واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
اردوهای جهادی آیینهدار اقتصاد مقاومتی
بسیج به عنوان پرچمدار اردوهای جهادی، بهترین بستر برای تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، بسیج سرباز مخلص ولایت است که هرگز از پای نمینشیند و همواره گوش به فرمان امام خویش است. هر جا نیاز به پیشروی و حرکت راستین بوده بسیج در خط مقدم جبههها حضور یافته و جان برکف آماده خدمت و جانبازی بوده است. تا زمانی که حرف از جنگ و جبهه بود بسیجیان با هر سنی سلاح به دوش، به دفاع از خاک این سرزمین و ارزشهای انقلاب پرداختند و امروز نیز در هر عرصهای پیشگام بوده و با ورود خود موفقیت آن را تضمین کرده است. اردوهای جهادی دانشجویی و دانشآموزی از بهترین طرحهای بسیج به شمار میروند که با فلسفه اصلی بسیج در راستای دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب و محرومیتزدایی گره خورده است.
چند سالی است برگزاری این اردوها و اجرای فعالیتهای عمرانی توسط بسیجیان خستگیناپذیر چهره فقر از روستاهای محروم را زدوده و در سالهای اخیر نیز برنامههای فرهنگی و بر اساس رهنمودهای رهبری بحث اقتصاد مقاومتی به صورت جدی در دستور کار آن قرار گرفته است. بسیج به عنوان پرچمدار اقتصاد مقاومتی و اردوهای جهادی نیز بهترین بستر برای تحقق این امر بوده که بسیجیان با توجه به ظرفیتهای داخلی در راستای تحق آن گام برداشتهاند. نباید فراموش کرد که برخورداری از روحیه بسیجی و جهادی امروزه لازمه موفقیت در تمام عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و ... است. شعار «جهاد ادامه دارد» در کنار بسیجیان جهادگر معنای حقیقی به خود میگیرد و پشتوانهای محکم برای نظام و مردم این ایران اسلامی است. در راستای بررسی فعالیتهای اردوهای جهادی بسیج سازندگی استان در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی با مسئول مربوطه آن به گفتوگو نشستیم.
اردوهای جهادی محملی برای ترویج اقتصاد مقاومتی مسئول بسیج سازندگی همدان در این راستا به خبرنگار فارس گفت: اردوهای جهادی میتواند ابزار مناسب و محمل خوبی برای ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی و تولیدات داخلی و مردمی کردن اقتصاد باشد. شهرام صادقی افزود: آموزش عرصههای اقتصادی در راستای مردمی کردن اقتصاد، واگذاری تسهیلات بانکی به متقاضیان، آموزش و ارائه مشاوره به متقاضیان فعالیت در طرحهای دهگانه از مهمترین اقدامات بسیج سازندگی به شمار میرود. وی تصریح کرد: از دیگر فعالیتهای بسیج سازندگی میتوان به شناسایی 10 عرصه برای فعالیت عملی و شناسایی ظرفیتهای پنهان و بالقوه در استان اشاره کرد. مسئول بسیج سازندگی همدان بیان داشت: ستاد جهاد اقتصادی بسیج سازندگی کار هدایت، برنامهریزی و پیگیری طرحها و اعتبارات و هماهنگی با دستگاهها و نهادهای مرتبط را دنبال میکند که هدف از آن عملی کردن اقتصاد مقاومتی است. وی با بیان اینکه دانشجویان میتوانند در اتاقهای فکر موضوع سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را پیگیری کنند، تأکید کرد: با بررسی بندهای مختلف سیاستهای ابلاغی میتوان به ایدههای بسیار خوبی در جمع نخبگان دانشگاهی رسید.
کمک به دانش تولید با حضور دانشجویان محقق میشود صادقی یادآور شد: حضور دانشجویان و طلاب در اردوهای جهادی در واقع کمک به اشتغالزایی، آموزش عرصههای اقتصادی و تولیدی و افزایش دانش کشاورزی و تولید است. به گفته وی یکی از مهمترین عرصههایی که دانشجویان میتوانند در رابطه با سیاستهای اقتصاد مقاومتی انجام دهند، تبدیل ادبیات و مفاهیم آن به «گفتمان غالب جامعه» است. مسئول بسیج سازندگی همدان بیان داشت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که پایه و اساس آن فاعلیت مردم باشد نه خارج از کشور. وی تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی مردم با تلاش و کوشش، صرفهجویی، اصلاح الگوی مصرف و به کارگیری امکانات موجود در راستای بهرهوری و تولید حداکثری گام برمیدارند. صادقی اضافه کرد: نقش بسیج در اقتصاد مقاومتی به عنوان یک عضو فعال و سازنده میتواند همانند کاتالیزور باشد که با ترویج فرهنگ جهاد، نوعدوستی و سوق دادن مردم به تولید، نقش برجستهای را در پیشرفت کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: از مهمترین دستاوردهای بسیج سازندگی فعال کردن ظرفیتهای پنهان در سطح استان و استفاده از امکانات داخلی است.
ارائه آموزشهای مهارتی اولویت بسیج سازندگی مسئول بسیج سازندگی همدان بیان داشت: در راستای فعالیتهای اقتصادی طی سال گذشته 10 عرصه اقتصادی برای فعالیت بسیج سازندگی تعریف شده بود که به همت بسیجیان شاهد پیشرفتهای خوبی در این زمینه بودیم. وی ادامه داد: در سال جاری نیز دو عرصه صنایع دستی و قالیبافی به دیگر عرصههای اقتصادی اضافه شده است. صادقی با اشاره به عرصههای پیشبینی شده تأکید کرد: پرورش طیور بومی، شترمرغ و مرغ، دامداری، تولید قارچ، کود ارگانیک، زعفران، ایجاد گلخانه، شیلات و آبزی، صنایع تبدیلی، صنایع دستی و قالیبافی از عرصههای اقتصادی پیشبینی شده است. وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت استان در زمینه قالیبافی و صنایع قطعاً میتوان در این عرصهها نیز نتایج خوبی را کسب کرد. مسئول بسیج سازندگی همدان با تأکید بر آموزشهای مهارتی خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی از برنامههای مهم بسیج سازندگی است. وی با اشاره به منویات رهبری مبنی بر استفاده از تولیدات داخلی و نگاه به داخل تصریح کرد: ظرفیتهای خوبی در سطح استان وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان در زمینه اشتغالزایی و پیشرفت اقتصادی استان گام برداشت. صادقی خاطرنشان کرد: از دیگر نکاتی که باید مدنظر قرار گیرد توانمندسازی جوانان است که باید مورد توجه قرار گیرد. ========= مریم صابرییگانه ========= انتهای پیام/89006/ی40
93/02/16 - 11:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]