تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845057265




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفت‌وگوی تفصیلی فارس با عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس: از معلمی تا نمایندگی مجلس/ از گروه ۴ نفره تا ماجرای «شاخه گل»


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفت‌وگوی تفصیلی فارس با عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس:
از معلمی تا نمایندگی مجلس/ از گروه ۴ نفره تا ماجرای «شاخه گل»
احمد بخشایش، از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس است که علاوه بر نمایندگی مجلس، سالیان متمادی است که استاد دانشگاه بوده و پیش از این در روستاهای شهرستان اردستان به حرفه معلمی مشغول بوده است.

خبرگزاری فارس: از معلمی تا نمایندگی مجلس/ از گروه ۴ نفره تا ماجرای «شاخه گل»


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، گذشت 12 سال از عمر هر شخصی در مکانی به نام مدرسه،‌ خاطرات بسیاری را در ذهن هر فردی تداعی می‌کند؛ دورانی که فرد در این مکان مقدس با اشخاصی با افکار، ایده‌ها و با انسان‌هایی از طبقات مختلف جامعه روبه‌رو می‌شود و شناخت وی نسبت به بسیاری از مسائل آشکار می‌شود. در این میان نقش معلم در تربیت و ایجاد ارتباط صحیح بین دانش‌آموزان از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ حال اگر معلمان در این محیط به وظایف تربیتی و پرورشی خود به خوبی عمل نکنند، نه تنها در ساختن شخصیت هر فرد بلکه نمی‌توانند تضمین کننده سلامت جامعه آینده باشند. معلم با ارائه یک الگوی انسان کامل به دانش‌آموزان به عنوان یک ابزار تربیتی از آن استفاده می‌کند و با رفتار خود ارزش‌ها را در دانش‌آموزان درونی می‌سازد به دلیل اینکه دانش‌آموزان بیشتر اوقات خود را در مدرسه و دانشجویان در دانشگاه زیر نظر آنها سپری می‌کنند. با احمد بخشایش، نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو نشسته‌ایم؛ وی در کارنامه فعالیت خود، علاوه بر نمایندگی مجلس، استاد دانشگاه بوده و پیش از این به حرفه معلمی نیز مشغول بوده است و هم اکنون عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس است. *** *عملکرد و رفتار معلم پایه چهارم ابتدایی، باعث شد تا بنده به حرفه معلمی علاقه‌مند شوم  فارس: آقای بخشایش خاطره‌ خود را از اولین روزی که به مدرسه رفتید بیان کنید؟ بخشایش: اولین روزی که بنده به مدرسه رفتم زیاد با این فضا آشنا نبودم،‌ در آن زمان آقای اشجع‌زاده معلم بنده بود و در ابتدای امر از دانش‌آموزان خواست که برایش گل بیاوریم البته دلیل این کار را نمی‌دانستم شاید در واقع این یک درخواست معنوی از دانش‌آموزان بود. به یاد دارم که ما در آن زمان در شهرستان اردستان یک باغ گلی داشتیم و بنده با توجه به درخواست این معلم یک شاخه گل محمدی را از این باغ گل چیدم و سر کلاس بردم بعد مشاهده کردم که دیگر همکلاسی‌های بنده همه با دسته گل سر کلاس آمده بودند و من با دیدن این صحنه بسیار خجالت کشیدم. *** فارس: آیا از همان زمان تحصیل در مدرسه علاقه به حرفه معلمی داشتید؟ بخشایش: خیر، بنده از ابتدا به مسائل سیاسی و پزشکی علاقه داشتم تا اینکه در پایه چهارم ابتدایی به دلیل برخی رقابت‌های درسی که توسط معلم بین دانش‌آموزان ایجاد شده بود، باعث شد تا بنده به این حرفه علاقه‌مند شوم. به یاد دارم در آن زمان مرحوم پدرم هر وقت از من می‌پرسید در آینده چکاره می‌خواهی بشوی؟ می‌گفتم می‌خواهم فرمانده روستای شیده (از روستاهای شهرستان اردستان) شوم و پدرم می‌خندید به دلیل اینکه این روستا حتی اعضای شورا نداشت چه برسد به فرمانداری، ولی در کل علاقه به این حرفه تقریباً ‌از پایه چهارم ابتدایی در بنده ایجاد شد.

*** * گروه 4 نفره‌ای که سه نفر پزشک و یک نفر معلم شد فارس: اگر خاطره‌ای از دوران تحصیل در مدرسه دارید، برای ما بگویید؟ بخشایش: شیرین‌ترین خاطره بنده به پایه چهارم ابتدایی برمی‌گردد، زمانی که معلم این پایه با رفتار خود حس رقابت درسی را بین دانش‌آموزان ایجاد کرده بود و عملکرد و رفتار وی باعث شده که بنده در آینده به این حرفه تمایل پیدا کنم؛ این حس رقابت به گونه‌ای بود که از کل دانش‌آموزان کلاس 4 نفر از لحاظ درسی نسبت به یکدیگر حس رقابت داشتند که بنده نیز یکی از این افراد بودم به طوری که ما 4 نفر از دانش‌آموزان ممتاز کلاس بودیم و نمرات درسی ما بین 19 تا 20 بود. به طوری که پس از گذشت سال‌ها، اکنون از ما 4 نفر 3 نفر پزشک شده‌اند و بنده نیز دو ترم درس پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی همدان خواندم اما بعد تغییر موضع داده و در دانشگاه امام صادق(ع) به حرفه معلمی روی آوردم. *** *یک سال به حرفه معلمی مشغول بوده و 18 سال استاد دانشگاه بوده‌‌ام فارس: چه پایه‌های تحصیلی را در مدارس تدریس می‌کردید؟ بخشایش: بنده در کل حدود یک سال به حرفه معلمی مشغول بودم و درس انگلیسی را در 2 پایه راهنمایی و یک پایه از دبیرستان در روستاهای نیسیان،‌ کسوج و کچی از توابع شهرستان اردستان تدریس می‌کردم، بعد از آن اکنون حدود 18 سال است که در دانشگاه مشغول به تدریس هستم. *** فارس: اسامی مدارسی که در آنها به تحصیل پرداختید را به یاد دارید؟ بخشایش: بله، پنج سال اول ابتدایی را در مدرسه مصطفوی سپری کردم، سه سال راهنمایی را در مدرسه جدلی‌زاده و 4 سال متوسطه را در دبیرستان امام خمینی (ره) تدریس کردم. *** فارس: اسامی مدارسی که در آنها به کار تدریس مشغول بودید را برای ما بگویید؟ بخشایش: مدرسه راهنمایی کچی، مدرسه راهنمایی کسوج و دبیرستان نیسیان، سه مدرسه‌ای بودند که بنده در آنها درس انگلیسی را تدریس می‌کردم و در اردوهای تابستانی نیز همین درس را در مدرسه راهنمایی جدلی‌زاده تدریس می‌کردم. *** فارس: اکنون شاگردان قدیمی خود را می‌بینید؟ بخشایش: زمان‌هایی که بنده به عنوان نماینده مجلس به حوزه‌های انتخابیه خود سر می‌زنم برخی اوقات افرادی نزد بنده آمده و می‌گویند که ما قبلاً شاگرد شما بودیم اما به دلیل اینکه بنده بیشترین کار تدریس را در دانشگاه سپری کردم چهره افراد را بهتر از اسامی آنها به ذهن دارم، البته قابل ذکر است که تجربه حرفه معلمی بنده حدود یک سال بوده و تجربه استاد دانشگاهی حدود 18 سال است.

*** *بیشترین هدایای بنده در روز معلم، کتاب بوده است فارس: بهترین هدیه‌ای که از دانش‌آموزان خود دریافت کردید، چه بوده است؟ بخشایش: بیشترین هدیه‌های بنده کتاب بوده و رنگ معنویت داشته است اما هدایای مختلفی از جمله گل و شیرینی و ساعت و سکه بوده است، البته هدیه سکه را یکی از دانشجویانم به بنده داده بود که دلیل دادن این هدیه را از وی جویا شدم،‌ این دانشجو دلیل دادن این هدیه را کمک و راهنمایی بنده در انجام رساله دانشگاهی‌اش عنوان کرد که بنده در پایان این هدیه را به آن دانشجو پس دادم. *** فارس: با توجه به اینکه معلمی حرفه انبیا است، چرا نماینده مجلس شدید؟ بخشایش: بنده چند سال پیش به دلیل ایجاد غده در نخاع که به دلیل مواد شیمیایی جنگ تحمیلی در کمرم ایجاد شده بود یک عمل جراحی سختی را سپری کردم به طوری که تا سر حد مرگ پیش رفته بودم، پس از عمل جراحی برای استراحت به شهرستان اردستان رفتم و به همین دلیل نتوانستم یک ترم برای تدریس به دانشگاه بروم. در همان زمان به این موضوع فکر می‌کردم که خدایا اگر به من عمری بدهی تلاش می‌کنم که به مردم خدمت کنم و همین عامل باعث شد تا انگیزه‌ای برای کاندیداتوری نمایندگی مجلس پیدا کنم، البته اکنون که نماینده مجلس شده‌ام تدریس در دانشگاه را نیز ترک نکرده‌ام.

*** * ایجاد سه کارخانه، ساخت بیمارستان و چند مدرسه از فعالیت‌های بنده در دوران نمایندگی مردم اردستان بوده است  فارس: تاکنون برای مردم شهرستان خود چه کارهایی را انجام داده‌اید؟ بخشایش: طی دو سالی که از نمایندگی بنده در مجلس گذشته است حدود 6 ماه از آن برای هماهنگ‌سازی فضای مسئولان شهر سپری شده است و بعد از آن بودجه‌‌های مختلفی برای بهسازی شبکه برق، ایجاد سه کارخانه مقوا و شبکه ریلی صنعتی و کارخانه تولید حوله که ال‌سی‌های مورد نیاز آن تهیه شده است که اگر این کارخانه راه‌اندازی شود حدود 500 یا 600 نفر می‌توانند در آن مشغول به کار شوند. *** فارس: برای رفع مشکلات مدارس حوزه انتخابیه خود چه کردید؟ بخشایش: برای ساخت بیمارستان و تعدادی مدرسه و برطرف کردن مشکل سیستم سرمایشی و گرمایشی مدارس بودجه‌هایی دریافت شده است. برای بازسازی و نوسازی دو تا از مدارس این شهرستان از خیرین مدرسه‌ساز حدود 300 میلیون تومان پول دریافت شده است و کارهای بسیاری دیگری صورت گرفته و در حال انجام است. از طرف دیگر بنده از برخی مدارس روستاها بازدید کرده‌ام و از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گرفته‌ام و برگزاری جلسات با مسئولان، مدیران و معلمان شهرستان اردستان از دیگر برنامه‌های بنده بوده است. *** *حرفه معلمی و تدریس در دانشگاه را به حرفه‌های دیگر ترجیح می‌دهم  فارس: اگر به سال‌های گذشته برگردید آیا دوباره حرفه معلمی را انتخاب و دنبال می‌کنید؟ بخشایش: بله، بنده همیشه عاشق این حرفه بوده‌ام و این عشق را هرگز فراموش نمی‌کنم و همیشه به دنبال آن خواهم بود. بهترین فضای فکری بنده این است زمانی که فارغ از هر کار دیگری شدم یک کتابی را مطالعه کنم به دلیل اینکه این حرفه نیاز مطالعه بسیار دارد و بنده حرفه معلمی و تدریس در دانشگاه را به حرفه‌های دیگر ترجیح می‌دهم. ***

*** *تغییرات غیراصولی و بودجه از مهمترین مشکلات وزارت آموزش و پرورش کنونی است فارس: مشکلات کنونی آموزش و پرورش چیست و چه راه‌حل‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟ بخشایش: یکی از مشکلات کنونی این وزارتخانه تغییرات بسیاری است که در آن ایجاد می‌شود به طوری که هر وزیری که روی کار می‌آید برای ارائه یک طرح و ایده نو، طرح‌های وزرای قبلی را دنبال نمی‌کند که از جمله آنها تغییر نظام‌های آموزشی است. از دیگر مشکلات وزارت آموزش و پرورش انتخاب مدیران و مسئولان این وزارتخانه بر اساس انگیزه‌های سیاسی نه شایسته‌سالاری است که این موضوع به سیستم آموزشی کشور ضربه وارد می‌کند. مشکلات بودجه‌ای و گرایش مدارس به سمت مدارس غیرانتفاعی و پولی شدن باعث شده است دانش‌آموزان تلاشی برای گرفتن نمره برتر و آموزش عملی دروس نداشته باشند و به سمت مدرک‌گرایی پیش روند. *** فارس: مردم چه خواسته‌هایی از آموزش و پرورش دارند؟ بخشایش: با توجه به اینکه نظام ما، نظام مردم‌سالاری دینی است و خداوند در قرآن نیز فرموده است؛ اگر خدا بخواهد کسی را در میان مردم شاخص کند و درجه وی را افزایش دهد از طریق علم این کار را می‌کند، بنابراین با توجه به این موضوع، بحث منابع انسانی و محتوای دروس بسیار مهم است و دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات در این میان نقش بسزایی دارند. درخواست مردم نیز از وزارت آموزش و پرورش این است که مسئولان این وزارتخانه به مباحث ذکر شده توجه بیشتری داشته باشند و دروس را از نظری بودن به سمت عملی کردن پیش ببرند و کاری کنند تا دانش‌آموزان و نسل آینده کشور از توجه به مدرک گرایی فاصله بگیرند. *** فارس: اگر مطلب دیگری به عنوان حرف آخر دارید، بفرمائید؟ بخشایش: بنده هفته معلم که به تازگی از آن گذر کرده‌ایم را به تمام فرهنگیان و استادان دانشگاه تبریک می‌گویم و از شما نیز به دلیل اینکه با انجام این مصاحبه یاد و خاطره آن دوران را برای ما یادآوری می‌کنید و در تلاش هستید تا معلم را به عنوان یک الگو به جامعه معرفی کنید، تشکر می‌کنم. گفت‌وگو از فاطمه شکری انتهای پیام/ 

93/02/20 - 09:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن