تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816983569




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: آلودگی صوتی با ما چه می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: آلودگی صوتی با ما چه می‌کند؟
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۳۹۹۲۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳ - 10 May 2014


محمود صباغی در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشت:

اشاره - متاسفانه پیامدهای ناخوشایند مدنیت و شهرنشینی، بیش از هر گوشه دیگر از این کره خاکی، گریبانگیر کشورهای جهان سوم و درحال توسعه گردیده واین روز‌ها عمدتا سطح استاندارد آلودگیهای زیست محیطی، صوتی و آلودگیهای تنفسی را به مرحله هشدار و بحرانی نزدیک کرده است. اما تمرکز مدیران شهری و شهرداری‌ها بر آلودگی هوا و بطریق اولی تمرکز رسانه‌ها، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و برگزاری سمینار‌ها و کنفرانس‌ها و نشستهای – اغلب بیفایده -، انگشت اتهام پیچیده گیهای بغرنج زندگی ماشینی را از منظر اجتماعی و افکار عمومی در ‌‌نهایت بسوی «آلودگی هوا» نشانه برده است. پیامدهای آلودگیهای دیگر زندگی ماشینی مانند: آلودگیهای زیست محیطی و آلودگی صوتی اگر بیشتر از آلودگی هوای تنفسی نباشد، قطع یقین کمتر هم نخواهد بود. استفاده از دستگاههای «الکتروآنسوفالوگرافی»، که ترسیم کننده اثرات سوء صوتی و نوری بر زوایای گوناگون اعصاب و روان آدمی است، نشان می‌دهد که آلودگی صوتی چه تاثیرات مخرب و غیر قابل جبرانی را در مغز انسان بر جای می‌گذارد.

حضور جدی آلودگی صوتی در زوایای مختلف زندگی شهری، اگر اثرات تخریبی بیشتری از الودگی هوا نداشته باشد، قطعآ کمتر هم نخواهد داشت. در طول روز، سروصدای فراوان خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها و بوقهای خارج از استاندارد وفعالیتهای روزمره شهروندان اگرچه عادی و نرمال جلوه می‌کند اما بطور قطع بدون اینکه دانسته باشیم اثرات مخرب خود را بر سیستم عصبی و روان آدمی بر جای خواهد گذاشت.

اما شب‌ها داستان بگونه‌ای دیگرمتفاوت است. کمیت آلودگیهای صوتی به مراتب کمتر اما از نقطه نظر کیفیت فوق العاده تاثیر گذار‌تر ومخرّب‌تر است. شب‌ها ساعت از یازده که می‌گذرد، تردد سنگین شهر آرام ارام به کندی می‌گراید و خیابان‌ها خلوت وخلوت‌تر می‌شود. تعداد بوق‌ها شاید که کمتر ازروز‌ها باشد اما بلحاظ سکوت شبانه بسیار تاثیرگذار و آزار دهنده‌تر می‌شود. توقف کامیونهای تخلیه زباله شهری و برقراری ارتباط کارگران با راننده از طریق «سوت وداد و فریاد»، اعصاب آدمی را می‌خراشد. خیابانهای خلوت جولانگاه اتوموبیلهای میلیاردی با موتورهای بسیار پرقدرت می‌شود. اتوموبیلهای معمولی با اگزوزهای دستکاری شده و تولید صدای بسیار آزار دهنده در کنار موتورسیکلتهای معروف با صندوقی زرد رنگ در پشت، سمفونی موسیقی آزاردهنده‌ای می‌شوند که مّخل آسایش و آرامش شهروندان خسته از کار روزانه و بیماران و کودکان و خلاصه بخش وسیعی از آسایش طلبان شهری می‌شوند که نیازمند چند ساعتی استراحت و خوابند. صابون کامیونهای حمل و نقل مصالح ساختمانی که تنها در طول شب اجازه تردد دارند، با بوقهایی سرسام آور وسرعتهایی سخت خطرناک و بسیار بالا‌تر از استاندارد تعیین شده، که ساکنان محدوده‌های بزرگراه‌ها را درمنازل خود به لرزه درمیاورند، به تن همه خورده است.

تحلیل اثرات فوق مّخرب سرو صداهای شبانه بر عهده متخصصان مربوطه است که بخوبی می‌دانند این وضعیت با انسان چه می‌کند. اما در اینجا تنها به این اشاره می‌کنم که برنامه ریزان حوزه بهداشت عمومی در آغاز تامین طرح سلامت ملی به اقدام لازم در کنترل آلودگیهای صوتی بعنوان اقدامی پیشگیرانه همت گمارند و دستگاههای ذیربط و اداره راهنمایی و رانندگی و شهرداری‌ها و شوراهای شهری را با بهره گیری از قوانین و ضمانت اجرای آن، در برچیده کردن سریع بساط تخریب کنندگان سلامت عمومی را یاری رسان باشند. نیازی نیست تا اشاره کنیم که جامعه‌ای که در طول روز- ندانسته – و در طول شب نیز – دانسته – با الودگیهای صوتی چنین تاثیرگذار ومتمرکز، دست و پنجه نرم می‌کند، می‌توان انتظار بهروری مناسب را از او متوقع بود؟ به انتظار پاسخ می‌نشینیم.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن