اگر در مصوبه نهایی مجلس مغایرت و عدم انطباق باقی‌ ماند شورای نگهبان مطابق اختیارات و وظایف خویش بر اساس نظر مجمع اعمال نظر می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این نه به معنای مجلس سنا است، بیخود ما چیزی را درست نکنیم، مجمع نظر مشورتی می‌دهد و در فرآیند قانونگذاری هیچ دخالتی ندارد بلکه نظر خود را ارائه می‌کند، از آنجایی که سیاستهای کلی از تنوع زیادی برخوردار است بررسی کرده و نظر خود را ارائه می‌دهند، شما در کمیسیون مخیرید که این نظر را اعمال کنید و یا اگر مصلحت ندیدید اعمال نکنید و در صحن مجلس نیز به همین ترتیب عمل می‌شود اما بدانید که دستور رهبری این است که این سیاستها اعمال شود و اگر اعمال نشد شورای نگهبان نظر مجمع را می‌پذیرد.

وی افزود: عقلایی این است که ما زمانی که طرح‌ها و لوایح ارجاع می‌شود نسخه‌ای از آن را برای مجمع تشخیص مصلحت نظام بفرستیم تا اگر مجمع نظری داشت، نظر مشورتی خود را به کمیسیون ارائه کند.

به گزارش فارس، لاریجانی اظهارداشت: بعضی از نمایندگان دولت که در مجمع حضور داشتند در کمیسیون‌ها در مورد با طرح یا لایحه‌ای عنوان کردند که مجمع با آن مخالف است، ما نماینده‌ای نداریم که از جایی بیاید و بگوید که من مخالفم و من هم در نامه ذکر کرده‌ام که نظر کتبی، اگر مجمع جلسه‌ای را برگزار کرد، در آنجا موضوع بررسی شد و نظر کتبی ارائه کردند، موضوع در کمیسیون مورد توجه قرار می‌گیرد.





1393/2/22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن