واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > یزد كودهاي در يزد:
بخش خصوصي در جذب سرمايه خارجي براي تجاريسازي ايدهها موفق عمل نكردهاست
يزد - خبرگزاري مهر: مديركل دفتر سرمايه گذاري وزارت امور اقتصاد و دارايي گفت: بخش خصوصي به طور معمول ايدههاي بسيار خوبي دارد اما كمتر توانسته در راستاي جذب سرمايههاي خارجي براي تجاري سازي اين ايدهها موفق عمل كند.
به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل كوده اي در نخستين همايش ملي رشد اقتصاد و نقش بخش خصوصي كه به ميزباني اتاق بازرگاني يزد در حال برگزاري است، اظهار داشت: رشد اقتصادي هشت درصدي، يكي از اهدافي است كه در برنامه پنجم در حوزه اقتصاد تعيين شده اما رسيدن به اين رشد بسيار دشوار است. وي بيان كرد: شايد بتوان به راحت راجع به اين ميزان رشد اقتصادي سخن گفت اما در عمل تحقق آن بسيار دشوار و با شرايط فعلي حتي شايد غيرعملي باشد. براي رشد اقتصادي هشت درصدي نياز به 1200 ميليارد دلار سرمايه گذاري وجود دارد كوده اي يادآور شد: براي اينكه به رشد اقتصادي هشت درصدي تا پايان برنامه پنجم توسعه برسيم، نياز به جذب هزار و 200 ميليارد دلار سرمايه است و رسيدن به اين رقم طي پنج سال آينده بسيار دشوار است. وي تصريح كرد: آنچه مشخص است، منابع داخلي بسيار محدود است و با اتكا به آن نمي توان به هدف رشد اقتصادي رسيد بنابراين نياز به تامين منابع خارجي به شدت احساس مي شود.
مديركل دفتر سرمايه گذاري وزارت امور اقتصاد و دارايي براي جذب سرمايههاي خارجي يادآور شد: مشاركت بخش خصوصي و دولت در سرمايه گذاري هاي خارجي مي تواند يكي از راهكارهاي جذب سرمايه باشد اما بخش خصوصي تاكنون در اين زمينه موفق عمل نكرده است. وي تصريح كرد: بخش خصوصي اهتمام چنداني در اين زمينه نداشته و كمتر توانسته ايدههاي خود را با مشاركت سرمايه هاي خارجي به فرصت تبديل كند. كودهاي تاكيد كرد: براي جذب سرمايه گذاريهاي خارجي نيز نياز به الزاماتي است كه اين الزامات بايد شناخته و عملياتي شوند تا مسير براي جذب سرمايههاي خارجي هموارتر شود. نگرانيهاي سرمايه گذاران خارجي در زمينه امنيت و سودآوري بايد برطرف شود وي خاطرنشان كرد: سرمايه گذار خارجي براي اينكه اعتماد كند و سرمايه خود را در كشور ما به كار گيرد بايد ابتدا اطمينان پيدا كرده و دغدغههايش رفع شود بنابراين ابتدا بايد دغدغه ها و نگراني هاي او از اين سرمايهگذاري شناسايي شود و با پاسخ اصولي به اين نگرانيها، اطمينان او را به سرمايهگذاري جلب كرد. مديركل دفتر سرمايه گذاري وزارت امور اقتصاد و دارايي اظهار داشت: اغلب سرمايهگذاران خارجي نگران امنيت سرمايه گذاري خود هستند كه از جمله اين نگرانيها ميتوان به ملي شدن صنعت مورد سرمايه گذاري، سلب مالكيت، دخالت دولتها و احتمال اختلافات ميان دولتهاي طرفين، حمايت سيستم بانكي، رفتار برابر با سرمايهگذار داخلي و... اشاره كرد. كودهاي، سودآوري و تضمين آن را نيز از دغدغه هاي اصلي سرمايهگذاران خارجي عنوان كرد و يادآور شد: براي اينكه سودآوري سرمايههاي خارجي تضمين شود، بايد ابتدا اولويت بندي انجام شود و اين دقيقا همان موردي است كه در آن ضعف داريم.
وي تصريح كرد: نيازهاي سرمايه گذاري اگر اولويت بندي نشوند، ديرتر به سودآوري ميرسند و اين امر سبب سلب اعتماد سرمايه گذاران خارجي ميشود. مسائل فني در قراردادهاي حرفهاي خارجي مدنظر قرار گيرد كوده اي همچنين بر رعايت مسائل فني در انعقاد قراردادهاي حرفه اي تاكيد كرد و بيان كرد: تجربه كشور ما متاسفانه در طرح هاي زيربنايي و عقد قراردادهاي مرتبط با آن با طرفهاي خارجي كم است و بايد براي عقد چنين قراردادهايي مسائل فني مورد توجه قرار گيرد. وي عنوان كرد: دولت و بخش خصوصي اگر در مسير جذب سرمايههاي خارجي درست حركت كرده و الزامات را رعايت كرده و دغدغهها را پاسخ دهند، با هجوم سرمايه هاي خارجي مواجه خواهد بود زيرا شرايط كشور ما شرايطي خاص و ويژه است و ظرفيتهاي بسياري دارد. لازمه حضور در فعاليت بينالمللي شناخت و رعايت آداب و الزامات آن است كوده اي تصريح كرد: هم دولت و هم بخش خصوصي بايد نگاه كلي و تخصصي به اين امر داشته باشند و بايد از شعارزدگي پرهيز كنند. مديركل دفتر سرمايه گذاري وزارت امور اقتصاد و دارايي تاكيد كرد: اگر مي خواهيم در يك فعاليت بينالمللي شركت كنيم بايد آداب و الزامات و قوانين آن را فرا بگيريم و در يك شيوه صحيح به سمتي برويم كه هم به نفع نظام و هم در راستاي رشد اقتصادي كشور باشد.
۱۳۹۳/۲/۱۷ - ۱۳:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]