محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830500666
نامه به روحانی و لاریجانی با 108 امضاء
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نامه به روحانی و لاریجانی با 108 امضاء
83 اقتصاددان و 25 جامعهشناس مشهور کشور، با ارسال نامهای به دکتر روحانی و دکتر لاریجانی، خواستار همدلی و همراهی دولت و مجلس برای طراحی سازوکار «بودجهای» و «غیربودجهای» مناسب برای «کاهش فقر آموزشی کودکان» شدند.
خبرآنلاین: 83 اقتصاددان و 25 جامعهشناس مشهور کشور، با ارسال نامهای به دکتر روحانی و دکتر لاریجانی، خواستار همدلی و همراهی دولت و مجلس برای طراحی سازوکار «بودجهای» و «غیربودجهای» مناسب برای «کاهش فقر آموزشی کودکان» شدند.
در این نامه که به امضای اقتصاددانانی مانند غلامعلی فرجادی، حسین عبده تبریزی، عباس شاکری، حسین راغفر، حمیدرضا برادران شرکا، جواد صالحی اصفهانی و وحید محمودی رسیده، عنوان شده است: «در دو دهه اخیر شاهد همگرایی فکری روزافزون اقتصاددانان و جامعهشناسان در زمینه نقش محوری "سرمایه انسانی" به عنوان موتور محرکه توسعه پایدار اقتصادی_اجتماعی بودهایم. به بیان دیگر در نقطه مقابل عدالت پوپولیستی که با تمرکز صرف بر پرداخت پول نقد به گروههای نیازمند همراه است، نگاه علمی و غیرپوپولیستی به مقوله عدالت، بر مبنای توانمندسازی انسانها و ایجاد ظرفیت برای شکستن چرخه شوم "به ارث رسیدن فقر"، از طریق تمرکز بر کاهش "فقر آموزش" و "فقر سلامت" استوار است» .
جامعهشناسانی چون تقی آزاد ارمکی، علیاصغر سعیدی، محمد رضایی، مقصود فراستخواه و پویا علاءالدینی هم ضمن امضای این نامه تاکید کردهاند: «فقر امکانات آموزشی برای کودکان در مناطق محروم و نیز مناطق حاشیهای شهرهای بزرگ، به بازتولید فقر پرداخته و قابلیت کودکان مناطق محروم برای گریز از تله فقر در آینده را کاهش میدهد. همچنین فقر آموزشی کودکان، ریسک توسعه بزهکاری و ناهنجاریهای اجتماعی را به شدت افزایش داده و به تضعیف سرمایه اجتماعی منجر میشود. قطعا حل این مشکل، جز از طریق همراهی مسوولانه دولت و مجلس محترم میسر نیست»
متن مشروح این نامه که در هفته معلم و در یکسالگی ابلاغیه مقام معظم رهبری در زمینه سیاستهای کلی تحول آموزشوپرورش منتشر شده، به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر روحانی، ریاست محترم جمهور
جناب آقای دکتر لاریجانی، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با عرض سلام و تحیت
همانطور که مستحضرید، با وجود پیشرفتهای مناسب سه دهه اخیر در توسعه «کمی» آموزشوپرورش، متاسفانه هنوز بسیاری از کودکان سرزمینمان روزهای کودکی خود را در فضای بینشاط مدارس فرسوده و افسردهکننده میگذرانند. بسیاری از مدارس مناطق محروم کشور از یک طرف با فقر شدید امکانات آموزشی، پرورشی، تفریحی و ورزشی دست و پنجه نرم میکنند و از طرف دیگر با فقر انگیزه معلمان که تا حد زیادی از مشکلات معیشتی آنان ناشی میشود.
بسیاری از مدارس کشور هنوز نور کافی، بخاری استاندارد، کتابخانه، سرویس بهداشتی مناسب و حداقلی از امکانات ورزشی ندارند؛ چه رسد به امکانات مناسبی که بتواند فرزندان ایرانزمین را به نسلی توانمند و بالنده تبدیل کند.
به این ترتیب، فقر امکانات آموزشی برای کودکان در مناطق محروم و نیز مناطق حاشیهای شهرهای بزرگ، به نوعی به «بازتولید فقر» پرداخته و قابلیت کودکان مناطق محروم برای گریز از تله فقر در آینده را کاهش میدهد. همچنین فقر آموزشی کودکان، ریسک توسعه بزهکاری و ناهنجاریهای اجتماعی را به شدت افزایش داده و به تضعیف «سرمایه اجتماعی» منجر میشود.
قطعا حل این مشکل، جز از طریق همراهی مسوولانه دولت و مجلس محترم میسر نیست.
از طرف دیگر، در دو دهه اخیر شاهد همگرایی فکری روزافزون اقتصاددانان و جامعهشناسان در زمینه نقش محوری «سرمایه انسانی» به عنوان موتور محرکه توسعه پایدار اقتصادی_اجتماعی بودهایم. به بیان دیگر در نقطه مقابل «عدالت پوپولیستی» که با تمرکز صرف بر پرداخت پول نقد به گروههای نیازمند همراه است، نگاه علمی و غیرپوپولیستی به مقوله عدالت، بر مبنای توانمندسازی انسانها و ایجاد ظرفیت برای شکستن چرخه شوم «به ارث رسیدن فقر» از طریق تمرکز بر کاهش «فقر آموزش» و «فقر سلامت» استوار است.
همچنین صاحبنظران متعددی بر این نکته تاکید کردهاند که دو رکن کلیدی سرمایه انسانی، یعنی «آموزش» و «سلامت»، حوزههایی هستند که مداخله دولتها در آنها، فساد بالقوه بسیار کمتری را نسبت به مداخله دولت در هر حوزه دیگری به همراه خواهد داشت. نتیجه آنکه شاهد حرکت بخش بزرگی از کشورهای مختلف به سمت حضور پررنگ و فعالانه دولت در «آموزش» و «سلامت» هستیم.
با تاسف بسیار، با وجود تاکید سیاستهای کلی نظام بر همین مساله، این رویه هنوز در کشور ما اجرایی نشده است. تاسف بیشتر آنکه در برخی موارد با برچسب زدن به هزینههای دولتی در «آموزش» و «سلامت» تحت عنوان «هزینههای جاری»، سعی در کاهش سهم این هزینهها از مجموع هزینههای دولت داشتهایم؛ غافل از آنکه سرمایهگذاری دولت در این دو حوزه، به منزله «سرمایهگذاری» در مستحکم ساختن بنیه «سرمایه انسانی» بوده و پویایی پایدار اقتصاد ملی را در بلندمدت به دنبال خواهد داشت.
جناب آقایان روحانی و لاریجانی؛
با توجه به توضیحات فوق، ما، جمعی از پژوهشگران «حامی فرصتهای یکسان برای دانشآموزان ایران»، پس از انتشار خطاب به دولت محترم در 12/12/92 و ارائه پیشنهاد «ایجاد سازوکاری شفاف برای انصراف یارانهای شهروندان به نفع برنامههای بهبوددهنده وضعیت مدارس محروم کشور»، در دومین نامه خود پنج تقاضای زیر را از شما دو بزرگوار داریم:
الف) طراحی سازوکار «بودجهای» و «غیربودجهای» برای کاهش «فقر آموزشی کودکان»
با توجه به نقش مهم «کاهش فقر آموزشی کودکان» در پیشگیری از بازتولید فقر، کاهش بزهکاریها و ناهنجاریهای اجتماعی و نیز تقویت سرمایه اجتماعی، لازم است دولت و مجلس محترم توجه ویژهای به این حوزه داشته باشند.
با توجه به آنکه دولت و مجلس در اولین سال همکاری، گام اول «عدالتخواهی علمی، واقعبینانه و غیرپوپولیستی» را در قالب اصلاح مسیر قسمتی از یارانهها به سمت توسعه انسانی در حوزه «سلامت» برداشتند، اکنون زمان مناسبی است که در سال «دوم» همکاری، گام «دوم» عدالتخواهی علمی و منطقی، در قالب اصلاح مسیر قسمتی دیگر از یارانههای دولتی به سمت تحکیم توسعه انسانی در حوزه «آموزش» و با تاکید ویژه بر «کاهش فقر آموزشی کودکان» برداشته شود. در کنار افزایش بودجه، لازم است سازوکار مناسب نظارتی برای اطمینان از بهرهوری مناسب در هزینهکرد این بودجه طراحی شود.
باید باور داشته باشیم که حتی اگر فقط جنبه تولید ثروت اقتصادی را در نظر بگیریم، دانشآموزان ایران از تمام آنچه در معادن و میادین نفتی خود داریم، باارزشترند.
ب) تغییر رویه طبقهبندی بودجه دولت و محسوب کردن «بودجه آموزشوپرورش» در ذیل بودجههای «سرمایهگذاری» و «تملک دارایی»
قطعا مخارج دولتها در آموزشوپرورش، مشابه مخارج دولتهای در حوزه سلامت، از جنس «هزینه» نیست بلکه از جنس «سرمایهگذاری»ست؛ و چه سرمایهگذاری¬ای بهتر، سودآورتر و مطمئنتر از سرمایه گذاری در مهمترین منابع کشور یعنی «سرمایه انسانی»؟
بهواقع آیا سرمایهگذاریهای دولتی و شبهدولتی در ساخت کارخانجات متعدد تولیدکننده مواد غذایی و مصالح ساختمانی و فرش و امثالهم باید در اولویت باشد یا سرمایهگذاری دولت در بهبود وضعیت هزاران مدرسه افسردهکننده استانهای محروم و مناطق حاشیهنشین شهرهای بزرگ؟
ج) افزایش «نسبت بودجه آموزشوپرورش از تولید ناخالص ملی» با جهتگیری ویژه در زمینه کاهش فقر آموزشی کودکان
قطعا بخشی از علت فقر آموزشی کودکان در کشور، به مضیقه بودجهای آموزشوپرورش مربوط میشود. هماکنون دولت ما سالانه 465 دلار برای هر دانشآموز مقطع ابتدایی هزینه میکند. در مقام مقایسه، میانگین بودجه دولتی سالانه اختصاصیافته برای هر دانشآموز اسپانیایی تقریبا 10 برابر هر دانشآموز ایرانی است، برای هر دانشآموز لهستانی تقریبا پنج برابر، برای هر دانشآموز در کره جنوبی 9 برابر، برای هر دانشآموز کوبایی 4 برابر و برای هر دانشآموز برزیلی حدودا دو برابر [منبع: آمارهای WDI بانک جهانی برای سال 2013].
نتیجه آنکه بهعنوان مثال، در شرایطی که بنابه گزارش «سازمان جهانی غذا» (WFP) حدود 60 کشور دنیا برنامههایی را برای ارائه وعده غذایی رایگان در مدارس مناطق محروم اجرا میکنند، متاسفانه حتی برنامه ارائه شیر رایگان در مدارس دولتی ما، بارها به دلیل محدودیتهای بودجهای به تعلیق درآمده است.
بنابراین با هدف ارتقای بیشتر جایگاه بینالمللی کشور به لحاظ شاخصهای «توسعه انسانی»، شایسته است همزمان با «کاهش حضور اقتصادی دولت در حوزههای قابل واگذاری به مردم»، مکانیزمی برای افزایش بودجه دولتی اختصاصیافته برای آموزشوپرورش با تمرکز ویژه بر کاهش فقر آموزشی کودکان طراحی شود.
منابع مالی مربوطه میتواند از طریق «پیشبینی سهمی مشخص از درآمدهای فازهای بعدی هدفمندی یارانهها»، «طراحی مالیاتی ویژه بر اتومبیلها و املاک گرانقیمت» و یا «در نظر گرفتن درصدی ثابت از درامد فروش سهام شرکتهای دولتی» تامین شده و منابع مالی مناسبی برای کاهش فقر آموزشی کودکان ایرانزمین ایجاد کند.
د) طراحی سازوکاری برای افزایش انگیزه فرهنگیان و معلمان زحمتکش
با توجه به مشکلات وسیع فرهنگیان و معلمان زحمتکش در مدارس دولتی که بعضا منجر به کاهش انگیزههای آنان در بهبود مستمر کیفیت آموزش شده، شایسته است تدبیر مناسبی برای رفع این مشکل اندیشیده شود. بهطور خاص، وضعیت معیشتی بغرنج فرهنگیان شاغل به خدمت در مدارس مناطق محروم، از ریشههای تشدید فقر کیفی آموزش برای دانشآموزان این مدارس است که حل نشدن آن میتواند به تشدید فقر آموزشی کودکان منجر شود.
ه) حرکت دولت و مجلس به سمت به رسمیت شناختن و تسهیل فعالیت «سمن»ها (سازمانهای مردمنهاد) و رسانههای حامی حرکتهای خودجوش در زمینه بهبود وضعیت آموزشی و پرورشی و تفریحی و ورزشی مدارس محروم کشور
در پایان امیدواریم که انتشار این نامه قدم کوچکی باشد در جهت تحکیم و توسعه نگاه علمی، واقعبینانه و غیرپوپولیستی به مقوله عدالت و برابری فرصتهای اقتصادی_اجتماعی؛ گامی که در هفته فرخنده معلم و در یکسالگی ابلاغ سیاستهای کلی تحول نظام آموزشوپرورش از سوی مقام معظم رهبری در اردیبهشت 92، امید است پربرکت و تاثیرگذار باشد.
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
برنامههای وزیر خارجه ارمنستان در تهران/ ملاقات با ظریف، روحانی و لاریجانی
برنامههای وزیر خارجه ارمنستان در تهران ملاقات با ظریف روحانی و لاریجانی وزیر امور خارجه ارمنستان که شب گذشته وارد تهران شد امروز دوشنبه با همتای ایرانی خود رئیس جمهور و رئیس مجلس دیدار و گفتوگو میکند به گزارش نامه نیوز ادوارد نعلبندیان وزیر امور خارجه ارمنستان که دیشبدرخواست 108 اقتصاددان و جامعهشناس از روحانی و لاریجانی:با یارانه ما فقر آموزشی کودکان راکاهش دهید
درخواست 108 اقتصاددان و جامعهشناس از روحانی و لاریجانی با یارانه ما فقر آموزشی کودکان راکاهش دهید اقتصاد > اقتصاد سیاسی - 83 اقتصاددانان و 25 جامعهشناس مشهور کشور با ارسال نامهای به دکتر روحانی و دکتر لاریجانی خواستار همدلی و همراهی دولت و مجلس برای طراحی سازوکادرخواست 108 چهره علمی از روحانی و لاریجانی
درخواست 108 چهره علمی از روحانی و لاریجانی کد خبر ۳۹۸۵۳۹ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۵ - 06 May 2014 83 اقتصاددان و 25 جامعهشناس مشهور کشور با ارسال نامهای به دکتر روحانی و دکتر لاریجانی خواستار همدلی و همراهی دولت و مجلس برای طراحی سازوکار بودجهای و غیربودجهای14 روز پس از ابلاغیه لاریجانی روحانی اصلاحیه قانون برنامه پنجم توسعه را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد
14 روز پس از ابلاغیه لاریجانیروحانی اصلاحیه قانون برنامه پنجم توسعه را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کردرئیسجمهور اصلاحیه قانون برنامه پنجم توسعه را 14 روز پس از ابلاغ رئیس مجلس به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس حسن روحانی رئیسجمهور قانون اصلانتقاد لاریجانی از سیدی من روحانی هستم
انتقاد لاریجانی از سیدی من روحانی هستم کد خبر ۳۹۶۶۴۳ تاریخ انتشار ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۵ - 28 April 2014 دانلود لینک«من روحانی هستم»؛ شبنامهای که فیلمنامه شد/ وقتی روحانی متهم به «سازشکاری» در سیاست خارجی
من روحانی هستم شبنامهای که فیلمنامه شد وقتی روحانی متهم به سازشکاری در سیاست خارجی و سختگیری در سیاست داخلی میشود مستند من روحانی هستم با دو هدف اصلی که متهم کردن روحانی به سازش و غیر منعظف بودن است وارد فضای مجازی کشور شده است مصطفی داننده این روزها در کنار تمام مشکلات کامضاء تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان میراث فرهنگی با معاونت علمی ریاست جمهوری
امضاء تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان میراث فرهنگی با معاونت علمی ریاست جمهوری تفاهم نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان میراث فرهنگی عصر امروز در سازمان میراث فرهنگی امضاء شد به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران حاضر در محل با توجه به نامنامه معاون روحانی به قالیباف: ساخت و ساز در بازار را متوقف کنید
نامه معاون روحانی به قالیباف ساخت و ساز در بازار را متوقف کنید جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - فارس نوشت رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری در نامهای به قالیباف شهردار تهران «توقف عملیات اجرایی سرای دلگشا» در محدوده بازار تهران را خواستارتوزیع رایگان مستند" من روحانی نیستم" در همایش منتقدان توافقنامه هسته ای
توزیع رایگان مستند" من روحانی نیستم" در همایش منتقدان توافقنامه هسته ای همایش دلواپسیم آغاز شد با حضور منتقدین توافقنامه ژنو آغاز شد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین در بیرون سالن این همایش نشریه 9 دی توزیع می شود همچنین سی دی مستند من روحانی هستم که به صورت راخبار ویژه روزنامههای شنبه اولویت مردم در 5 نظرسنجی دولت/گلایه روحانی از هاشمی/درخواست ورود 2 وزارتخانه به پر
اخبار ویژه روزنامههای شنبهاولویت مردم در 5 نظرسنجی دولت گلایه روحانی از هاشمی درخواست ورود 2 وزارتخانه به پرونده بابک زنجانیمحمدرضا عارف با تأکید بر اینکه هیچگاه از جریان سبز نامی نبرده گفت ما اصلاحطلبان نمیتوانیم از نظام قهر بکنیم اما میتوانیم شکست بخوریم چرا که شناسنامهدپاسخ کیهان به شناسنامهخواهی روحانی
پاسخ کیهان به شناسنامهخواهی روحانی کد خبر ۳۹۶۹۳۹ تاریخ انتشار ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۰ - 30 April 2014 کیهان در سرمقاله امروز خود با عنوان منتقدان رقیب شما نیستند نوشت 1- انسان مؤمن شناسنامه دارد صاحب هویت است اما این شناسنامه و هویت فراتر از سجل ثبت احوال یا تحصیلاامضاء تفاهم نامه همکاري چند جانبه بين استانداري فارس و استانداري کوانک دونگ چين
۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۳ب ظ امضاء تفاهم نامه همکاري چند جانبه بين استانداري فارس و استانداري کوانک دونگ چين استاندار فارس گفت تفاهم نامه همکاري ميان استانداري فارس و استانداري کوانک دونگ چين در زمينه هاي توريسم فرهنگ و هنر آموزش تجارت و سرمايه گذاري امضاء شد به گزارش خبرگزارياهم اخبار ویژه روزنامههای امروز بیاعتمادی به اوباما/دفاع وزیر خارجه عمان از میانجیگری/تذکر نماینده زاهدان به
اهم اخبار ویژه روزنامههای امروزبیاعتمادی به اوباما دفاع وزیر خارجه عمان از میانجیگری تذکر نماینده زاهدان به دولت درخواست اساتید از روحانینظرسنجی جدید شبکه فاکسنیوز نشان میدهد بیش از 80 درصد از رایدهندگان آمریکایی به باراک اوباما اعتماد ندارند و معتقدند که رئیسجمهور اکثر اوروزنامه کیهان: به روحانی اطلاعات غلط میدهند
روزنامه کیهان به روحانی اطلاعات غلط میدهند طی چند ماه اخیر حداقل 5 بار به شکلهای مختلف از مردم نظرسنجی شده بود که مطالبه آنها پرداخت بیشتر یارانه است یا این که دولت از استمرار سیاستهای تورم زا جلوگیری کند خبرگزاری ایسنا طی چند ماه اخیر حداقل 5 بار به شکلهای مختلف از مرد«حسن روحانی» در فهرست 100 چهره تاثیرگذار جهان در هفتهنامه تایم/ البرادعی: فرصت روحانی را از دست ند
حسن روحانی در فهرست 100 چهره تاثیرگذار جهان در هفتهنامه تایم البرادعی فرصت روحانی را از دست ندهید تواق هستهای میتوانست 10 سال قبل صورت گیرد رئیس جمهور کشورمان در فهرست 100 نفره شخصیت های تاثیرگذار جهان در سال 2014 قرار گرفت به گزارش نامه نیوز هفته نامه آمریکایی تایم فهدیدارهای دیپلماتیک امروز رئیس جمهور/ سفرای 5 کشور استوارنامه خود را تقدیم روحانی کردند
دیدارهای دیپلماتیک امروز رئیس جمهور سفرای 5 کشور استوارنامه خود را تقدیم روحانی کردند سیاست > دیپلماسی - امروز سفرای جدید کشورهای گرجستان بوسنی و هرزگوین قبرس فیلیپین و نیوزلیند استوارنامه های خود را تقدیم رئیس جمهور کردند به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطارسال نامه کانون وکلای مرکز به روحانی
ارسال نامه کانون وکلای مرکز به روحانی یک عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز گفت جلسه رایگیری برای انتخاب رییس کانون مرکز به هفتم اردیبهشت ماه موکول شد کد خبر ۳۹۵۰۳۳ تاریخ انتشار ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۷ - 22 April 2014 یک عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز گفت ج-
گوناگون
پربازدیدترینها