واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۴:۱۷ب.ظ)
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران: 17هزار مشترک پرمصرف مانيتور مي شوند / تنوع گاز رساني در کشور تقويت مي شود مديرعامل شرکت ملي گاز ايران گفت: در سال93 در مورد مصرف انرژي در مسائل خانگي و در مسائل مصرفي بايد با کمک سازمان بهينه سازي سوخت و با کمک بند "ق" تبصره 2 بودجه 93، صرفه جويي را به بهترين طريق انجام دهيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، حميدرضا عراقي مديرعامل شرکت ملي گاز ايران در ارتباط با فعاليت هاي شرکت گاز و فرمايشات مقام معظم رهبري نسبت به آينده اقتصاد کشور اظهارکرد: شرکت ملي گاز داراي بزرگترين مخزن گاز دنياست و از لحاظ توليد و مصرف داخلي نيز سومين رتبه را داراست.
وي با اشاره به اينکه اين آمار نشان دهنده مدل خوب و بدي است، گفت: از لحاظ مثبت آن است که داراي بزرگترين منبع گاز دنيا هستيم اما اين نعمت درست و بهينه مصرف نمي شود ؛ بايد از لحاظ فرهنگي مصرف انرژي را که يکي از مهمترين مسائلي است که در دنيا به آن اهميت مي دهند و ما آن را هدر مي دهيم تصحيح کنيم.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به اينکه ارزش ذاتي گاز را نمي دانيم، تصريح کرد: يکي از اهداف اصلي شرکت، جداي از اينکه تامين انرژي در کشور است، کمک به ذخيره سازي مناسب انرژي در کشور نيز در دستور کارمان قرار گرفته است.
وي ادامه داد: بايد اين فرهنگ در کشور جا بيفتد که کمتر مصرف بکنيم و مازاد انرژي توليد شده را در راستاي بهينه سازي و همچنين صادراتي شدن اين محصول در اختيار اقتصاد کشور قرار داده شود.
عراقي با اشاره به وضعيت گاز رساني در شهر و روستا گفت: در حال حاظر بيش از 1000 شهر و 15000روستا در کشور گازرساني شده است و بايد شرکت ملي گاز ايران تنوع گازرساني در کشور را تقويت کند.
وي تاکيد کرد: اينکه بخواهيم تمامي شهرها، روستاها و تمام کساني را که به گاز احتياج دارند را محتاج کنيم از لحاظ استراتژيک اقدام مناسبي انجام نداده ايم و طبق برنامه ريزي ما بايد همزمان در سال93 بتوانيم در مورد مصرف انرژي در مسائل خانگي و در مسائل مصرفي با کمک سازمان بهينه سازي سوخت و با کمک بند "ق" تبصره 2 بودجه 93 بتوانيم صرفه جويي را انجام دهيم و ميزان مصرفي که حاصل از اين صرفه جويي است، اقدامات ديگري را بر روي اين انرژي انجام دهيم ؛ بايد مازاد انرژي را به پتروشيمي، ارزش افزوده و .. تبديل شود که در نهايت نفع اقتصاد کشور را پديد مي آورد.
وي با اشاره به گاز پايدار گفت: بايد بتوانيم طي سال 93 و 94 اين نوع گاز را براي مردم کشورمان تامين کنيم ؛ اگر فازهاي پارس جنوبي در کشور افتتاح و بر ان افزوده مي شود اين به معناي آن نيست که در کشور مشکل گاز نداريم ؛ اگر به گاز پارس جنوبي 70ميليون معکب اضافه شود، به معناي آن است که خط لوله 56اينچ از عسلويه تا مرکز کشور بايد اجرا شود و براي اجراي هر خط انتقال مبلغي مابين 2تا4ميليارد دلار و زماني حدفاصل 2تا 3سال نياز است.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به نحوه مديريت در گذشته شرکت ملي گاز ، تصريح کرد: در سال هاي گذشته که پارس جنوبي شاهد هيچ پيشرفتي در کشور نبود، ما هم در خط لوله و انتقال گاز نيز موفقيت چنداني در کشور نداشتيم.
وي افزود: در گذشته به ما مي گفتند که بايد نزديک به 85درصد از خط لوله را از طريق فاينانس تامين کنيم و در سال هاي گذشته نتوانستيم اين عمل را انجام بدهيم و اکثر خطوط انتقال کشور که ضرورت داشت تا انجام بشود با مشکل مواجه شد ؛ براي مثال خط هفتم، متوقف شده است، خط نهم اصلا اجرا نشده است، خط دهم حدود 200 کيلومتر از آن با مشکل مواجه شده است، خط يازدهم اصلا اجرايي نشده است.
عراقي اظهارکرد: اميدواريم با کارهايي که براي صرفه جويي انرژي انجام مي دهيم بتوانيم 25ميليون متر مکعب را ذخيره سازي کنيم و بتوانيم اين اين تراز را انجام دهيم تا امنيت انرژي کشور تامين شود.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران درخصوص فرسوده بودن خطوط نيز گفت: در هر پروسه اي که از پالايشگاه و خطوط انتقال و توزيع لوله خط گاز است در هر قسمت توزيع بايد يک نوع استاندارد وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: حدود13ميليون عملک بر کنار درب هر خانه هست و نشتي خاص خود را دارد و پرتي هاي اينچنين در خطوط لوله گاز وجود دارد، براي اينکه بتوانيم اين موارد را به چرخه اقتصاد کشور برگردانيم بايد از راه پيموده شدنه سال هاي گذشته درس بگيريم.
وي گفت: امروز 17هزار مشترک پرمصرف را پيدا کرديم و از هر لحظه آنها را مورد بررسي و از طريق اسکادا مورد مانيتورينگ قرار مي دهيم تا بتوانيم با کنترل اين مشترک ها گازهاي استفاده شده و محاسبه نشده را، محاسبه کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]