محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854244742
پیچ و خمهای احیای یک سازمان/ آیا احیا سازمان مدیریت به تنفس مجمع تشخیص نیاز دارد؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد
پیچ و خمهای احیای یک سازمان/ آیا احیا سازمان مدیریت به تنفس مجمع تشخیص نیاز دارد؟
نمایندگان مجلس، بویژه اعضای کمیسیون اجتماعی که به لحاظ بررسی ساختاری، طرح احیاء سازمان مدیریت و برنامهریزی را در دستور کار دارند، تمایل چندانی به ارجاع این طرح به مجمع تشخیص مصلحت ندارند و میخواهند به هر نحو ممکن نظر مساعد شورای نگهبان را در این زمینه جلب کنند.
به گزارشخبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، هر کشوری برای پیمودن مسیر دشوار توسعه و پیشرفت به مراکزی راهبردی و کلان نیاز دارد، مراکزی که با هدفگذاری صحیح و اصولی و ترسیم الگوهای توسعه، راههای رشد و شکوفایی اقتصادی را تسهیل و تسریع میکنند، سازمان مدیریت و برنامهریزی را باید یکی از همان مراکز دانست.
سازمان برنامه پیش از انقلاب
سابقه تشکیل مرکزی راهبری در امور مدیریت و برنامهریزی در ایران به سال 1327 بازمیگردد، زمانیکه با تصویب برنامه هفت ساله عمرانی اول، سازمان برنامه پایهگذاری شد. وظیفه این سازمان نظارت و مراقبت در اجرای برنامه عمرانی اول بود و تحت نظر یک شورای عالی، یک هیات نظارت و یک مدیر عامل فعالیت میکرد؛ در جریان اجرای برنامه پنجم عمرانی، سازمان برنامه از حالت موقتی و وابسته خارج و بر اساس قانون برنامه و بودجه به یک موسسه دولتی با اهداف و وظایف خاص تبدیل شد.
تحولات سازمان برنامه و بودجه پس از انقلاب و شکل گیری سازمان مدیریت
پس از انقلاب نیز، سازمان برنامه و بودجه به ترتیب در سالهای 1359، 1363 و 1370 دچار دگرگونی و تحول شد؛ در تشکیلات جدید سازمان، زیرمجموعهها و معاونتهای جدیدی ایجاد شد، از جمله اینکه سه معاونت "برنامه، بودجه و نظارت" ، "آمار و اطلاعات" و "هماهنگی و برنامهریزی" به شاکله سازمان برنامه و بودجه افزوده شد، همچنین سه گروه "مطالعات امور اقتصادی"، "تحقیقات آماری و آموزش" و "انفورماتیک" نیز به زیرمجموعههای معاونت هماهنگی و برنامهریزی اضافه شد.
در 16 اسفند 1378، "شورای عالی اداری" طرح تاسیس سازمان "مدیریت و برنامهریزی" را به تصویب رساند و این سازمان که از ادغام دو سازمان دیگر به نامهای "سازمان امور اداری و استخدامی کشور" و "سازمان برنامه و بودجه" شکل گرفته بود در ۱۷ تیر ۱۳۷۹ در نمودار تشکیلاتی و اداری کشور قرارگرفت.
تحققمطلوب وظایف و اختیارات رئیسجمهور و تامین یکپارچگی در مدیریت کلان کشور، همسویی نظامهای مدیریتی با برنامههای میانمدت و بلندمدت، تمرکز وظایف و فعالیتهای مرتبط و پیوسته و متجانس با یکدیگر در امور برنامهریزی، کاهش تداخل و موازی وظایف سازمانهای ستادی، ارتقاء توان کارشناسی و تصمیمسازیدولت و فراهم نمودن زمینه تحقق مطلوب برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی کشور از جمله عواملی بودند که متولیان امر را به تاسیس سازمان مدیریت و برنامهریزی ترغیب کردند.
سرنوشت سازمان مدیریت در دولت نهم، انحلال یا ادغام
در تیرماه 1386، در حالیکه حدود 7 سال از تاسیس مدیریت و برنامهریزی کشور میگذشت، "محمود احمدینژاد" رییس جمهور وقت، سازمان مذکور را منحل و وظایف آن را به دو معاونت رییس جمهوری تحت عناوین معاونت "برنامهریزی و نظارت راهبردی" و معاونت "توسعه مدیریت و سرمایه انسانی" محول کرد.
بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در تیرماه 1386 به ریاست احمدینژاد، بخش بودجهای ماموریتهای مدیریت و برنامهریزی در قالب "معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی" رئیسجمهور درآمد و همچنین فعالیتهای امور استخدامی نیز به معاونت مدیریت توسعه منابع انسانی در نهاد ریاست جمهوری محول شد.
این اقدام رییس دولت نهم با واکنش گسترده کنشگران سیاسی و رسانهای مواجه شد، بگونهای که برخی مخالفان، رییس جمهور را فاقد وجاهت قانونی برای انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی میدانستند و چنین استدلال میکردند که رییس قوه مجریه صلاحیت قانونی انحلال سازمانی را که به موجب مصوبه قوه مقننه تاسیس شده است، ندارد.
در مقابل، عدهای هم به حمایت از اقدام احمدینژاد پرداختند و رفتار وی در قبال سازمان مدیریت و برنامهریزی را نه انحلال که ادغام نامیدند و مدعی شدند که با مصوبه هیئت دولت نهم، معاونت نظارت و هماهنگی بر سیاستهای اقتصادی و علمی معاون اول رییس جمهور، معاونت هماهنگی و نظارت راهبردی نهاد ریاست جمهوری، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و موسسات وابسته آن، با تمام وظایف، اختیارات، مسئولیتها، داراییها، تعهدات، اعتبارات، امکانات و نیروی انسانی ادغام شدند و دو معاونت "برنامهریزی و نظارت راهبردی" و "توسعه مدیریت و سرمایه انسانی" شکل گرفتند.
"حذف سازمان مدیریت و برنامهریزی به معنای حذف برنامهریزی در کشور نمیباشد بلکه مترادف تغییر در روند برنامهریزی است"، این استدلالی بود که حامیان احمدینژاد بویژه در ایام انتخابات ریاست جمهوری سال 88 مطرح میکردند، چراکه در آن ایام، رقبای انتخاباتی رییس دولت نهم، وی را به سبب تعطیل کردن سازمان مدیریت و برنامهریزی بعنوان مرکز ثقل تصمیمگیریها و برنامهریزیهای کلان کشوری مورد انتقاد قرار میدادند و در تبلیغات انتخاباتی خود از بازگشایی این سازمان در صورت تصدی کرسی ریاست جمهوری سخن میگفتند.
دوران چهارساله دولت دوم احمدینژاد هم در شرایطی سپری شد که با وجود گوشزدها و عتابهای مخالفان، خبری از بازگشایی سازمان مدیریت و برنامهریزی نبود و به تعبیری رئیس دولت وقت کماکان بر اداره کشور بدون نیاز به سازمان مدیریت و برنامهریزی تاکید میکرد.
دولت یازدهم و زمزمههای احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی
با پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، بحث احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی مطرح شد و رییس جمهور منتخب نیز در نخستین نشست خبری خود بر احیاء این سازمان تاکید کرد.
"با احیای مجدد سازمان مدیریت و برنامهریزی، دیگر برنامهها و طرحهای عمرانی و اقتصادی کشور براساس اراده شخصی رییسجمهور تهیه و تنظیم نخواهد شد بلکه کابینه دولت یازدهم براساس نظرات و دیدگاههای کارشناسان اقتصادی و صنعتی، اهتمام خود را برای اجرای برنامههای اقتصادی و توسعه صنعتی کشور به کار میبندد که به ایجاد انضباط اقتصادی خواهد انجامید". این بخشی از سخنان "محمد باقر نوبخت" معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور است که در ابتدای کار دولت یازدهم مطرح شد.
کارگزاران دولت تدبیر و امید برای نشان دادن عزم راسخ خود، وعده احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی را در 100 روز نخست آغاز به کار دولت مطرح کردند، وعدهای که شاید به سبب پیچ وخمهای تقنینی، تحقق آن خیلی هم در گرو تلاش و مجاهدت پاستورنشینان نبود و اهتمام اهالی بهارستان را نیز میطلبید.
اما نمایندگان مجلس نیز که همچون دولتیها دغدغه بازگشایی سازمان مدیریت و برنامهریزی را داشتند، در رابطه با این موضوع غفلت را جایز ندانستند و در 28 خرداد 1392 یعنی سه روز پس از انتخاب دکتر روحانی به سمت ریاست جمهوری، یک فوریت طرح تشکیل مجدد سازمان مدیریت و برنامه ریزی را به تصویب رساندند.
گویی بهارستاننشینان نیز با دولتمردان نوسفر همصدا شده بودند تا کشور را از بحران اقتصادی نجات دهند، بنابراین اولین گام را احیا مرکز تصمیمگیری اقتصادی کشور یعنی سازمان مدیریت و برنامهریزی تعیین کردند، همان سازمانی که محمود احمدینژاد 2 سال پس از روی کار آمدن، حکم انحلالش را صادر و صبح روز 19تیر 1386 آن را اجرا کرد!
اما طرح مذکور که سخنگوی دولت یازدهم در روزهای نخستین عمر دولت آن را نشانه تعامل دولت و مجلس دانسته بود، رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و این روزها زمزمه ارجاع آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام به گوش میرسد، چرا که شورای نگهبان با استناد به اصل 60 قانون اساسی با تائید آن مخالفت کرده است.
تلاش بهارستاننشینان برای رفع ایراد قانونی از مصوبه احیاء سازمان مدیریت
طبق اصل 60 قانون اساسی که شورای نگهبان با استناد به آن، طرح احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی را دارای ایراد میداند، "اعمال قوه مجریه جز در اموری که در این قانون مستقیما بر عهده رهبری گذارده شده، از طریق رئیس جمهور و وزرا است". بنابراین فقها و حقوقدانان شورای نگهبان معتقدند که مجلس نمیتواند وارد حیطههای اجرایی شود و در این زمینه برای دولت تعیین تکلیف کند.
ایراد فوق به لحاظ ماهوی به مثابه همان ایرادی است که مخالفان انحلال یا ادغام سازمان مدیریت و برنامهریزی در سال 1386 مطرح میکردند و دولت را فاقد وجاهت قانونی برای ایجاد تغییر و یا تحول در سازمانی که با مصوبه مجلس ایجاد شده است، میدانستند.
به موجب اصل 112 قانون اساسی، در مواردی که شورای نگهبان، مصوبات مجلس را برخلاف موازین شرع و قانون اساسی تشخیص میدهد، مصوبه مزبور به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع میشود، اما گویی نمایندگان مجلس و بویژه اعضای کمیسیون اجتماعی که به لحاظ بررسی ساختاری، طرح احیاء سازمان مدیریت و برنامهریزی را در دستور کار دارند، تمایل چندانی به ارجاع این طرح به مجمع تشخیص مصلحت ندارند و میخواهند به هر نحو ممکن نظر مساعد شورای نگهبان را در این زمینه جلب کنند.
لذا کمیسیون اجتماعی مجلس، کمیته مشترکی را با حضور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، نماینده دولت و نماینده شورای نگهبان تشکیل دادهاند تا بدون نیاز به ارجاع مصوبه احیای سازمان مدیریت به مجمع تشخیص مصلحت، تکلیف آن را تعیین کنند.
"سید سعید زمانیان" عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این رابطه به باشگاه خبرنگاران گفت: "این کمیته در حال بررسی همه ایرادات شورای نگهبان است تا به یک نتیجه مطلوب برسد".هرچند بررسی ایرادات شورای نگهبان به این طرح تاکنون در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار نگرفته ولی گمان میرود طرح مذکور طی 2 - 3 هفته آینده در دستور کار این کمیسیون قرار گیرد.
بنابراین باید منتظر نتیجه کمیته مذکور باشیم که آیا خواهند توانست ایرادات شورای نگهبان را حل و فصل کنند یا اینکه طرح مذکور راه مجمع تشخیص مصلت نظام را در پیش خواهد گرفت، راهی که اخیرا برخی طرحهای مجلس برای به سرانجام رسیدن پیمودن آن را برمیگزینند!
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
مدیر طرحهای توسعه سازمان ملل در ایران: حفظ، اصلاح و احیای منابع طبیعی نیازمند تدوین راهکارهای جدید است
مدیر طرحهای توسعه سازمان ملل در ایران حفظ اصلاح و احیای منابع طبیعی نیازمند تدوین راهکارهای جدید استمدیر طرحهای توسعه سازمان ملل در ایران بر ضرورت اتخاذ و تدوین راهکارهای جدید به منظور حفظ اصلاح و احیای منابع طبیعی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از اراک محمدعلی فرزین ظهرهمگرایی در آمریکای لاتین و تاثیر آن بر ایالات متحده - ۱ «آلبا»؛ سازمانی بدنبال احیای اصول انقلابی بو
همگرایی در آمریکای لاتین و تاثیر آن بر ایالات متحده - ۱آلبا سازمانی بدنبال احیای اصول انقلابی بولیواریستیآلبا سازمانی است ایدئولوژیک که شامل کشورهای ونزوئلا کوبا بولیوی اکوادور و نیکاراگوئه است و به دنبال احیای اصول انقلابی بولیواریستی در قرن حاضر است به گزارش خبرنگار خبرگزاپشتیبانی سازمان ملل متحد از برنامه های زیست محیطی ایران/ حمایت سازمان ملل از احیای هورالعظیم
استانها جنوب خوزستان گری لوئیس اعلام کرد پشتیبانی سازمان ملل متحد از برنامه های زیست محیطی ایران حمایت سازمان ملل از احیای هورالعظیم اهواز - خبرگزاری مهر نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت سازمان ملل متحد از راهکارهای حل مشکلات زیست محیطی ایران در زمینه آب آلودگیهشدار زودهنگام سازمان مدیریت بحران نسبت به وقوع سیلاب در برخی نقاط کشور
هشدار زودهنگام سازمان مدیریت بحران نسبت به وقوع سیلاب در برخی نقاط کشور تهران -ایرنا- معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور نسبت به وقوع سیلاب در استان های تهران مازندران سمنان و گلستان در بعد از ظهر امروز- چهارشنبه- هشدار زودهنگام داد مرتضی اکبرپور در گفت و گو بارئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل: مدیریت جهادی در سایه تفکر بسیجی به ثمر مینشیند
رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل مدیریت جهادی در سایه تفکر بسیجی به ثمر مینشیندرئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل گفت مدیریت جهادی در سایه تفکر بسیجی و حرکتهای منسجم در این زمینه به ثمر مینشیند و میتوان از ثمرات آن بهره گرفت به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل عظیمرئیس سازمان محیط زیست: ۲ ماه تنفس هوای پاک در تهران رکورد محسوب میشود/آلودگی هوا یکی از عوامل قطعی سرطان است
رئیس سازمان محیط زیست ۲ ماه تنفس هوای پاک در تهران رکورد محسوب میشود آلودگی هوا یکی از عوامل قطعی سرطان استرئیس سازمان محیط زیست از کاهش درصد بنزن به زیر حد استاندارد در تهران خبر داد و گفت از ابتدای سال ۸ روز هوای کاملاً پاک و ۳۴ روز هوای سالم در تهران تنفس کردهایم به گزارشرئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت استان سمنان: واحدهای صنعتی نیازمند برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت استان سمنان واحدهای صنعتی نیازمند برای دریافت تسهیلات معرفی میشوندرئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت استان سمنان گفت واحدهای صنعتی نیازمند و تعطیل شده برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان مرتضی دهرویه ظهرحضور وزیر کشور در سازمان مدیریت بحران تهران
حضور وزیر کشور در سازمان مدیریت بحران تهران عصر روز چهارشنبه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به همراه سید حسین هاشمی استاندار تهران و عیسی فرهادی فرماندار تهران از مجموعه سازمان مدیریت بحران شهر تهران بازدید به عمل آوردند 1171 11 ارديبهشت 1393 1 3 عکس مهدی جعفری کد خبررئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین عنوان کرد راهاندازی مجمع جهانی شهر اسلامی فرصت مناسب برای ارتقای سیما ش
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین عنوان کردراهاندازی مجمع جهانی شهر اسلامی فرصت مناسب برای ارتقای سیما شهریرئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین گفت راهاندازی مجمع جهانی شهر اسلامی در این استان فرصت مناسب برای ارتقای سیما و منظر شهری است به گزارش خبرگزاری فارس از قزبازدید وزیر کشور و استاندار تهران از سازمان مدیریت بحران تهران
بازدید وزیر کشور و استاندار تهران از سازمان مدیریت بحران تهران تهران بزرگ- ایرنا- وزیر کشور به همراه استاندار و فرماندار تهران از سازمان مدیریت بحران تهران بازدید کردند به گزارش خبرنگار ایرنا عصر روز چهارشنبه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به همراه سید حسین هاشمی استاندار تهرانرئیس سازمان هواشناسی کشور: هواشناسی در تصمیمات کلان مدیریتی نقش اساسی ایفا میکند
رئیس سازمان هواشناسی کشور هواشناسی در تصمیمات کلان مدیریتی نقش اساسی ایفا میکندرئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه هواشناسی در تصمیمات کلان مدیریتی نقش اساسی ایفا میکند افزود هواشناسی با محیط زیست مدیریت منابع آبی بهداشت انرژی بازرگانی آثار باستانی و امور روزمره مردممعاون وزیر کشور: پیشگیری مهمترین اصل در سازمان مدیریت بحران است
معاون وزیر کشور پیشگیری مهمترین اصل در سازمان مدیریت بحران است کرمان - ایرنا - معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان این که پیشگیری مهمترین اصل در سازمان مدیریت بحران است گفت همه دستگاه های اجرایی به همراه مردم باید به این موضوع مهم توجه ویژه داشته باشند به گزارشعصر پنجشنبه هفته جاری ششمین مجمع عمومی سازمان دانشجویی حزب کار برگزار میشود/ تاجیک، راکعی و عبدی مهمانان مراس
عصر پنجشنبه هفته جاریششمین مجمع عمومی سازمان دانشجویی حزب کار برگزار میشود تاجیک راکعی و عبدی مهمانان مراسمششمین مجمع عمومی سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار با حضور محمدرضا تاجیک عمادالدین باقی عباس عبدی فاطمه راکعی و سهیلا جلودارزاده برگزار میشود به گزارش خبرنگار حوزه احزارئیس سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد اصلاح قانون سازمان مدیریت بحران در دستور کار
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خبر داداصلاح قانون سازمان مدیریت بحران در دستور کاررئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت همه کسانی که در پیشنویس و تدوین قانون جدید سازمان مدیریت بحران حضور داشتهاند با اصلاحیهای قانون جامعتری را به مجلس برای تصویب ارسال خواهند کرد به گزارش خبرنگادستیابی به الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نیازمند تعامل تمام سازمانهاست
معاون سپاه پاسداران دستیابی به الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نیازمند تعامل تمام سازمانهاست ارومیه - ایرنا - معاون طرح و برنامه راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت دستیابی به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و همچنین تحقق آرمانهای نظام اسلامی تنها در گرو همکاری تمام سازمانها و نهادهااستفاده از ظرفیت جوانان گلوگاهی نیازمند ساماندهی سازمان های مردم نهاد است
فرماندار گلوگاه استفاده از ظرفیت جوانان گلوگاهی نیازمند ساماندهی سازمان های مردم نهاد است ساری - ایرنا - فرماندار گلوگاه گفت استفاده و بهره گیری از توان و ظرفیت جوانان گلوگاهی برای حل مشکلات و معضلات این شهر کوچک نیازمند ساماندهی سمن ها سازمان های مردم نهاد است به گزارمدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خبر داد جمعآوری 66 هزار تن پسماند خشک از سطح شهر مشهد در سال 92
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خبر دادجمعآوری 66 هزار تن پسماند خشک از سطح شهر مشهد در سال 92مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد از جمعآوری 66 هزار تن پسماند خشک در مشهد طی سال گذشته خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری-
گوناگون
پربازدیدترینها