تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827952461




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد مطهری اندیشمندی قرآن‌معیار و قرآن‌محور بود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



مدیر حوزه علمیه فارسان:
استاد مطهری اندیشمندی قرآن‌معیار و قرآن‌محور بود خبرگزاری رسا ـمدیر حوزه علمیه فارسان با بیان این که با توجه به این که استاد مطهری در هر مسأله و موضوعی که وارد می‌شوند، ابتدا تلاش دارند دیدگاهی قرآنی نسبت به آن مسأله اتخاذ کرده و آن را معیار ارزیابی و سنجش سایر معیارها قرار دهند، گفت: استاد مطهری اندیشمندی قرآن‌معیار و قرآن‌محور بود و می‌توان او را حکیم قرآنی‌ نامید.



حجت الاسلام علی نصیری، مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) فارسان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، به بحث درباره اندیشه‌های قرآنی شهید مطهری پرداخت و اظهار داشت: منطق قرآنی یا به عبارتی منظومه استدلال‌ها و براهین قرآنی در اندیشه شهید مطهری در زمینه‌های گوناگون جاری است؛ شاید بتوان گفت که در اندیشه استاد مطهری، قرآن مرجعیت کلی دارد و فصل‌الخطاب هر بحثی است.
 
شهید مطهری حکیم قرآنی است

وی افزود: با توجه به این که استاد مطهری در هر مسأله و موضوعی که وارد می‌شوند، ابتدا تلاش دارند دیدگاهی قرآنی نسبت به این مسأله اتخاذ کرده و آن را معیار ارزیابی و سنجش سایر معیارها قرار دهند، می‌توان گفت که استاد مطهری اندیشمندی قرآن‌معیار و قرآن‌محور است و از این جهت می‌توان ایشان را حکیم قرآنی‌ نامید که با استفاده از براهین قرآنی، تلاش داشتند مسائل و گره‌های فراروی انسان در حوزه‌های گوناگون معرفتی، فردی و اجتماعی را بگشایند و عنوان حکیم قرآنی به واقع به دور از هرگونه اغراقی شایسته این متفکر است.
 
حجت الاسلام نصیری با بیان این که شهید مطهری تلاش می‌کند قرآن را ملاک و میزان خود در عرصه‌های گوناگون قرار دهد، ادامه داد: این عالم فرزانه در لابه‌لای آثارش به تبیین جایگاه قرآن در زندگی پرداخته و بیان می‌کند منبع اصلی ایمان، اندیشه و آن چه به زندگی حلاوت و معنا می‌دهد، قرآن است.
 
این مقام مسؤول درباره انسان‌شناسی قرآنی از منظر استاد مطهری تصریح کرد: بر اساس پژوهش‌های انجام شده، شهید مطهری در مباحث انسان‌شناسی قرآنی دارای نظریه ویژه ای است؛ به عنوان نمونه یکی از موارد انسان‌شناسی، پیشینه‌ و آغازه حیات انسانی است و استاد مطهری در این عرصه باور دارد که قرآن کریم، آغازه پدیداری انسان در آفرینش را آغازه‌ای الهی و خلق و آفرینش را فعل خاص خداوند می‌داند.
 
وی افزود: از نظر شهید مطهری هم در مورد انسان نخست که حضرت آدم باشد، فعل خلق الهی تحقق یافته و هم در مورد سایر انسان‌ها، خداوند اراده خلق دارد.

مدیر حوزه علمیه فارسان تأکید کرد: استاد مطهری در یکی از مباحث انسان‌شناسی که تحلیل ماهیت و پیشینه حیات انسانی است، اعتقاد دارد که هم انسان نخست به اراده خلق الهی پدید آمده و هم سایر انسان‌ها هر یک متعلق به اراده خلق الهی هستند و خداوند در هر موجودی اراده خلاق می‌کند و این نقد نظریه دیگری است که می‌توان آن را تقلیل یافته نظریه داروین دانست که در اساس نقش اراده الهی در پدیداری انسان را بسیار کم می‌داند و گاه در برخی از تقریرات، نادیده می‌گیرد؛ استاد مطهری به خوبی این را نقد کرده و نظام ایجاد، خلق و تکمیل را نظامی الهی می‌داند و اعتقاد دارد خارج از این نظام خلق و تکوین الهی هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.

وی با بیان این که عرصه فعالیت علمی ایشان فضایی جدی در مباحث انسان‌شناسی و مسأله روز ما و از جدی‌ترین موضوعات معاصر تلقی می‌شود که باید بازپژوهی شود، ابرازداشت: واقعیت این است که انسانیت در دوره معاصر که دوران بحران هویت و بحران معنای زندگی است، دچار چالش‌های بسیاری شده و برخی از مکاتب و نگرش‌های انسانی و اومانیستی تلاش دارند الهی بودن ماهیت انسانی را کم‌رنگ کنند؛ استاد مطهری در این زمینه دارای دیدگاه‌های ناب قرآنی است که باید دوباره واکاوی و بررسی شود.

این مدرس حوزه و دانشگاه درباره دیدگاه استاد مطهری در خصوص فهم قرآن، خاطرنشان کرد: شهید مطهری همچون مفسران اجتهادی با قرآن تعامل کرده است؛ اگر بخواهیم روش شهید مطهری را در تبیین و فهم قرآن در یک عبارت مختصر معرفی کنیم، روش شهید مطهری، روشی اجتهادی تحلیلی است و می‌توان جامعه‌نگری را هم به آن افزود.
 
حجت‌الاسلام نصیری با بیان این که شهید مطهری روش ابداعی خاصی در شناخت فهم قرآن دارد، یادآور شد: استاد مطهری از روش مطالعه سندی قرآن بهره می‌گیرد و مطالعات قرآنی را با یک روش خاص نظم می‌بخشد، به طوری که همه روش‌ها در این زمینه، وامدار او می‌شوند. همچنین روش تحلیلی و ریشه‌ای قرآن و تاریخ‌نگری در فهم قرآن را برای فهم قرآن بیان می‌کند.
 
این مقام مسؤول افزود: شهید مطهری همچون سایر متفکران اجتهادی، در معناشناسی واژگان قرآنی، نخست از مفردات قرآنی آغاز و در این عرصه به صورت خاص، مجتهدانه برخورد کرده است و خیلی نقل‌گرا و مقلدانه نیست؛ بلکه اهل نقد است.
 
وی درباره منابع استاد مطهری در تفاسیر قرآنی خود اظهار داشت: روایات، عقل و مسلمات تاریخ اسلام از منابع ایشان تلقی می‌شود و روش ایشان هم روش اجتهادی است؛ نکته بسیار مهمی که باید در مباحث تفسیری شهید مطهری به آن توجه داشت، بروزسازی مفاهیم و آموزه‌های قرآنی است.
 
مدیر حوزه علمیه فارسان اضافه کرد: شهید مطهری تلاش دارد تحلیلی کاربردی و متناسب با مسائل روز ارائه کند؛ یعنی در مباحث وی، تطبیق آموزه‌ها و نظریه قرآنی با مباحث جاری دیده می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: این همان «تفسیر عصری» یا همان «القرآنُ یُفَسِرُ الزَمان» است که باید منطبق با افق زمانه مفسر باشد؛ یعنی قرآن این توان را دارد که نیازهای زمانه را پاسخگو باشد و این ویژگی در آثار شهید مطهری وجود دارد و باید جامعه قرآن‌پژوهی ما یک ارجاع دوباره به مبانی تطبیقی و قرآن‌شناسی شهید مطهری داشته باشد./9457/ت302/غ



۱۳۹۳/۲/۱۴






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن