تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816814786




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاهکار ظریف در پاسخ به سوالات منتقدینش


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شاهکار ظریف در پاسخ به سوالات منتقدینش
موفقیت رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالات منتقدینش در جلسه علنی بهارستان چندان دور از انتظار نبود. نطق دکتر محمد جواد ظریف نشان‌دهنده تسلط او بر سخنرانی و بیش از آن دغدغه‌اش برای مسائل ملی بود.
آفتاب: هرمیداس باوند در ادامه یادداشت خود در آرمان نوشت: طبعا وقتی کسی دغدغه منافع ملی را داشته باشد می‌تواند چنین با ظرافت تمام دغدغه‌های یک ملت را در نطقش بیان کند. البته دیپلمات‌ها سابقه چنین نطق درخشانی را از رئیس دستگاه دیپلماسی کشور دارند. سخنرانی ظریف در جلسه شورای امنیت به واقع دفاع تمام‌عیار یک ایرانی از حقوق حقه‌اش بود.


من دیروز در جلسه مجلس شاهد دوباره چنین دفاعی بودم؛ چرا می‌گویم دو باره چون دکتر ظریف تبحر خود را در دفاع از حقوق ملی در سال85 به دیپلمات‌های کشورهای جهان نشان داد. هر چند حضور چندباره این دیپلمات پرسابقه در مجلس برای دستگاه دیپلماسی کارنامه خوبی محسوب نمی‌شود اما این‌بار اشکال از وزیر نبود. همگان الا عده قلیلی معترفند، ظریف در طول 8ماه گذشته موفق عمل کرده است. اما در بررسی سوال از رئیس دستگاه دیپلماسی ناچارا باید اعتراف کنیم هر دو بار سوالات سیاسی، جناحی و البته تکراری بود.


سوالات بی‌ارتباطی با حوزه وزیر که هر چند وقت یک بار تکرار می‌شود و ذهن دستگاه دیپلماسی را به خود مشغول می‌کند. در اصول شناخته شده دیپلماسی وقتی نمایندگان و سفیران برای مذاکره و گفت‌وگوها اعزام می‌شوند قطعا با حمایت تمام اجزا و گروه‌های داخل حاکمیت قادرند مذاکرات را پیش ببرند. درباره رفتارهای چند روز اخیر با دستگاه دیپلماسی و مذاکره‌کنندگان کشورمان ذکر چند نکته ضروری است.


مردم به عنوان صاحبان اصلی حق حاکمیت در ایران از روند گذشته مذاکرات در دولت قبل ناراضی بودند و در انتخابات ۲۴خرداد نیز اصلی‌ترین خواسته‌ مردم تغییر رویکرد دولت بود. مردم در این انتخابات با رای بسیار مهم و جهت‌دار خود این موضوع را به نمایش گذاشتند. بر کسی پوشیده نیست که مردم کشور ما از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حمایت می‌کنند و در حقیقت این مذاکرات در سطح بالای نظام نیز از حمایت ویژه‌ای برخوردار است و یکی از مواردی که جناح‌های سیاسی شناسنامه‌دار نیز از آن حمایت می‌کنند، همین مساله مذاکرات هسته‌ای است. البته در منطقه و جهان و حتی داخل ایران کسانی وجود دارند که نه تنها از مذاکرات هسته‌ای حمایت نمی‌کنند بلکه چه بسا در این زمینه کارشکنی نیز انجام می‌دهند.


به عنوان نمونه در غرب جریان‌های تندرو و در منطقه، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهایی که تصور می‌کنند با بهبود روابط ایران و غرب فرصت‌هایی را که در سایه تندروی‌های دولت قبل به دست آورده‌اند را از دست خواهند داد در این زمینه بسیار مشغولند. در داخل نیز افراد تندرو‌یی وجود دارند که در زمان حاکم شدن تعادل و عقلانیت بر سیاست احساس می‌کنند که عرصه بر آنها تنگ شده و باید جای خود را به منطق‌گرا‌ها بدهند و به همین دلیل مشغول کارشکنی هستند.


در پاسخ به کارشکنان که اکنون نام دلواپسان را بر خود نهاده‌اند باید گفت در مرحله اول مذاکرات هسته‌ای یکسری مذاکرات موضوعی و نتیجه بخش صورت گرفت و هر دو طرف به یک نقشه راه که‌ همان برنامه اقدام مشترک است، رسیدند. مرحله دوم توافق و گفت‌وگو‌های 1+5 بود که در رابطه با چارچوب کلی توافق نهایی صحبت شد و در آخرین دور مذاکرات هسته‌ای به تایید هر دو طرف رسید و طرفین وارد مرحله نهایی که‌ همان توافق روی متن است وارد شدند. می‌توان گفت این مرحله، مرحله دشواری است زیرا بحث بر سر جزییات است و تفسیر‌ها و دیدگاه‌های متفاوت مطرح می‌شود. به عبارت بهتر در این مرحله طرفین نیازمند مذاکرات موضوعی‌تر هستند تا بتوانند در جزییات نیز تاویل‌های خود را به یکدیگر نزدیک کنند و به متن نهایی برسند. بنابراین دلواپس بودن و طرح سوالات غیرضرور و بعضا بی‌پایه و اساس در محلی که نخبگان ملت در آن جمع می‌شوند در شرایطی که مذاکرات ادامه دارد اولویت‌نخست نیست. البته نباید فراموش کرد که سخنرانی ظریف، شاهکاری با ظرافت از یک دیپلمات بود.






تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن